Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema pc

stanpaul

Postări Recomandate

Am un Desktop cu urmatoarele caracteristici:

Operating System
Windows XP Professional 32-bit SP3
CPU
Intel Pentium 4
Cores 1
Threads 2
Name Intel Pentium 4
Code Name Northwood
Package Socket 478 mPGA
Technology 0.13um
Specification Intel Pentium 4 CPU 2.80GHz
Family F
Extended Family F
Model 2
Extended Model 2
Stepping 5
Revision M0
Instructions MMX, SSE, SSE2
Virtualization Not supported
Hyperthreading Supported, Enabled
Fan Speed 3085 RPM
Bus Speed 199,5 MHz
Rated Bus Speed 798,0 MHz
Stock Core Speed 2800 MHz
Stock Bus Speed 200 MHz

RAM
Memory slots
Total memory slots 4
Used memory slots 2
Free memory slots 2
Memory
Type DDR
Size 1280 MBytes
Channels # Single
DRAM Frequency 133,0 MHz
CAS# Latency (CL) 2.5 clocks
RAS# to CAS# Delay (tRCD) 3 clocks
RAS# Precharge (tRP) 3 clocks
Cycle Time (tRAS) 6 clocks
Physical Memory
Memory Usage 88 %
Total Physical 1,25 GB
Available Physical 142 MB
Total Virtual 2,58 GB
Available Virtual 1,48 GB
Motherboard
Manufacturer Intel Corporation
Model D865GBF (J2E1)
Chipset Vendor Intel
Chipset Model i865P/PE/G/i848P
Chipset Revision A2
Southbridge Vendor Intel
Southbridge Model 82801EB (ICH5)
Southbridge Revision 02
System Temperature 45 °C
BIOS
Brand Intel Corp.
Version BF86510A.86A.0077.P25.0508040031
Date 04.08.2005
Voltage
+1.5V 1,458 V
CPU CORE 1,494 V
ATX +3.3V 3,126 V
ATX +5V 5,070 V
ATX +12V 12,173 V
Graphics
Monitor
Name Default Monitor on NVIDIA GeForce FX 5500
Current Resolution 1280x1024 pixels
Work Resolution 1280x994 pixels
State Enabled, Primary
Monitor Width 1280
Monitor Height 1024
Monitor BPP 32 bits per pixel
Monitor Frequency 60 Hz
Device .DISPLAY1Monitor0
NVIDIA GeForce FX 5500
Manufacturer NVIDIA
Model GeForce FX 5500
GPU NV34
Device ID 10DE-0326
Revision A2
Subvendor Undefined (0000)
Current Performance Level Level 0
Technology 150 nm
Transistors 47 M
Release Date Mar 2004
DirectX Support 9.0
DirectX Shader Model 2.0
OpenGL Support 2.0
Bus Interface AGP
AGP Aperture 16 MB
AGP Rate 8x
GPU Clock 270 MHz
Memory Clock 266 MHz
Driver version 6.14.11.7519
BIOS Version 4.34.20.69.00
ROPs 4
Shaders Vertex 4/Pixel 42
Memory Type DDR
Memory 256 MB
Pixel Fillrate 1,1 GPixels/s
Texture Fillrate 1,1 GTexels/s
Count of performance levels : 1
Level 1 - "Perf Level 0"
GPU Clock 270 MHz
Memory Clock 266 MHz
Storage
Hard drives
Hitachi HDS721616PLA380
Manufacturer Hitachi
Product Family Deskstar
Series Prefix Standard
Model Capacity For This Specific Drive 160GB
Heads 16
Cylinders 19.457
Tracks 4.961.535
Sectors 312.576.705
SATA type SATA-II 3.0Gb/s
Device type Fixed
ATA Standard ATA/ATAPI-7
Serial Number PVF904ZF0DUGRN
Firmware Version Number P22OABEA
LBA Size 48-bit LBA
Power On Count 4328 times
Power On Time 698,5 days
Features S.M.A.R.T., APM, AAM, NCQ
Max. Transfer Mode SATA II 3.0Gb/s
Used Transfer Mode SATA II 3.0Gb/s
Interface SATA
Capacity 149 GB
Real size 160.040.803.840 bytes
RAID Type None
S.M.A.R.T
Status Good
Temperature 44 °C
Temperature Range OK (less than 50 °C)
S.M.A.R.T attributes
Am urmatoarea problema:) in mare merge bine cu mai multe programe deschisee dar pe youtube imi merge foarte incet doaar pe 144p si 240p imi merge mai sus daca il pun pe calitate mai buna de ex 360 480 720p nici vorba sacadeaza se aude sacadat .Vreau sa aflu ce imi lipseste sau daca o sa mearga vreodata cel putin pe 360 fara sa sacadeze .Mentionez ca am Browserul Prestabilit Google Chrome .
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stanpaul

4

• core

4

• belasajgo

3

• lorik199

2

Top autori în acest subiect

Daca "sacadeaza" cum ziceti dumnevoastra atunci cind priviti direct video-ul pe youtube atunci este o problema,poate sa fie chiar si in driverele video,alese gresit. Daca insa aceste efecte se manifesta cind schimbati pagina si lasati sa se ruleze in treaba lui video-ul cred ca este ceva normal.

Link spre comentariu

Probabil de la drivere, rulez pe un procesor din aceeasi familie numai ca e la 3,2 ghz frecventa, cu 1 gb ram video 480p pe win 7 32 bit si video integrat de 64mb, deci ar trebui sa rulezi totusi macar 480p cu hardware existent.

Link spre comentariu

YouTube-ul merge cu Flash Player sau HTML5? Daca merge cu Flash Player, as recomanda dezinstalarea Flash Player-ului si instalarea unei versiuni mai vechi pentru proba (de exemplu versiune de acum 3-4 ani). Am vazut calculatoare unde ultimele versiuni ale Flash Player-ului au cauzat probleme de rulare, in ciuda faptului ca aceleasi pagini de internet au functionat fara probleme cu un Flash Player mai vechi pe acelasi calculator. Sa zicem ca la 720p as intelege ca merge sacadat, dar la 480p nu ar trebui sa fie nici o problema.

Link spre comentariu

Chrome daca nu are drivere video functionale nici macar nu va incarca pagina. Trebuie sa cautati drivere pentru win 7 pentru ca am senzatia ca acum functioneaza cu cele incorporate in win 7. Mai vad un lucru la memoriile placii video, 266MHz este cam mult pentru modelul acesta fata de 200MHz cat este uzual posibil sa existe si artefacte sesizabile pe imagine sau in jocuri. Conteaza modelul placii video pentru cat se poate ridica aceasta frecventa. Daca sursa este la fel de veche nu ar strica sa testati cu alta sursa mai buna, uneori se poate vedea imbunatatirea.

Testati placa video cu 3dmark sau un program asemanator si comparati rezultatul cu rezultatul pentru acel model. Daca difera mult atunci sigur exista problema cu driverul .

@belasajgo: youtube cam refuza sa functioneze pe versiuni vechi, face parte din metoda lor de a zice ca este cazul de upgrade.

Editat de The Stressmaker
Link spre comentariu

am un sistem asemanator, p4 3ghz, 1gb ram si win xp, 720p merge sacadat si la mine, dar 480p merge ok.

lucrez mai mult vara cu sistemul ala, si la vara am sa incerc o placa de retea dedicata, din cate am auzit la sisteme slabe, managementul retelei ajuta binisor daca e placa buna de retea.

am gasit 3com si intel, dar nu le pot testa inca, nu am drivere si pentru win7 ca nu se mai fac, pacat, dar pentru ala vechi ar fi numai bune, ca momentan folosesc retea onboard.

ce placa de retea ai?

Link spre comentariu

Cred ca pe Firefox nu este instalat Flash Player-ul automat. Se vede daca dati click drept pe campul unde ruleaza video-ul. Daca merge cu Flash Player atunci la click drept apare in meniu si optiunea About Adobe Flash Player, altfel apare ceva cu HTML5. Daca se instaleaza Flash Player-ul, ar trebui sa mearga si cu 480p.

Link spre comentariu

Sistemul meu de mai sus cu P4 la 3,2 ghz cu hyperthreading, 1 gb rams is video 64mb ruleaza impecabil win 7 pe 32 bit, sunt la facultate la mine niste desktopuri all-in-one si functioneaza execrabil cu win8, chit ca au I3 si 4gb ram

Pentru ce il folosesc eu in atelierul meu, adica browsing, ceva programele, filmulete pe youtube, muzica e perfect, nu il schimb decat cand pica, desi nu cred sa o faca prea curand, avand in vedere ca e un IBM brand si e extrem de solid

Editat de lorik199
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

a incercat cineva combinatia FireFox + Greasemonkey + VLCTube + VLC?

unii spun ca pot face si 720p sa mearga lejer si pe configuratie mai slabuta ca cea din topic.

pentru test se poate incerca doar cu VLC (VideoLAN), open stream media, link youtube, play.

in weekend as putea incerca eu combinatia pe un PC asemanator cu cel din topic, si revin cu detalii.

Link spre comentariu

Procesoarele pe socket 4xx sunt de domeniul trecutului, nu mai fac fata cerintelor actuale. Pentru ele a ajuns vremea pensionarii....

asa este! multa lume se chinuie si degeaba explicam de ce merge greu.un lucru sa nu-l uitam totusi,acela ca totul in ziua de azi se bazeaza pe marketing,adica: vrei sa te uiti pe youtube ...cumpara hardware cat mai nou.acel flash player spune despre acest lucru. daca pui o varianta mai veche,na,nu merge.

la sistemele mai vechi win explorer este cel mai bun pentru a viziona videoclipuri,pentru browsing mozilla sau altele.

a,inca o chestie....nu m-ai omorati pentium 4 cu win7....este ca si cum pui la camion motor de Dacie...duce ...da cum...la single core mai vechi pana si pentium 4 630 face fata greu la win 7.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări