Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AMPLIFICATOR CU LAMPI AJUTOR !

Vizitator mik1976

Postări Recomandate

Asa cum a fost sfatuit sa evite consumul de alcool am considerat ca si consumul de tutun trebue evitat.

Rog un moderator sa stearga toate postarile mele offtopic cu privire la tutun!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 90
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dumitrache_S

9

• mila

7

• gauss

4

• Untold

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator mik1976

Draga mila un SE din cate stiu nu dezamageste pe instrumente si voce feminina dar trebuie atentie mare la boxe de obicei nu te prea apropii de ceva bun preturile sunt exorbitante.

La 2-3 W nu m-as bafa dar la 7w mai vedem .

Poate totusi imi explica si mie cineva cum trebuie alese transformatoarele mai pe intelesul meu.

Am nevoie de indrumare  punct cu punct nu sunt inginer electronist .

PATEFON :Nu vreau sa abuzez ma intereseaza strict constructia cu piese de fabrica.

Hamond sau lundhal vedem pe parcurs ... de ce nu, am ales totusi tamura ca punct de plecare repet pentru ca doresc sa ma invete si pe mine cineva in 2 -3 vorbe cum se aleg pe schema asta sau pe alta .

Intradevar schema e pretentioasa pentru mine...

Link spre comentariu

Asa cum a fost sfatuit sa evite consumul de alcool am considerat ca si consumul de tutun trebue evitat. " - Tot n - am inteles ... fac tabagism piesele ? Stiam ca tuburile electronice sant vidate si etanse .... Sa nu amestecam electronica cu sfaturile de viata , e totusi un topic despre un amplificator cu tuburi . Ma opresc aici , topicul poate fi interesant daca - si urmeaza titlul .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Draga mila un SE din cate stiu nu dezamageste pe instrumente si voce feminina dar trebuie atentie mare la boxe de obicei nu te prea apropii de ceva bun preturile sunt exorbitante.

La 2-3 W nu m-as bafa dar la 7w mai vedem .

Poate totusi imi explica si mie cineva cum trebuie alese transformatoarele mai pe intelesul meu.

Am nevoie de indrumare  punct cu punct nu sunt inginer electronist .

PATEFON :Nu vreau sa abuzez ma intereseaza strict constructia cu piese de fabrica.

Hamond sau lundhal vedem pe parcurs ... de ce nu, am ales totusi tamura ca punct de plecare repet pentru ca doresc sa ma invete si pe mine cineva in 2 -3 vorbe cum se aleg pe schema asta sau pe alta .

Intradevar schema e pretentioasa pentru mine...

Daca doriti pentru inceput sa realizati cu "piese de fabrica" va recomand kiturile de aici:http://www.analogmetric.com/index.php  iar urmatorul vi-l recomand  pentru a va familiariza cu tuburile  http://www.analogmetric.com/goods.php?id=2378,kituri excelente si la preturi absolut acceptabile,am pus la punct cateva zeci de astfel de montaje cumparate de multi colegi de forum si nu numai.Aveti acolo absolut totul,de la schema,la trafuri ...doar o carcasa sa faceti dv. si gata amplificatorul,care sigur va arata si foarte bine.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Ca sa scoti din SE 7W e nevoie de EL34 sau KT88 si deja e alta clasa.Pentru SE e nevoie de investitie in boxe sensibile si astea costa .

Pentru cine nu intelege:

Sunt impotriva consumului de alcool si de tutun!Dar cine vrea si se simpte bine nu are decat sa consume cu moderate atat alcool cat si tutun.Chiar si eu mai beau un paharel din cand in cand si am beut si tutun un timp.Din acest motiv recomand moderatie.

Tuburile nu au decat sa fumeze daca vor!

Draga coleg de forum daca fumezi si promovezi formula "rabdare si tutun" e treaba si sanatatea ta.Chiar daca e numai o expresie pentru rabdare nu cred ca trebue promovata.

Daca nici acum nu intelegi asta e!

Link spre comentariu
Vizitator mik1976

Multumesc pentru Link este interesant ma gandeam sa incerc ceva de genul asta am vazut ca cineva a construit  o clona de jadis bazata pe un PCB cumparat de pe e-bay probabil:

Eu ma gandeam la un kitt mai degraba de aici :-) dar asta mai dureaza pe la anu

http://www.ankaudiokits.com/e-shop/index.php?dispatch=categories.view&category_id=166

Poate totusi ma lamureste si pe mine cineva asa in 2 cuvinte ca la ....nu mai zic ...cum pot alege trafurile  .

1. cat de mare sa fie cel de alimentare ?

Nu pot sa cobor sub nivelul Luxman  ar insemna dezaagire sigura.

PS: As avea placerea sa discutam despre amplificatoare si piese componente mai mult decat despre vicii. Este un topic despre pasii in constructia unui amplificator cu lampi sau cel putin asa as dori.

Editat de mik1976
Link spre comentariu

Daca imi permiteti sa intervin. Puteti realiza un amplificator multumitor si chiar mai simplu decat cel din schema dvs. Spre exemplu cel de mai jos: 

Posted Image

Din cate stiu tuburile 6N1P sunt ieftine, iar pentru inceput puteti incerca tuburi EL84 recuperate pentru a nu pune in pericol unele noi. Daca "canta" atunci puteti investi in tuburi. Ca si transformatoare, autorul schemei daca retin sustine ca a folosit 8K a-a. Asa ceva am cumparat de aici de pe forum, nu spun de la cine ca sa nu se creada ca fac reclama mascata. Ca putere ar trebui sa puteti obtine cel putin 5W "curati". Autorul sustine ca pana la 8W, dar eu zic ca probabil cu distorsiuni.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Multumesc pentru Link este interesant ma gandeam sa incerc ceva de genul asta am vazut ca cineva a construit  o clona de jadis bazata pe un PCB cumparat de pe e-bay probabil:https://www.youtube.com/watch?v=KPuxSc11F8AEu ma gandeam la un kitt mai degraba de aici :-) dar asta mai dureaza pe la anu http://www.ankaudiokits.com/e-shop/index.php?dispatch=categories.view&category_id=166 Poate totusi ma lamureste si pe mine cineva asa in 2 cuvinte ca la ....nu mai zic ...cum pot alege trafurile  .1. cat de mare sa fie cel de alimentare ? Nu pot sa cobor sub nivelul Luxman  ar insemna dezaagire sigura. PS: As avea placerea sa discutam despre amplificatoare si piese componente mai mult decat despre vicii. Este un topic despre pasii in constructia unui amplificator cu lampi sau cel putin asa as dori.

Nu toate amplificatoarele sau aparatele Luxman cinta frumos, sa nu luam un brand ca genial ca nu este asa,fiecare brand are citeva produse bune,restul sunt de umplutura, pentru cei care cumpara brandul, nu aparatul.
Link spre comentariu
Vizitator mik1976

Asa este Viobio e valabil pentru toata aparatura de la HI-FI la HIGH-END dar poate ca acesta canta totusi ceva  e din generatia noua si este cat de cat decent zic eu  . E mult peste denon, yamaha etc.

Nu are importanta oricum era doar un termen de comparatie poate un pic nefericit.

Poate e timpul sa al trag pe dreapta cu un lampadar push-pull :-) de ce nu !

Link spre comentariu

Daca ai mai facut amplificatoare cu tuburi poti aborda orisice schema ,chiar si un PP ca cel din schema aratata de tine , daca nu , ia-o usor cu un SE

cu doua tuburi si da-ne si noua ceva concluzii la care ai ajuns !. Asta inainte de a baga bani in transformatoare de firma care chiar costa !

Cu siguranta , daca vei duce un SE la capat iti va veni pofta sa faci mai mult ! Sa nu crezi ca un single ended e chiar asa de usor de realizat . 

Spor la treaba !

Link spre comentariu
Vizitator mik1976

asa este !

Nu ma apuc prea curand de asa ceva mai am sa ma lamuresc cu multe lucruri si cere timp constructia.

E posibil sa abordez un kit e mai la indemana .

Ma mai gandesc oricum fara trafuri facute cum trebuie dezamagirea e clara.

Sunt de acord cu schema nu e tocmai la indemana.

Link spre comentariu

Dati-mi voie sa spun ca Mullard 3-3 nu este deloc o schema pentru incepatori. Mult mai acceptabila varianta propusa de LMOlimpiu. Mullard 3-3 este mult prea sensibil. Cea mai mica neatentie in cablare compromite montajul si spun asta din proprie experienta.

Link spre comentariu

@RockDok, are dreptate! 

Un amplificator pe tuburi poate sa apara ”simplu” ca si schema dar dificil de pus la punct.

Cine isi imagineaza ca doar ”prin lipirea” unor ”sarmulite” se realizeaza un aplificator pe tuburi - greseste!

Omul are si pretentii: OT-uri Tamura, performante ”a la Luxmann” s.a.

Sfatul meu este sa citeasca un pic pe forum,(omul nu stie inca daca doreste un PP sau SE)  apoi sa invete modul in care functioneaza un tub. 

Apoi sa ”rezolve” problema boxelor.(vezi puteri mici in final vs SPL boxe)

Paradoxal unul dintre cele mai bune amplificatoare pe care le-am ascultat a fost un SE cu EL84 - acasa la dl. Lazaroiu pe un difuzor de banda larga, intr-o incinta deschisa. (3W putere)

Apoi sa ceara ajutorul unor useri cu experienta ( Lazaroiu- LMOlimpiu, Valderama, Viobio, HpaVictor, Gabrielle s.a).

Eu ii doresc mult succes!

PS. Nu doresc sa fiu ”Gigi contra”; dar pentru a sustine cele de  mai sus, propun userului mik1976 sa ne informeze din cand in cand asupra evolutiei amplificatorului cu tuburi la care viseaza. 

Va ”trece multa apa pe Cris” (Dambovita) pana cand acesta are sa prinda contur!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări