Dumitrache_S Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 Parerea mea , sa inceapa cu un SE adica: http://postimage.org/image/kqmsuu1kj/ Transformatoare de iesire am folosit de Capri , transformatorul de alimentare l-am facut la Petra , si in rest sadisfactie totala Daca colegul vrea sa se "arunce"la ceva complicat ........................... Link spre comentariu
mila Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 (editat) Si cu cablarea cum ai rezolvat? nu e pre sensibil?Dupa cum arata e optimizata de d-l Lazaroiu cu stiinta dansului si software-ul din ziua de azi.Cu modificari in loc de EF86 merge ECC83 sau mai bine ECC81 si (sau) ECC88. Poate o lampa EF80 sau EF91 sau chiar 6J1P? si pot continua...Tot spilul e sa optimizam pentru ce avem in cutie... ca 300B nu ne permitem! clar derivat din Mullard 3-3 Editat Martie 8, 2015 de mila Link spre comentariu
RockDok Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 Niet ECC, trebuie pentoda astfel incit pe G2 sa vina tensiunea din catodul EL84. Link spre comentariu
imreberes Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 O parere personala : Schema lui Valderama cu ECL82 e chiar potrivit pt incepatori. E ieftin, e destul de simplu, ofera satisfactii chiar de la inceput, piesele se pot procura usor. Traful de alimentare e bun de la aproape orice radio, ECL82 e intre10-20 de lei, traf de iesire de la TV Temp(max 35 de lei) sau de la pickupuri supraphone(20 de lei). Pt varianta mono cheltuielile sunt intre 100-150 lei, iar si varianta stereo iasa din 200 de lei. Pt a prinde microbul e bun schema, tensiunile inalte nu sunt chiar asa de mari, deci e perfect pt un inceput de drum. In plus va asigur ca ofera calitate. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 (editat) Oameni buni,de ce nu intelegeti ca omul vrea best the best,numai ca din din cele citite, se înțelege foarte ușor,ca are experienta 0.Sunt curios ce o sa facă, cind o sa plătească o căruță de bani pe piese și o sa ajungă la concluzia ca nu poate construi ampul,din lipsa de experienta.Numai trafurile de ieșire costa cam 1500 de euro!!!!Pentru schema postata, trebuie sa folosească un traf cu Raa de 3K5 Editat Martie 9, 2015 de viobio Link spre comentariu
Vizitator mik1976 Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Buna Seara Da asa este domnule viobio trafurile sunt foarte scumpe pentru aplicatia asta cu restul pieselor timp pierdut si ce se mai iveste .... tratament probabil psihiatric daca afla cineva ca dai banii astia pe asa ceva mai bine al cumpar de-a gata la mana a2-a cu putin noroc . E posibil sa imi iau un kit dar mai intai prin amabilitatea unui domn de aici caruia ai multumesc o sa ascult un lampadar si o sa discut cu dansul unele probleme de care poate s-a lovit avand ceva in constructie. Domnule Viobio inteleg foarte bine ca nu e joaca sa construiesti asa ceva din pacate dar nici nu vreau sa construiesc ceva numai de dragul de a construii ceva sper sa ma intelegeti. Poate un kit ar fi mai bine venit pentru mine pana atunci mai prind din zbor cate o intelepciune. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 De ce nu luați legătură cu dl Valderama, este din Ploiești, poate este dispus sa va consilieze. Link spre comentariu
Vizitator mik1976 Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Nu vreau sa dau buzna peste om . Daca domnul Valderama doreste asta ma va contacta . Multumesc Link spre comentariu
Vizitator mik1976 Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Bascalie ieftina dom'le, troaca din dotare nu iti va vorbii sigur . Mai bine reveniti la subiect cu o firma de trafuri rezonabila la pret si de calitate. A construit cineva cu transformatoare Hamond ? Petra lucreaza bine ? Ce diferenta e fata de Lundhal ma refer la sunet? Am renuntat la schema aia stufoasa poate zic poate functie de buget o sa incerc o schema de la Audio Note KIT e mult mai la indemana ca si constructie . Momentan transformatoarele pentru a realiza aceasta schema sunt 650 Eur.mai au de asteptat. Poate am ocazia si ascult la Dealer Audio Note . Link spre comentariu
zal Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 A construit cineva cu transformatoare Hamond ? Sigur că da, doar nu sîntem rupţi de lume pe aici. Alţii folosesc des trafo Hammond, eu am folosit o dată, într-un amplif cu EL12 în CT şi merg excelent. Petra lucreaza bine ? Da, dacă ştii ce să le ceri. La ultimele amplifuri am folosit doar trafo de alimentare toroidale de la Petra, nema zgomot. Ce diferenta e fata de Lundhal ma refer la sunet? Aici ai nimerit în gol, nu sînt mulţi în România care ţi-ar putea răspunde. Oricum diferenţe spectaculoase sînt doar în capetele audiofililor. Am renuntat la schema aia stufoasa poate zic poate functie de buget o sa incerc o schema de la Audio Note KIT e mult mai la indemana ca si constructie . Fă o catodină chioară şi bătrînească să vezi ce bună e. Momentan transformatoarele pentru a realiza aceasta schema sunt 650 Eur.mai au de asteptat. De la Hammond le iei sub 300. De la Edcor şi mai ieftin. Poate am ocazia si ascult la Dealer Audio Note . Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) ...mai bine al cumpar de-a gata la mana a2-a cu putin noroc . Da mai simplu ,mai puţin costisitor. Sau cumpăraţi o chinezărie(ieftină) înlocuiţi transformatoarele de ieşire cu altele audiofile(vindeţi transformatoarele de ieşire iniţiale/chinezeşti).Faceţi tuning chinezăriei echipată acum cu transformatoare de ieşire audiofile. Dar înainte de achiziţia/ construcţia /tuningul amplificatorului trebuie să procuraţi/cumpăraţi/comandaţi o pereche de boxe/incinte oarecum respectabile. PS de regulă un cal pur sânge arab nu se îhămează la cotigă. Editat Martie 12, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator mik1976 Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Multumesc domnule Zal. Ma gandesc la un push pull totusi. De boxe pe care le misti cu 4-8W fie ei si musculosi cred ca te atingi cam greu cel putin mai audiofile. Ma tenteaza in timp Lowether sau Fostex. Link spre comentariu
zal Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 PP - push pull sau CT - contra timp, e acelaşi lucru. De regulă trafo ptr SE (o singură lampă) sînt mai scumpe din cauza manoperei mai laborioase. Se pot consulta cataloagele de firmă ptr detalii şi preţuri. Eu cu asta aş începe, scheme sînt destule, nu trebuie să fie ceva complicat, iar ca lămpi finale 6P3S (adică 6L6G) ori 6P3S-E (5881) sînt cele mai ieftine. Ptr trafo de alimentare există un formular electronic pe saitul Petra. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 App de ...''chinezarii''...astea se vad de la o posta ca nu e nimic de ele si sunt lucrate in garaj ,pe genunchi. Inclusiv sasiul e din tabla chioara ,de conserve,ca sa nu mai zic de trafuri si piese ca lampile oricum nu tzin decat cateva luni apoi mor ...incet. Parerea mea e ca daca vrei sa faci ceva fa-l bun de la inceput,chiar daca dureaza sau costa. Exista o vorba ,ceva de genul...''sunt prea sarac ca sa-mi permit pantofi ieftini''. Cat dai atat te tine. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 Mai incet cu denigrarea lampilor chinezesti de duzina , unii sustin exact contrariul si le strici afacerea ! Unii sunt foarte vocali , noroc ca lumea s-a mai desteptat si stie exact ce si cum si nimeni nu mai cumpara nimic in domeniul lampilor audio daca nu sunt sovietice originale . Lampile sovietice fac legea ! Desigur este parerea mea si acest mesaj iti este destinat doar tie , Invit pe ceilalti ( carcotasi ) sa se abtina de la comentarii sau sa se duca unde trebuie , adica la munca , sa puna mana pe almanahe etc ! Specific pentru cei lobotomizati ca aceasta este o gluma , nu de alta , dar sa stie cand sa inceapa sa rada de poanta glumei . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum