Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas cu Afisaj 7 digiti

Postări Recomandate

salut , poate sa imi spuna cineva unde pot gasi o schema de ceas folosind 4 afisaje de 7 digiti , sau 2 afisaje duble de 7 digiti folosind PIC ? O schema care sa arate doar orele si minutele , am vazut ca sunt ceasuri care arata doar 12 ore in loc de 24 , se poate sa fie programat sa citeasca 24 de ore ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Sper să te ajute.

Aceasta este o schemă ce funcţionează în simulator.

Pentru a funcţiona şi cu componente reale trebuie să foloseşti pentru comanda digiţilor tranzistori - BC547 şi rezitenţe de 0.47K (470ohmi) între microcontroller şi afişaj -portulB- .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Segmentul DP de la digitul 2 este chiar secunda. Nu se vede în schemă, dar el este şi are frecvenţa de 1Hz, adică clipeşte.

Afişajele tale au şi pinul DP, nu?

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Da, sau cumperi 4 afişaje cu anod comun şi le multiplexezi (asta în cazu în care vrei sa faci un experiment şi poate altădată vrei să foloseşti fiecare digit in alt scop). 

Link spre comentariu

Sper să te ajute.

Aceasta este o schemă ce funcţionează în simulator.

Pentru a funcţiona şi cu componente reale trebuie să foloseşti pentru comanda digiţilor tranzistori - BC547 şi rezitenţe de 0.47K (470ohmi) între microcontroller şi afişaj -portulB- .

fac referire la schema initiala postata de @va_cristi:

pentru sporirea preciziei se poate adapta un oscilator extern la PIC; poti modifica hex-ul initial pentru asta? 

Eventual un RTC      (ds1307, de exemplu?)

Editat de expert
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări