leo 17 Postat Martie 7, 2015 Partajează Postat Martie 7, 2015 am un router wi fi l am conectat la internet imi apare toate ledurile ca functioneaza routerul ..am verificat pe un telefon mobil imi apare netul de pe router ii pun parola de pe router ..dar nu pot sa intru pe net .ce pot sa fac sa l folosesc ? date despre router .hub setitings web address;http//192.168.0.1 username admin password changeme your wirelesse settings(default) ssid virnmedia 55 18 131 passphrase pxfqcywr wps pin 85108 110 mac c43 dc 7150784 serial 2cs30cup21da7 Link spre comentariu
Marius Rotundu Postat Martie 7, 2015 Partajează Postat Martie 7, 2015 Cum Te conectezi la internet? Ai pppoe setat? ISP trebuie sa-ti dea parola si user precum si tipul conexiunii(am pomenit de pppoe care este majoritar astăzi) verifica sa ai cablul de la exterior (cel care iti "aduce" internetul) in conectorul WAN al ruterului, iar pe pagina de administrare a routerului (daca totul este corect) iti va apărea conectat. Calculatorul care il conectezi la ruter trebuie să ia ip dinamic(dhcp) nu static (manual).Da mai multe detalii si vei fi ajutat. Link spre comentariu
leo 17 Postat Martie 7, 2015 Autor Partajează Postat Martie 7, 2015 eu am internet de la romtelecom ..eu il folosesc pe un calculator ..dar vreau sa folosesc routerul pt mobil Link spre comentariu
leo 17 Postat Martie 8, 2015 Autor Partajează Postat Martie 8, 2015 nimeni nu are nici o idee ? Link spre comentariu
belasajgo Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 Mai sus ti-a scris Marius Rotundu ce trebuie sa faci in mod normal. Trebuie sa configurezi router-ul cu datele de la Romtelecom, daca ai acces cu PPPoE atunci bagi acele date in router, daca ai doar IP fix atunci IP-ul fix, etc. Calculatorul cum a trebuit sa il configurezi cand l-ai legat prima data la internet-ul de la Romtelecom? Aceleasi setari trebuiesc facute si la router. Uita-te peste contractul ce ai cu Romtelecom, acolo probabil scrie username-ul si parole pentru PPPoE, sau scrie ce adrese IP trebuie sa pui. Link spre comentariu
leo 17 Postat Martie 8, 2015 Autor Partajează Postat Martie 8, 2015 si pe router cum intru ? Link spre comentariu
blue36 Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 De ce nu descarci manualul de pe internet care arata cum sa faci toate setarile? Link spre comentariu
leo 17 Postat Martie 8, 2015 Autor Partajează Postat Martie 8, 2015 am cautat dar nu am gasit ori nu stiu eu unde sa caut ? Link spre comentariu
Laur r Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 La Rometelecom ai ADSL, deci ai un modem in care intra cablul de la telefon, iar din modemul ala iese un cablu de internet pe care il bagi in portul WAN de la router. Din router bagi un cablu la orice port din numere 1-4 si il bagi in laptop/pc. Dupa intri in cmd si scrii ipconfig /all vezi ce gateway ai, trebuie sa fie ceva de genul, 192.168.0.1 sau 192.168.1.1, il copii si il accesezi cu un browser. O sa-ti apara o casuta unde sa bagi userul si parola, de obicei default este admin, admin dar difera de la firrma la firma. Dupa, dai la quick setup si dai DHCP si ar trebui sa-ti mearga. Daca ai router cu ADSL, trebuie doar sa te conectezi la el si sa setezi userul si parola din contract la PPPoE. Link spre comentariu
belasajgo Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 si pe router cum intru ? Mai sus in primul mesaj ai postat niste setari de la router, alea de unde le-ai scos? Acolo printre ele era si adresa ce trebuie sa accesezi pentru pagina de configurare a router-ului inclusiv numele de utilizator si parola (de la pagina de configurare). In postarea de mai sus utilizatorul "Laur r" ti-a explicat frumos cum poti accesa pagina de configurare a router-ului, in caz ca nu ar corespunde cu datele din prima ta postare. Link spre comentariu
leo 17 Postat Martie 8, 2015 Autor Partajează Postat Martie 8, 2015 tot ce am scris e de pe router ..am incercat cu parola de pe router pe telefonul mobil imi apare semnal pe el dar nu pot intra pe net Link spre comentariu
belasajgo Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 Este clar ca nu poti intra pe internet pana nu configurezi router-ul corespunzator. Parola ce introduci tu este pentru a conecta telefonul la router prin wireless, dar router-ul nu este conectat la internet, de aceea nu ai acces la internet. Baga-te pe adresa de internet care este scrisa pe router (192.168.0.1) cu username "admin" si parola "changeme" (sa speram ca asta a ramas pe default) si acolo poti configura router-ul. Link spre comentariu
leo 17 Postat Martie 8, 2015 Autor Partajează Postat Martie 8, 2015 am intrat pe 192.168.o.1 dar nu gasesc sa intru cu username sau parola ..:( Link spre comentariu
belasajgo Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 Adresa este 192.168.0.1 - penultimul numar este 0 (zero), nu alt caracter. In mod normal ar trebui sa se deschida o fereastra care cere username / password. Apare pagina de configurare direct, fara nume de utilizator si parola, sau nu apare nimic? Link spre comentariu
ndor Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Daca tu nu stii cum sa intrii in meniul routerului sau sa-l reserezi la default , e clar ca nu o sa stii nici sa-l setezi . Asa ca mai bine cheama pe cineva care se pricepe ce sa faca acolo. PS - Pe router nu intrii cu telefonul sa-l setezi .Au si ele o limita telefoanele astea. Nu sunt bune chiar la orice ! Intri prin ethernet . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum