Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PP cu 6p3s- povestea continua... :)

Vizitator vlucian

Postări Recomandate

Vizitator vlucian

am deschis un topic nou ptr ca teoretic sunt intr-o alta faza. am trafurile finale, am si partea de alimentarea (aici am avut o problema: am comandat trafurile cu 275V ptr anodica sperand ca 275*1.4=390, din pacate era asa doar in gol, cand alimentam scadea la 340 asa ca a trebuit sa adaug spire :( ) dar am si ceva probleme: nu pot masura tensiunea in anodul uneia din lampile finale folosind un voltmetru digital. persoana care m-a ajutat pana acum (si sper s-o faca in continuarea chiar daca probabil l-am obosit cu intrebarile) mi-a sugerat ca ar cam trebui sa fac rost de un osciloscop. cam greu de rezolvat. de auzit se aude ceva, cam distorsionat si cu ceva brum (daca leg intrarea in scurt si izolez brumul constat ca acesta e destul de mare). daca incerc sa leg reactia la oricare din capetele secundarului brumul dispare dar dispare si amplificarea: abia daca se mai aude ceva. cam asta ar fi... daca aveti ceva idei ... multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hrb

4

• pusttiu

3

• vasilenicolae52

3

• zal

2

Top autori în acest subiect

Vizitator vlucian

am pus un drosel pe post de soc. condensatori am vreo 5 buc de 350micro/450v (2 intr-o parte 3 in cealalta fata de soc). pe lampa din pre am pus 2 cond de 10 000 micro. schema amplifului este cea din attachemnt. ptr alimentare nu am o schema. pe fiecare canal un traf toroidal care are infasurare ptr anodica, infasurare de "putere" 6.3v ptr filamentele finalilor+defazorului si infasurare ptr filamentul preului. pe preu si pe anodica am punte redresoar si redresare cu condensatori respectiv cu clc. 2 sunt problemele care nu le inteleg: de ce functioneaza cum functioneaza reactia negativa globala si de ce pot masura tens anodica doar pe una din lampi. daca scot lampa din preu sau din defazor atunci tensiunile de pe lampile finale sunt toate bine merci ...later edit: ce sfaturi imi dati legat de legara la masa? mentionez ca eu sunt pe cablaj. legat de asta, am observat ca montajul este sensibil la pozitia firului de reactie, trebuie acesta bine ecranat cu ecranul dat la masa eventual?

Link spre comentariu

Treaba ca nu poti masura anodica doar pe una din lampi, nu prea o inteleg. Trebuie sa fie ceva tensiune acolo, indiferent ce se intimpla. Faptul ca tensiunile isi revin la normal daca scoti una din lampi, preu' sau defazurul ma duce cu gandul la existenta unor oscilatii in ultrasunete... Nu ar strica un osciloscop. Ar fi bine sa ne dai mai multe detalii despre tensiunile de pe toate lampile, anod , catod, iar la cele finale nu ar strica sa masori si curentul anodic, in toate situatiile, la fiecare lampa in parte. La traful de iesire ai identificat corect toate firele? Sa nu ai vreo legatura incurcata pe acolo...

Link spre comentariu

1. tre sa poti masura tensiunea anodica cu orice aparat, digital sau analogic.... pe scara de cc daca e redresata si ca daca nu e. 2. cum adica daca scoti una din lampi tensinea e bn ? poate atunci cind pui o lampa din preu se intampla ceva si i-ti omoara tensiuea scoate lampile si fa o masuratoare la rece... fara alimentare cu aparatul pe ohmi, ceva la tine nu e in regula. poate e unul din trafuri legat naspa sau altceva...

Link spre comentariu
Vizitator vlucian

cu un multimetru analogic masuratoarea reuseste. daca scot lampa defazoare atunci tensiunile sunt masurabile si cu ala digitalul. asta inseamna ca wwilly are dreptate si ca-mi trebuie un osciloscop. asta va fi cam greu de realizat. nu inteleg totusi de ce daca am urmat schema intocmai am "asemenea" probleme. o sa revin, cand ajung acasa, cu toate valorile exacte.ce ar trebui sa urmaresc cu ohmetrul? sa nu fie ceva in scurt? traful l-am montat intocmai indicatiilor primite ...

Link spre comentariu

... s-ar putea sa-ti oscileze in superaudibil , mai ales ca spui ca ai deconectat reactia negativa ... si ap. astea digitale in astfel de situatii pot arata anapoda ! ... ai masurat negativarea finalelor / poti determina ce curent anodic ai ... schimba finalele intre ele / vezi daca se mentine fenomenul la acelasi soclu ... brumul e o MARE problema ... daca n-ai avut o schema verificata cu traseele conexiunilor pe care s-o respecti intocmai - poti sa-i pui si mama filtrajului (si asa ai facut risipa de electrolitici !)

Link spre comentariu

mai verifica odata infasurarile de la traf. Tu ai legat terminalele ca lumea dar este posibil ca la bobinaj sa nu se fi rasucit carcasa si in felul asta rezulta o legare anapoda. incearca sa fazezi punand tens alternativa pe primar si/sau secundar. Schema este functionala pt ca aceeasi schema a fost facuta si de zg si de mine. Nu am cum sa masor acum ce tensiuni am pt ca nu sunt pe acasa. Promit ca in cateva zile o sa pun si niste masuratori. Uite aiciamplificatorul la care lucrezi in stare de functionare :)

Link spre comentariu

la fel de "in afara discutiei" ... arunc-o ! ... sau poti incerca sa descarci un condensator de cca 100 MF (incarcat la cca 300V) intre cele doua grile ... poate se repara !

Link spre comentariu

daca pe un canal poti masura si cu digitalul si pe celalat nu poti...e logic ca cel ce nu mere oscileaza ....... in spectru audio orice aparat digital masoara f bn tensiunea. se poate sa fi patit si cum zice sere ca trafuil sa fie legat invers...... eu totusi zic ca ei un cuplaj pe final.... daca face la fel cu si fara reactie. finalul nu lucreza cum trebuie. verifica tensiunea rezistentele de catod si schimba condensatorii de cuplare...de pe defazor. schema e simpla si functioneaza f bn, eu am ascultato la sere.... calitate si claritate.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări