Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Limitator tensiune MAF

Vizitator sierrafery

Postări Recomandate

Vizitator sierrafery

Salutare tuturor, am uitat de acum 25 de ani de cand am studiat asta asa ca va rog sa ma ajutati sa-mi reamintesc... vreau sa fac un limitator de tensiune la outputul sensorului MAF(debitmetru) la un Land Rover ca din cauza unei remapari(nu 100% c0recte) si montarii unui boost box(tot limitator e si asta) absorbtia de aer a crescut si debitmetrul excede semnalul de iesire la turatii maxime astfel trecand peste 4.9V computerul masinii limiteaza injectia... vreau sa folosesc o dioda zener de 4.9 V pe iesirea din debitmetru sa limitez tensiunea la valoarea asta maxima, ce am uitat e cum sa calculez rezistenta care sa o pun in serie cu dioda sau cum se face chestia asta... pot sa pun doar dioda polarizata invers pe semnal si legata la masa daca e de 1A? ... semnalul din debitmetru e intre 0-5V doar ca la 4.95 intra protectia. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări