validae Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Cu fotodioda acoperită ar trebui să detecteze rapid trecerea mâinii prin fața senzorului.Dacă nu face asta, fie senzorul e defect, fie integratul (de obicei un LM 324) e parțial afectat (conține 4 operaționale). Poți da jos senzorul și să-l testezi cu schema postată mai sus de mine, în cinci minute o faci în aer, fără cablaj. Link spre comentariu
Vizitator emylio_6764 Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 problema e ca nu am componentele din schema :( e bine totusi ca am reusit sa o repar partial.. si cel mai probabil cred ca o voi folosi asa... se va activa cand va "simti" intunericul si se va aprinde.. ca va sta aprox 9-10 ore aprinsa pe noapte nu cred ca se va simti un consum mare in plus (consuma 0,9 W).. iar in stand-by consumul este foarte mic.. era interesanta totusi varianta sa se aprinda cand te apropii de ea noaptea ca sa nu bajbai in intuneric! Link spre comentariu
validae Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Componentele din schemă poți să le recuperezi ușor dintr-un aparat dezafectat (radio, sursă PC, etc). Link spre comentariu
Vizitator emylio_6764 Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 da aveti dreptate, doar ca eu am aruncat tot... m-am mutat recent intr-un spatiu mai mic si am facut curatenie! am doar cativa rezistori, condensatori electrolitici si scule... multe scule!! ) multumesc pt interventie mi-ati fost de ajutor! lampa o voi lasa asa, va functiona doar la lasarea intunericului!!! vesti bune,,.. si-a revenit senzorul ) acum simte miscare dar cu foto-dioda acoperita!!! ce sa fac? sa las fotodioda acoperita tot timpul, sau s-o dezvelesc... dar atunci s-ar putea sa nu mai functioneze senzorul... l-am lovit de 2-3 ori cu degetul si de atunci si-a revenit.. ii intaresc lipiturile imd.. probabil avea vreao lipitura rece Link spre comentariu
validae Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Dacă vrei să se aprindă numai la întuneric, lasă fotodioda descoperită. Link spre comentariu
Vizitator emylio_6764 Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Am descoperit dioda... scopul lampii de veghe este sa se aprinda in intuneric cand simte prezenta!! va multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum