aeromania Postat Ianuarie 23, 2007 Partajează Postat Ianuarie 23, 2007 In privinta biodieselului sunt destul de conservator.Este adevarat ca au fost numeroase incercari in privinta aceasta si pe net gasesti.Singurul lucru pe care il ai in calcul la prima vedere este pretul destul de mic.Doar al combustibilului.Daca pui in calcul , uleiul utilizat in motorul diesel care se degradeaza mai repede datorita amestecului cu biodieselul,costul reparatiei unui motor diesel.Mai adaugam ca daca avem o masina gen euro2, sau 3 diesel ,nu ne prea lasa mana sa bagi ulei de la fast food. O spun din proprie experienta, am incercat pe un motor diesel clasic, 2.3 td cu ulei de soia si gaz, ulei de soia si motorina, ulei de transformator si motorina, ulei de transformator, etc, toate combinatiile. Dupa ce am desfacut motorul era de jale.Parca ai fi facut operatie unui om cu colesterolul 10.Toate canalele micsorate, iar pistoanele aratau jalnic, plus segmentii blocati pe piston.Nu mai vb de turbina... Cu un motor diesel daca respecti codul rutier de acum + 20% spor de viteza, nu ai cum sa depasesti un consum de 5-6% in afara si 8-9% in oras, pentru un motor de 1,8D. Pentru liniute imi rezerv dreptul de a papa niste benzina intr-un motor pe masura. Link spre comentariu
Gerula Postat Ianuarie 23, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2007 Da. Nimeni nu ar pune intr-o masina noua un astfel de combustibil. http://www.rogri.ro/ Dar eu totusi raman las ideia cu Hidrogen + fuel cell+ motor electric: 1. nu trebuie sa acceleri la plecare, deci consumi mai putin 2. componente minime Link spre comentariu
ph3e4r Postat Ianuarie 23, 2007 Partajează Postat Ianuarie 23, 2007 Biodieselul nu se face din ulei de fast food Datorita efectului de lubrifiere superior dieselului, motoarele functioneaza mai bine si rezista mai mult, iar cu aditivi potriviti se pot mari performatele motorului. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Ianuarie 23, 2007 Partajează Postat Ianuarie 23, 2007 Poate nu am citit bine aici: http://www.rogri.ro/materiiprime.html Si uleiul vegetal nu este biodiesel, se prelucreaza pentru a se obtine biodiesel, asa ca incercarile in care se combina motorina+ulei de floarea soarelui sau direct ulei demonstreaza ca motorul alimentat cu acest tip de combustibil functioneaza dar are fiabilitate redusa datorita cantitatii mari de reziduuri, de aceea se prelucreaza inainte. Trebuie sa mai sap printre discurile de back-up unde am salvat un articol despre biodiesel si obtinerea lui. Uleiul de la fast food, doar cel folosit la cartofi prajiti nu se diferentiaza prea mult de cel proaspat obtinut pentru a fi prelucrat pentru biodiesel, dar se obtine la un pret mult mai mic deoarece este considerat deseu. PS. Din acest ulei se poate obtine si un sapun de calitate mai buna decat din grasimi animale. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Ianuarie 23, 2007 Partajează Postat Ianuarie 23, 2007 Si este in faza de dezvoltare motorul cu aer comprimat.O comparatie asa in mare este de genul motorului Wankel. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 23, 2007 Partajează Postat Ianuarie 23, 2007 Si biogazul este o solutie de luat in seama, mai ales ca materie prima este din belsug. Parerea mea. Link spre comentariu
blackthorium Postat Ianuarie 24, 2007 Partajează Postat Ianuarie 24, 2007 Am cautat prin cursurile mele si am gasit procedeul de obtinere al biodiesel-ului Link spre comentariu
Vizitator BlueLightning Postat Ianuarie 26, 2007 Partajează Postat Ianuarie 26, 2007 Salut. Am vazut topicul si mi-a placut.As avea si eu o idee, care zic eu ca e pusa in aplicatie de mult dar nu e data publicului. Sunt sustinator al inlocuirii benzinei si motorinei cu Hidrogenul.Se stie foarte bine ca Hidrogenul poate fi aprins prin doua metode: scanteie si compresie, evident trebuie calculat raportul de Oxigen si Hidrogen.Dar se stie de cand e lumea si pamantul ca orice molecula are o frecventa de rezonanta, unde se poate sparge cu usurinta in componente. De ce nu s-ar aplica si in cazul moleculei de apa?Sper sa nu spun prostii, iar daca am dreptate .. care este parerea voastra? Link spre comentariu
nelu F Postat Ianuarie 26, 2007 Partajează Postat Ianuarie 26, 2007 Hidrogenul este folosit si in prezent in autovehiculele cu pile de combustie. In pila de combustie hidrogenul se combina cu oxigenul, in urma procesului rezulta energie electrica si apa (motorul care propulseaza autovehicolul este un motor electric). Avantajul fata de motorul termic este ca in stationare nu se consuma combustibil (avantaj foarte mare pentru mersul in oras). Link spre comentariu
Vizitator BlueLightning Postat Ianuarie 26, 2007 Partajează Postat Ianuarie 26, 2007 Corect .. dar pentru cei care vor sa auda un motor urland la 6000-7000 .. sau cele wenkel (sper ca l-am scris bine) la 9000 RPM .. eu propun Hidrogen injectat in loc de benzina :smt003 BMW (seria 3 parca) si Mazda (RX8) au facut teste pe motoarele cu ardere interna injectand Hidrogen in loc de benzina si s-a constatat o scadere de putere de 2% in defavoarea Hidrogenului .. sa fim seriosi .. ce reprezinta 2% din 300CP sa zicem ? Cand stii ca NU POLUEZI si exista solutie mult mai eficienta de extras hidrogenul din apa in afara de electroliza .. nu vor sa fie date publicului .. ca dau faliment marile companii de petrol. Ati auzit de fuziunea nucleara care au realizat-o inginerii englezi prin 1999-2000??? Au reusit sa faca primul reactor care sa produca fuziune nucleara: energie aproape nepoluanta (exista cateva metale radioactive care apar, dar de 1000 sau 1000000 de ori mai putin radioactive decat uraniu sau plutoniu), ieftina, si mare ATENTIE: fara risc de explozie!!! In cazul unei avarii se opreste alimentarea cu hidrogen al reactorului si reactia se opreste in cateva milisecunde. Ati mai auzit ceva de ei? Nu .. pentru ca i-au luat americanii la ei :smt047 Apropo .. pentru cei interesati de generatoare de energie, care stie de primul generator a lui Faraday? Stiati ca primul generator a lui Faraday nu a fost cel cu sarma invartita intre polii unui magnet? Cautati de curiozitate N-MACHINE sau N-EFFECT si o sa ramaneti surprinsi de primul generator a lui Faraday. Eu unul am realizat un asemenea generator, dar din pacate nu am reusit sa obtin mai mult de cateva sute de milivolti din cauza ca am calculat gresit invasurarea bobinei (am folosit bobina in loc de magnet) Dar inca o data .. si acest disc a lui Faraday nu este amintit nici la fizica ingenerala, nici in liceu si nici in facultate! Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Ianuarie 26, 2007 Partajează Postat Ianuarie 26, 2007 Motoarele Wankel ar putea merge mai bine cu alcool sau etanol. :drinkers: BMW au testat un motor pe benzina alimentat cu alcool si au constatat caputerea a crescut cu cateva procente. :smt003 Link spre comentariu
Adi Florin Postat Ianuarie 31, 2007 Partajează Postat Ianuarie 31, 2007 Pentru motoarele cu benzina se poate folosi cu succes (si este folosita cu succes in Europa si America) amestecul E85, adica 85% etanol obrinut din cereale si 15% benzina. Astfel se obtine o reducere semnificativa a emisiilor de CO2 in atmosfera deoarece mare parte din CO2-ul emis va fi "reciclat" de cereala in urmatorul ei ciclu de viata. Singura "adaptare" a masinii e ca trebuie sa aiba rezervorul, conductele si injectoarele dintr-un material ce nu se corodeaza pentru ca alcoolul este coroziv.Pentru motoarele diesel care incap sa ne sufoce prin Bucuresti si care aporpo emit mai putin CO2, dar mult mai mult NOx si mult mai multe particule facandu-ne viata amara cu mirosul greu de suportat exista solutia CNG (Compressed Natural Gas). Adica e o instalatie asemanatoare celei GPL de la benzina, numai ca ea contine gaz metan la presiune mai mare. Cei mai in varsta poate-si mai aduc aminte de autobuzele rosii cu 2 butelii imense pe acoperis de dinainte de revolutie. Alea mergeau cu gaz metan. Solutia este foarte nepoluanta din punct de vedere olfactiv si al particulelor, pastrandu-se in acelasi timp si emisia redusa de CO2, dar la noi in Romanica nu pare sa prinda. In alte tari toate autobuzele si masinile utilitare diesel ale marilor orase folosesc asest sistem pentru a reduce poluarea.Toate bune si la cat mai putine mirosuri neplacute prin oras. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 4, 2007 Partajează Postat Martie 4, 2007 Un site care poate raspunde la intrebari poate fi http://freeenergynews.com/Directory/Biodiesel/ Filtrand reclamele pare un site destul de interesant de citit.Mai cititi pe acolo,are mai multe domenii interesante. Link spre comentariu
Adi Florin Postat Aprilie 3, 2007 Partajează Postat Aprilie 3, 2007 Ce nu prea inteleg eu e de ce toata lumea ii da mereu cu biodiesel-ul in sus si-n jos, cand e mult mai simplu sa produci etanol, iar motoarele pe benzina deja se apropie ca performante de consum de motoarele diesel, avand in acelasi timp emisii de zgomot si emisii poluante mult mai mici. Brazilia planuieste ca in urmatorii ani sa produca circa 10% din productia de etanol pentru masini. De ce la altii se poate si la noi nu? Link spre comentariu
d2134 Postat Aprilie 3, 2007 Partajează Postat Aprilie 3, 2007 De ce la altii se poate si la noi nu?Din cauza climei.S-ar putea si la noi daca ar creste trestia de zahar ca in Brazilia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum