Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips L6.1 - defect sursa

catalin004

Postări Recomandate

Atentie ca la acest sasiu BDH se afla sub potentialul retelei,iar BDV in masa separata  :96 .Rezistenta aia are rol de protectie-teoretic-.

Un meserias adevarat pune o sarma acolo  :95 .-bineanteles pe spatele cablajului  :rade:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

24

• dan cod

5

• adydep

4

• Depanatoru

3

Am pus un tranzistor de pe o alta placa (romanesc), m-am gandit ca cei noi sunt chinezarii proaste...acesta nu se mai arde insa tensiunea este 45V....se incalzeste destul de bine radiatorul, inas imaginea este defasurata normal...eu am schimbat trful la acest tv (avea scapari FIT pe fir), si am pus unul de pe alta placa insa nu este original....probabil l-a schimbat cineva...este HR7814, posibil sa aiba spire mai multe pe BV???!!!

Link spre comentariu

Asa merg ele-fierbinti.Trafo cu scapari la acest sasiu e defect frecvent.Daca totusi vreti sa reduceti alimentarea puneti o rezistenta de cativa ohmi,prin tatonare,in locul  R3427    pana scade tensiunea la 39-40V.

Este interesant de verificat amplitudinea impulsurilor pe pin 6 trafo,linii-trebuie sa fie 415Vvv(dupa schema),negativ,axat pe 0

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

:d osciloscopul este la garantie....s-a buluit dupa o luna dupa ce l-am cumparat nou... UNI-T....am pus un 10ohmi si vad ca am 41V   l-am lasat asa ...o sa-l tin in proba vreo 3 zile  non stop

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Salut...am tot un astfel de TV , la care am tot vechea problema cu cadrele....imi arde BD-ul 237 cam dupa o jumatate de ora de functionare...m-am gandit sa folosesc si alti trenzistori mai puternici , ca sa zic asa, complementari...pe cei originali i-am cumparat de calitate...acum de, dracu stie ce o mai fi de calitate...ma gandeam la ceva ce se foloseste prin amplificatoare ca prefinali complementari....Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări