Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Philips L6.1 - defect sursa

catalin004

Postări Recomandate

O fi duminica dar  de....am probleme la acest sasiu....nu pleaca sursa cum trebuie....pe B+ am doar 32V (normal 96), cond de filtraj bun, BUT11 scos de pe placa, pe bara cealalt am doar 3V....Sursa tiuie usor, nu am diode strapunse....tranzistorii par in regula pe placa, cond de pe B+ bun.....rog un ajutor cand se poate :d

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catalin004

24

• dan cod

5

• adydep

4

• Depanatoru

3

Recent am avut un sasiu l6.1 cu aceste simptome si sa dovedit a fi ars transformatorul de linii .,sper ca ati verificat toate rezistentele, diodele si tranzistorii din sursa.

Link spre comentariu

cea ma sigura  metoda este sa decuplezi din prima alimentarea trafo linii, in paralel cu colector si emitor but poate fi un mic condesator albastru sau galben la cca jumatate de nano 2k ce poate duce la asemenea efecte,sau chiar in paralel cu dioda b+ este un astfel de condesator care mai face figuri,totusi recomand schimbarea condesatorilor de pe b+ macar de test,este de luat in calcul si condesatorul cel mare din primar

Link spre comentariu

am deconectat trafo linii ....condensatorii au fost verificati pe esr, care nu prea imi da gres (99,99%)...in schimb nu cred sa fie trafo....but scos, secundarul de la chopper scos, ma gandeam la primarul chopper?

condensatorul este bun, in schimb am taiat alimentarea catre trafo linii...

Link spre comentariu

Hai mai lasati-o cu chopperul :84  , trebuie schimbati tranzistorii chiar daca par buni , zenerele ( sunt vreo 3 ) , verificate rezistentele sa nu fie arse si va merge . Asa se strica sursele la sasiul asta , ca si multe altele cu tranzistori

Ce condensatori ai verificat ? Sursa e fara condensatori , decat filtrajul pe 300V si iesire

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Ma refeream la nepolarizati colegu....trebuiesc verificati si aceia....zennerele mic sunt ok, cele mari la fel (deci mai mult de 3 ...bzc33)....rezistente nu prea gasesc arse....mai caut....nu prea am gasit nimic suspect

Link spre comentariu

Colegu ....cu ruleta....ma refeream la electrolitici pe esr...pe cei mici pe capacimetru si ohmetru in caz de scurt....sa fim mai seriosi ca am vazut ca m-ati luat cam tare dar am tacut...si am gasit un  chopper cu probleme....incerc sa elimin asta insa, diodele nu stau sa le numar, doar le masor.....nu am gasit nimic pana acum....poate e ceva ce-mi9 scapa, am schimbat tranzistorii cu altii noi

Link spre comentariu

Ai gasit la modelul asta chopper defect ? Aici nici macar nu e chopper propriuzis ca nu e sursa clasica flyback  . Nu e solicitat mai deloc vezi si ce mic e . Din pacate la modelul asta si altele , sursa e pacatoasa la defectare , pana nu schimbi piesele care par "bune" eu zic sa lasi chopperul in pace . Cate surse am reparat schimband piesele "bune" la masuratoare ar fi trebuit sa schimb un sac de choppere . Fara suparare . Pana nu schimbi macar toate componentele active , tranzistori si diode , intrebarile despre chopper sunt fara rost

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

eu iti ascult sfaturile....da am gasit defec un choper.....cred ca la al doilea astfel de tv....asa ii zic eu chopper la acel trafo mic...multumesc oricum, revin maine, si las si chopperul in pace..

o seara buna

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări