Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Lampa veghe cu senzor prezenta defecta! va rog ajutor reparatie!

Vizitator emylio_6764

Postări Recomandate

Cu fotodioda acoperită ar trebui să detecteze rapid trecerea mâinii prin fața senzorului.Dacă nu face asta, fie senzorul e defect, fie integratul (de obicei un LM 324) e parțial afectat (conține 4 operaționale). Poți da jos senzorul și să-l testezi cu schema postată mai sus de mine, în cinci minute o faci în aer, fără cablaj.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

8

• leo 17

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator emylio_6764

problema e ca nu am componentele din schema :(  e bine totusi ca am reusit sa o repar partial.. si cel mai probabil cred ca o voi folosi asa... se va activa cand va "simti" intunericul si se va aprinde..  ca va sta aprox 9-10 ore aprinsa pe noapte nu cred ca se va simti un consum mare in plus (consuma 0,9 W).. iar in stand-by consumul este foarte mic.. era interesanta totusi varianta sa se aprinda cand te apropii de ea noaptea ca sa nu bajbai in intuneric!

Link spre comentariu
Vizitator emylio_6764

da aveti dreptate, doar ca eu am aruncat tot... m-am mutat recent intr-un spatiu mai mic si am facut curatenie! am doar cativa rezistori, condensatori electrolitici si scule... multe scule!! :)) multumesc pt interventie mi-ati fost de ajutor! lampa o voi lasa asa, va functiona doar la lasarea intunericului!!!

vesti bune,,.. si-a revenit senzorul :)) acum simte miscare dar cu foto-dioda acoperita!!! ce sa fac? sa las fotodioda acoperita tot timpul, sau s-o dezvelesc... dar atunci s-ar putea sa nu mai functioneze senzorul... l-am lovit de 2-3 ori cu degetul si de atunci si-a revenit.. ii intaresc lipiturile imd.. probabil avea vreao lipitura rece

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări