Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMPLIFICATOR CU LAMPI AJUTOR !

Vizitator mik1976

Postări Recomandate

Vizitator viobio

App de ...''chinezarii''...astea se vad de la o posta ca nu e nimic de ele si sunt lucrate in garaj ,pe genunchi. Inclusiv sasiul e din tabla chioara ,de conserve,ca sa nu mai zic de trafuri si piese ca lampile oricum nu tzin decat cateva luni apoi mor ...incet.Parerea mea e ca daca vrei sa faci ceva fa-l bun de la inceput,chiar daca dureaza sau costa. Exista o vorba ,ceva de genul...''sunt prea sarac ca sa-mi permit pantofi ieftini''. Cat dai atat te tine.

Eu te contrazic,am un Xindak MT3,de aproximativ 6 ani,muncește bine merci cu tuburile cu care a fost fabricat,chinezești.Foarte multe mărci de amplificatoare folosesc tuburi chinezești,este o falsa contrareclama.Ce scriu este în știință de cauza,"consum" zeci de tuburi lunar,cam "juma rusești,juma chinezești",e folclor cu calitatea slaba a celor chinezești.Dacă vrei tuburi slabe....cumpara JJ,eu nu recomand nimănui asa ceva.La service,fiecare comanda ce dorește, unii vor musai același marca de tub, cu care a venit amplificatorul din fabrica.Pentru mine folosesc doar tuburi nos,prietenii știu de ce.Tuburi cu calitate peste cele rusești și chinezești sunt cele E.I.,fabricate în Serbia, pe o linie Philips. Editat de viobio
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dumitrache_S

9

• mila

7

• gauss

4

• Untold

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator viobio

Sint mai multe firme chinezesti producatoare, atentie! Exact cum pe vremuri erau mai multe fabrici rusesti, cu astronomica diferenta ca acestea din urma erau sub palaria standardului GOST (Russian: [/size]ГОСТ)[/size]

Cea mai mare și cea mai cunoscuta este Shuguang,am fost acolo și am văzut cum se fabrică tuburile și cum se "branduiesc" Mesa,Fender,Golden Dragon,PSVANE,etc

Legat de subiect,construcția unui amplificator este un tot,fiecare componenta are rolul ei în sound,cel mai des se da în bara cu execuția,fără a fi de vina componentele.

Link spre comentariu

Mai incet cu denigrarea lampilor chinezesti de duzina  , unii sustin exact contrariul si le strici afacerea :) !

Unii sunt foarte vocali , noroc ca lumea s-a mai desteptat si stie exact ce si cum si nimeni nu mai cumpara nimic in domeniul lampilor audio daca nu sunt sovietice originale  .

Lampile sovietice fac legea !

Desigur este parerea mea si acest mesaj iti este destinat doar tie , 

Invit pe ceilalti ( carcotasi )  sa se abtina de la comentarii sau sa se duca unde trebuie :) , adica la munca , sa puna mana pe almanahe etc !

Specific pentru cei lobotomizati ca aceasta este o gluma , nu de alta , dar sa stie cand sa inceapa sa rada de poanta glumei .

Unii pot face diferenta intre producatorii chinezi si ceilalti chinezi :) .

Problema este ca trebuie sa te frigi la buzunare ca sa afli care este producatorul cel bun , nu cel de duzina .

Cu lampile sovietice militare mergi aproape la sigur .

Dar , atat timp cat lampile chinezesti sunt mai scumpe ( sau la pret asemanator ) decat cele sovietice , nu merita sa-ti bati capul cu calitatea lor .

Dai direct reject ceainizilor si gata . 

Link spre comentariu

Sa fim seriosi,chinezi fabrica tuburi inca de pe vremea cand foarte multi dintre noi nici nu eram nascuti,am avut in fabrica pana mai acum 3 ani cateva echipamente ,in speta masini de prelucrat prin coordonate cu axe numerice comandate cu amplidine si selsine iar amplificatoarele si sistemele de masura erau cu tuburi electronice din seria octal.Masinile erau complet chinezesti,aparatura inclusiv tuburile erau de fabricatie chiezeasca si la momentul casari unele aveau peste 20 de ani de lucru.Va garantez ca erau niste masini extrem de precise.

Tuburile uzuale erau de tipul : 6P6,6N8S,6N9S,5U3S,6F6S...,marcajul era de acest gen in schimb fabricantul si alte inscriptionari erau in chineza,....da, ca si la chinezi ca de altfel pe tot pamantul exista stifturi si lucruri proaste asa este.Acolo unde productia este mare,chiar foarte mare isi pot permite sa fabrice aceleasi produse la preturi diferite in functie de cat de multi bani esti dispus sa investesti.

Am vazut componente pentru industria auto,la marci de mare clasa fabricate in China si chiar componente la elementele de siguranta cum ar fi franele,asa ca nu trebuie sa dam cu bata!! :)

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Eu te contrazic,am un Xindak MT3,de aproximativ 6 ani,muncește bine merci cu tuburile cu care a fost fabricat,chinezești.Foarte multe mărci de amplificatoare folosesc tuburi chinezești,este o falsa contrareclama.Ce scriu este în știință de cauza,"consum" zeci de tuburi lunar,cam "juma rusești,juma chinezești",e folclor cu calitatea slaba a celor chinezești.Dacă vrei tuburi slabe....cumpara JJ,eu nu recomand nimănui asa ceva.La service,fiecare comanda ce dorește, unii vor musai același marca de tub, cu care a venit amplificatorul din fabrica.Pentru mine folosesc doar tuburi nos,prietenii știu de ce.Tuburi cu calitate peste cele rusești și chinezești sunt cele E.I.,fabricate în Serbia, pe o linie Philips.

Imi pare rau ca s-au iscat discutzii pe tema asta. Imi pare rau ca am aruncat cutia (kartonul) cu tuburi (majoritatea chinezesti) lesinate  pe care le-am schimbat in service. Ideea era ca nu o sa ai nicidata ''High End'' cu ieftinatatzi ci doar aparate de ''larg consum''. Aceeasi poveste se intampla si cu condensatorii de cuplaj sau filtraj,nu degeaba un Sprague sau un Mundorf costa cat costa. 

Pt unii dintre noi nu are importanta calitatea pieselor (celebra vorba romaneasca ''Las-o bah ca merge asa'' ) si rezultatele sunt pe masura.Totusi nu intzeleg de ce unii se zbat sa foloseasca intr-un amplificator cu lampi trafo de iesire de calitate cand restul de piese sunt de duzina si introduc distorsiuni la greu,e un paradox....

Pentru cine a masurat  un amplificator cu lampi sau fara (THD ,IMD si restul) astea nu sunt noutatzi. Reparat sau facut  ''dupa ureche'' e ca si cum ai repara/construi surse de alimentare fara multimetru,nu mai vorbesc de osciloscop sau alte aparate de masura.

Nu fac reclama la nici o firma de piese sau componente,ceea ce am scris e doar din experientza zilnica de service audio. 

Link spre comentariu

Domnul Olimpiu,ca sa va raspund pun cateva link_uri de pe ebay

-2 x 300B JJ Electronic=EUR 218,00

http://www.ebay.de/itm/2-x-300B-JJ-Electronic-Trioden-Rohren-neu-factory-matched-pair-new-tube-amp-/391060646660?pt=DE_TV_Video_Audio_Elektronenr%C3%B6hren_Valves&hash=item5b0d07eb04

-2 x 300B Full-music=EUR 478,00

http://www.ebay.de/itm/300B-C-Triode-1-Paar-1pair-Full-music-Rohren-Globe-shape-mit-Graphit-Anode-/151344894693?pt=DE_TV_Video_Audio_Elektronenr%C3%B6hren_Valves&hash=item233cdbd2e5

-2 x 300B ELROG=EUR 1.190,00

http://www.ebay.de/itm/300B-ER300B-1-Paar-selektierte-ELROG-Rohren-Tube-Valve-matched-/161626734804?pt=DE_TV_Video_Audio_Elektronenr%C3%B6hren_Valves&hash=item25a1b440d4

Psvane 300B/Shuguang (€ 389,00) sunt un pic mai scumpe decat JJ.....

Fiecare cumpara/echipeaza un amplificator cu componente in functzie de posibilitatzile materiale.

Off_topic.

Aceeasi chestie se intampla si la masini (cauciucuri,plachetzi frana,ulei,consumabile in general) considerand echipare standard.Si daca tot sunt off topic va spun ca m-am ''ars'' cu ieftinatatzi si in final am cumparat ce trebuie doar ca m-a costat mai mult.Acum ceva timp am venit in Romania cu o duba Fiat si n-am schimbat cauciucurile in germania (lene si mentalitate pur romaneasca) in ideea ca o sa gasesc mai ieftine acasa. Adevarat, am gasit no_name si ieftine care m-au tzinut doar 3000 Km,adica am reusit sa ajung inapoi in germania unde a trebuit sa fac ce trebuia de la bun inceput,sa cumpar altele. In toata afacerea asta am aruncat pe geam vreo 500€  (4x125€)...aiurea,apoi tot Continental am cumparat.

Link spre comentariu
Vizitator mik1976

Exista si High End  pentru larg consum... in schimb , componentele folosite la ,,sculele de Lux ,, chiar difera din punct de vedere calitativ !

As dorii si eu niste exemple eventual niste linkuri poate imi gasesc amplificatorul pe lampi mult visat !

Link spre comentariu

Vioreleee.............  ai dreptate .

Referitor la colegul care vrea sa construiasca un amplificator si de putere si fara sa se implice foarte mult  , pina nu intelegi cit de cit "lampa" nu te poti apuca de constructia unui amplificator pe lampi (mare atentie cu schemele de pe internet )

Eu va spun sincer  cind am construit PP cu 6P3C am cerut parerea domnului Viobio ( si multe alte sfaturi )  si pot sa spun ca sunt sadisfacut auditiv de ceia ce am construit.

Parerea mea cu 300 de lei (poate am exagerat cu suma ) poti sa construiesti un amplificator SE  ca sa te acomodezi cu lampile apoi poti trece la ceva mai "stufos "

In rest sunt banii  dumneavoastra.....................

Stima si respect

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări