Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMPLIFICATOR CU LAMPI AJUTOR !

Vizitator mik1976

Postări Recomandate

• Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dumitrache_S

9

• mila

7

• gauss

4

• Untold

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

:) Eu mai am o schema care pare a fi premergatoare celei de mai sus, fiindca lipsesc valorile unor componente si nu pare a fi completa.

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator viobio

:) Eu mai am o schema care pare a fi premergatoare celei de mai sus, fiindca lipsesc valorile unor componente si nu pare a fi completa.

Posted Image

Asta e o ciorna,o "idee"

Va rog sa nu va suparati, adresez si eu o intrebare de novice: nu-s cam putini 20W pt un PP cu 6P3S(-E)? Eu ma asteptam la un 30W lejer, dar daca o sa ma uit in datasheet-ul lui 6P3S, probabil o sa ma lamuresc...

E un PP, clasa AB, cu negativare automata.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Scuze, am postat gresit.

Dacă vrei putere mai mare,folosind 6P3C-E,trebuie sa faci un amp clasa B

Nu s-ar putea folosi si-un 6N16B? Ca e tot trioda?

Se poate folosi orice trioda,dubla trioda,cu amplificare peste 20 și Ia1,2....1,7ma,în repetorul catodic mik1976, am ascultat eu amplificatorul Icon,ca sound nu are nimic deosebit,îl pot pune pe aceeași treapta cu un Xindak MT3,numai ca este o diferență imensa de preț,intre cele doua.Încă ceva,am un ghimpe impotriva firmelor care recomanda "n" tipuri de finale,pentru ca nu a inventat nimeni un traf de ieșire universal,în funcție de modelul finalelor se schimba și Raa traf de ieșire.Dacă vrei sa pricepi mai mult,studiază foile de catalog ale tuburilor recomandate de producătorul Icon,o sa observi singur diferențele.De asta mulți spun ca tubul X suna prost fata de Y,suna pentru ca traful de ieșire este proiectat PENTRU UN ANUME MODEL DE TUB FINAL. Editat de viobio
Link spre comentariu

Am tot respectul si consideratia pentru @viobio. Este un profesionist in adevaratul sens al cuvantului!

Dar... trebuie sa ii explice cineva acestui "tanar" @ mik 1976 ca NU este usor sa obtii un amplificator PP sau SE la calitatea pe care "o viseaza" domnia sa pana nu ai cunostiinte minimale referitoare la tuburi!

Abia atunci are sa descopere ca sunt tuburi care "nu se potrivesc" cu termenul de "audiofil" de ex. vezi seria GU (cu exceptii GU50 si GU15 si acestea in anumite conditii!); ca nu degeaba firmele care produc amplificatoare pe tuburi folosesc numai anumite tuburi si componente, ca un tub "audiofil" daca nu are corect reglat bias-ul suna ca un tranzistor, ca sa nu mai vorbim de armonici pare... .

Omul nu stie cum trebui sa sune un PP de calitate, ce sa mai vorbim de un SE!

Nu are boxe de calitate... .(alta poveste).

NU e vorba numai de bani.

Apoi sa descopere diferenta intre un amplificator de chitara si unul pentru auditie!

Va rog ii amintiti de auditiile organizate de membrii acestui forum. Acolo au trecut - sau NU -  teste dificile amplificatoare foarte bine realizate dpdv estetic si nu numai.

Din punctul meu de vedere, mai bine construieste un aplificator cu operational!

Va pierdeti timpul cu el!

PS.

Daca tot doreste sa construiasca un amplif. cu tuburi ii recomand sa vorbeasca cu @viobio care are un kit  PP (mai are oare?) de exceptie cu E80L (tub SQ). Astfel plateste o suma "modesta" si lipeste sarme, apoi face reglaje la un aplificator care are toate sansele sa sune decent! Puterea este de aprox 10W - suficienta in camera pentru o auditie de calitate.

Pentru transformatoarele de iesire ii recomand sa se adreseze @LMO - dl Lazaroiu care le poate produce la un pret bun si perfect adaptate la schema.

Editat de matropower
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Am tot respectul si consideratia pentru @viobio. Este un profesionist in adevaratul sens al cuvantului!Dar... trebuie sa ii explice cineva acestui "tanar" @ mik 1976 ca NU este usor sa obtii un amplificator PP sau SE la calitatea pe care "o viseaza" domnia sa pana nu ai cunostiinte minimale referitoare la tuburi!Abia atunci are sa descopere ca sunt tuburi care "nu se potrivesc" cu termenul de "audiofil" de ex. vezi seria GU (cu exceptii GU50 si GU15 si acestea in anumite conditii!); ca nu degeaba firmele care produc amplificatoare pe tuburi folosesc numai anumite tuburi si componente, ca un tub "audiofil" daca nu are corect reglat bias-ul suna ca un tranzistor, ca sa nu mai vorbim de armonici pare... .Omul nu stie cum trebui sa sune un PP de calitate, ce sa mai vorbim de un SE!Nu are boxe de calitate... .(alta poveste).NU e vorba numai de bani.Apoi sa descopere diferenta intre un amplificator de chitara si unul pentru auditie!Va rog ii amintiti de auditiile organizate de membrii acestui forum. Acolo au trecut - sau NU - teste dificile amplificatoare foarte bine realizate dpdv estetic si nu numai.Din punctul meu de vedere, mai bine construieste un aplificator cu operational!Va pierdeti timpul cu el! PS.Daca tot doreste sa construiasca un amplif. cu tuburi ii recomand sa vorbeasca cu @viobio care are un kit PP (mai are oare?) de exceptie cu E80L (tub SQ). Astfel plateste o suma "modesta" si lipeste sarme, apoi face reglaje la un aplificator care are toate sansele sa sune decent! Puterea este de aprox 10W - suficienta in camera pentru o auditie de calitate.Pentru transformatoarele de iesire ii recomand sa se adreseze @LMO - dl Lazaroiu care le poate produce la un pret bun si perfect adaptate la schema.

O mica rectificare,eu nu vind un kit,vind amplificatorul "la gata ".Cu pierderea de timp....cam ai dreptate. Editat de viobio
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Dacă nu ma înșel, mik1976 are incinte SpendorS3E, cu SPL 84 dB!!! Ca sa cânte ceva, au nevoie de un amplificator de minim 30W,producătorul recomanda 100W!Eu sunt curios la recomandarea cui a cumpărat acele incinte,părerea mea este ca e bine sa se oprească la Luxman 550 și SpendorS3E, e posibil sa o dea în bara rău cu un amp pe tuburi și acele incinte.

Editat de viobio
Link spre comentariu

Abia atunci are sa descopere ca sunt tuburi care "nu se potrivesc" cu termenul de "audiofil" de ex. vezi seria GU (cu exceptii GU50 si GU15 si acestea in anumite conditii!); 

@Matropower: pacat ca sunteti departe de mine, va invitam la o auditie cu PP-ul cu GU29...Dar, in ideea in care va duceti la vara sau intr-o alta vara pe la Lacul Rosu, Durau, etc, poate o sa-mi onorati invitatia.

Nu e un amplificator audiofil pur sange, insa suna foarte bine, cel putin pe incintele mele. L-am probat si pe incintele lui . ., si lui i s-a parut ca suna bine.Sau sa fi zis treaba asta doar din politete?  :jytuiyu 

Link spre comentariu

Pentru mik 1976.( Am vazut ca este din Ploiesti.) La un magazin de specialitate, am vazut ceva amplif. cu tuburi la 800 - 900 de lei.  Poate fi testat inainte de achizitie, sa-si faca o parere cum se aude.

Candva am fost tentat si eu de un amplif cu tuburi, cca. 2x10 W, dar lipsa unor incinte adecvate m-a facut sa renunt. 

Link spre comentariu
Vizitator mik1976

De parca mai era nevoie...sigur ca nu e usor sa construiesti si sa dai banii pe piese scumpe :rade: daca era usor aveau totui pe aici numai Kondo si air tight .... macar clone si tot era ceva ...

Da asa este este foarte posibil sa nu cante prea mult pe spendor un amp pe lampi la asta ma gandesc si eu.

Viobio nu cred ca pot sa ma opresc :-) decat pentru moment....

Nu are boxe de calitate... .(alta poveste).

NU e vorba numai de bani.

Va pierdeti timpul cu el!

Nu va obliga nimeni sa va pierdeti timpul pe aici .... dar de asa-i :-)  romanu pana nu isi da in petec nu se simte bine.

Spendor am mai de mult. Eu ma intreb cati au ascultat in viata lor Spendor :-) sau luxman ca sa zica sunt proaste .... sau ma rog niste scule mai de doamne ajuta .

Oricum  mi-am format o idee generala despre ce inseamna a construii un amp. pe lampi  fapt pentru care nu pot decat sa va multumesc.

:rade: mi-a placut la un moment dat se discuta chiar despre cauciucuri de iarna !

Ce model ati ascultat domnule Viobio de la Icon ?

Link spre comentariu

D-le Mik1976, daca ai boxe Spendor deja merita facuta orice investitie rezonabila pentru un amplificator cu tuburi, sfatul meu este sa te axezi pe un SE cu OT100 si un transformator de calitate de 4-4,5k/20w, schema o gasesti postata pe topicul referitor la clasa A2 unde am pus la punct un asemenea amplificator cu OT100, 6H6P si ECC88.Boxele Spendor sint niste bijuterii, merita...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

De parca mai era nevoie...sigur ca nu e usor sa construiesti si sa dai banii pe piese scumpe :rade: daca era usor aveau totui pe aici numai Kondo si air tight .... macar clone si tot era ceva ... Da asa este este foarte posibil sa nu cante prea mult pe spendor un amp pe lampi la asta ma gandesc si eu.Viobio nu cred ca pot sa ma opresc :-) decat pentru moment.... Nu va obliga nimeni sa va pierdeti timpul pe aici .... dar de asa-i :-)  romanu pana nu isi da in petec nu se simte bine. Spendor am mai de mult. Eu ma intreb cati au ascultat in viata lor Spendor :-) sau luxman ca sa zica sunt proaste .... sau ma rog niste scule mai de doamne ajuta .Oricum  mi-am format o idee generala despre ce inseamna a construii un amp. pe lampi  fapt pentru care nu pot decat sa va multumesc.:rade: mi-a placut la un moment dat se discuta chiar despre cauciucuri de iarna ! Ce model ati ascultat domnule Viobio de la Icon ?

Am ascultat Icon MK IIIm, pe incinte Epos,anul asta într-un showroom din Hong Kong.
Link spre comentariu
Vizitator mik1976

Boxele Spendor sint niste bijuterii, merita...

Pot spune ca sunt interesante ( dar nu prea audiofile ...zice lumea ) eu am modelul S3e :

http://www.audiodoo.de/hifi-marktplatz/inserat/hifi-gebraucht/spendor-s3e.html

Am ascultat si probat cu Luxmanul niste Triangle de 3 ori mai scumpe si mai sensibile : 92 dB eeeeeeeeeee :aplauze

Am mai probat niste Harbeth C7 : au fost dezamagirea cea mai mare nu ma asteptam sunet inchis 2 D am preferat sa pastrez spendor  :rade: Hong Kong suna interesant mult mai interesant decat incintele Epos nu am ascultat dar nu am prea auzit de bine despre ele.

Poate reusesc si ascult ceva in concediu  .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări