Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incinte VTP - bogdanc2011

bogdanc2011

Postări Recomandate

Aici aveti un proiect tip VTP simetric pentru difuzoare de banda larga cu diametrul de 8" ( 200 mm )  , cu avantaje evidente privind raspunsul la frecvente joase :

Posted Image

Link spre comentariu

Deci, ca să înţeleg, VTP-ul banal este cel cu vârf ascuţit, dar pentru că ar ieşi nişte monstruozităţi, se "pliază", adică se adaugă pereţi despărţitori şi astfel se reduce înălţimea dar se păstrează "lungimea" tubului.

Este vreo diferenţă între VTP şi "horn"?

Link spre comentariu

De parcă ar conta principiul de funcționare ... :)

Se pare că contează doar prețul difuzorului .

Funcționarea poate fi asemănătoare cu un back loaded horn combinat cu linie de transmisie , dar la nivelul unui constructor începător chiar nu contează .

Link spre comentariu

Mie-mi place să înţeleg lucrurile, de aia şi întreb (şi pentru că mie mi se pare un domeniu unde sunt multe secrete, cam cum e meseria de sobar). De fapt, de aia mă şi apuc să fac eu, că altfel le cumpăram de-a gata.

Şi da, contează şi preţul difuzorului. Nu ştiu voi cum vă câştigaţi banii dar eu nu-i arunc pe ceva ce n-am aplicat până acum şi care nici nu ştiu dacă o să-mi iasă/placă.

Editat de bogdanc2011
Link spre comentariu

Iti garantez ca este mai ușor sa faci o sobă buna decât o incintă audio de calitate .

Eu consider ca proiectele de incinte tip VTP sunt muuuult mai tolerante cu calitățile difuzoarelor full range , care sunt un compromis prin definitie .

Difuzoarele full range de calitate costa , si nu putin.

Cele la care te referi sunt pentru entuziasti sau surzi , asta fără nicio intenție de a jigni pe cineva .

Poti începe sa cauti difuzoare full range de la Fostex in sus , restul sunt bani aruncati . Acel gen de difuzoare gen Visaton , Monacor etc sunt promovate de către cei sărmani sau de negustorii care profita de dobitocia si analfabetismul cronic al clientilor de chilipiruri , disperati dupa difuzoare HiEnd la pret de o șaorma .

Pe bune , încearcă sa deschizi ochii ... Faptul ca ai ales incina gen VTP m-a determinat sa-ti răspund , sper ca esti diferit de lobotomizatii care vor cotețe urlătoare gen bas reflex pentru un karaoke sau majorate cu manele și evident au pretenții audiofile .

Link spre comentariu

Daca ai vedea vechile înregistrări video cu Elvis , ai remarca ca folosea ca backing vocal un grup de trei negrese , care ocupau ( minim ) 3metri patrati .

Scena avea 40 metri latime si zeci de instrumentisti ...

Probabil ca nu are o legătură directă , dar exemplul oferit de tine in link-ul de mai sus are un volum intern de 14 litri ( WTF ??? ) si eu personal nu agreez o asemenea incintă , decât ca o componenta specializată pentru redarea frecventelor medii si înalte .

Prefer incinte de dimensiuni mai sănătoase , ca sa nu îmi trebuiască standuri pentru a le aduce la inaltimea urechilor când ascult pe canapea ...

Poti intreba orice femeie , răspunsul va fi același , the big is the best :) !

In plus , SPL-ul la joase face diferența , si crede-ma , face toti banii !

Desigur , există si motive serioase pentru a refuza incinte mici , dar depasesc nivelul acestui subiect .

Aici contează pretul , dincolo era mai ieftin etc .

Link spre comentariu

Aş fi curios care sunt argumentele tehnice în favoarea difuzoarelor mai scumpe. Nişte teste, ceva. Asta cu "e mai scump deci mai bun" nu e un argument. Dar nefiind un expert în domeniu, nu pot comenta.

Am văzut şi prin afară proiecte cu difuzoarele menţionate, nu cred că şi ăia sunt nişte manelişti. Şi chiar câştigă mai mult ca noi. Dar repet, nu-s un expert în domeniu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări