Vizitator crisssm Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 am o nelamurire ... sper sa stie cineva mai multe ca mine despre proprietatile apei adica ma intereseaza mai mult partea dielectrica a apei. In electroliza normala se foloseste un curent pentru a descompune apa (pura ,plata ) fara electroliti si de acea este asa prost randamentul eu asa vad treaba , dar daca am putea lamuri treaba cu dielectricitatea si cu timpul de relaxare al dielectricului format de apa am putea sa o descompunem fara sa mai avem pierderi atat de mari adica fara sa transformam energia electrica in caldura . deci niste impulsuri de durata scurta tensiune mare date exact in momentul oportun ar descompune mai lejer apa decat curentul electric.nu? asta e parerea mea practic am folosi doar partea capacitiva a apei si am putea neglija partea rezistiva . Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 Aveţi mari lacune vis-a-vis de fizica şi chimia elementară,dar nu are rost să vi le înşir punctual. Nu, nu se poate !Ca sfat, citiţi şi încercaţi să înţelegeţi legile electrolizei. Link spre comentariu
TESSLA Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 Domle...apa pura este un izolator electric! Unii "adepti" hho adaugau un pic de hidroxid se sodiu in apa...da problema nu e asta domle cu randamentul. Adica chiar daca randamentul ar fi 100%, nu o sa poti produce mai multa energie prin arderea hho, fata de cata energie ai consumat pentru electroliza apei. In cazul asta "super" ideal, cele doua cantitati de energie ar fi egale. In realitate, consumi mai mult decat scoti. Deci nu e nici o "invarteala" ... Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 Si ca sa confirm faptul ca apa ultrapura este un izolator aproape perfect pun un link (Eng): http://www.sandia.gov/media/z290.htm (mai exact aceasta poza - http://www.sandia.gov/media/images/jpg/Z02.jpg) unde se vede clar conturnarea apei la descarcarea de energie enorma din acel aparat. Un filmulet interesant este aici . Pentru electroliza apei stiam ca se face electrolit cu 15% acid sulfuric si, pentru evitarea incalzirii se foloseste o tensiune de 2-4V si amperaj mare. Cat despre caracteristica dielectrica a apei se observa de fiecare data cand se pune ceva la incalzit la cuptorul cu microunde (cu conditia sa contina un procent de apa, peste 40% parca, asa scrie in prospectul cuptorului). @aygun: cred ceea ce vad, daca asta este raspunsul la intrebarea dv. Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 11, 2011 Partajează Postat Iulie 11, 2011 @aygun: cred ceea ce vad, daca asta este raspunsul la intrebarea dv.Fara suparare , insa raspunsul dvs este evaziv si stiti si dvs de ce . Pot deduce ca sunteti ateu , ma insel ? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 Ai dedus bine, dar daca vrei sa ma convingi sa cred, adu-mi dovezi palpabile. Cel care, pus in fata dovezilor refuza sa creada un fapt evident (atentie discut despre dovezi palpabile in lumina cunostintelor tehnice actuale) nu se numeste ateu ci altfel (un termen mai "specific").Nu este mai bine sa revenim la benzina si inlocuitorii ei? Nu de alta dar, daca discutam de paranormale, o dam in offtopic rau de tot si pierdem topicul si ajunge la "Pubela". Link spre comentariu
florincccc Postat Iulie 12, 2011 Partajează Postat Iulie 12, 2011 Dupa atata off-topic sunt si eu off-topic: sunteti ateu sau credincios ? Puteti sa va imbogatiti vocabularul cu cuvantul agnostic. Variantele ateu si credincios nu epuizeaza toate posibilitatile. Exista miliarde de oameni care nu se incadreaza in variantele astea doua. Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 4, 2011 Partajează Postat August 4, 2011 Salut tuturor, vad ca sa cam adunat ceva pagini din ani trecuti, nu leam citit pe toate, asa ca trec la subiect!Vreau sa stiu daca este vreo varianta folosirea alcoolului izopropilic simplu sau in combinatie cu benzina, ce avantaje are sau ce dezavantaze are, si ce trebuie tinut cont cand folosim alcoolul! Link spre comentariu
Dr.L Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 Alcoolul in general ataca componentele de plastic!Vezi cum in brazilia (unde s-a folosit alcool in loc de benzina),masinile au inceput sa fie strecuratoare,dupa ce alcoolul a atacat componentele de plastic Link spre comentariu
Adierea Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 Alcoolu ataca cauciucu nu plasticu ,dar nici de speriat nu e ,inlocuesti furtunele de cauciuc cu conducte si materiale sintetice inlocuitoare de cauciuc .Daca vrei sa folosesti alcool fa o proba si vezi ce poate dar trebue sa setezi avansu si cantitatea de alcool la capacitatea de aer a motorului astfel incat arderea sa se faca complet si cand trebue ,in rest nu vad ce ar inpedica sa folosesti alt combustibil . Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Deci eu am o motocicleta in 4t, carburatie, nu am injectoare, iar din cate stiu eu , am doar futunul ce alimenteaza carburatorul si garnitura de la cuiul pontou, in rest nimik altceva despre garnituri si plastic, rezervorul este din metal, iar alcol izopropilic il iau moca, de acea ma tenta sa incerc, dar dupa spusele voastre ma gandesc ca merge si asa imi cam convine, acum sa vad daca puterea dezvoltata este la fel!Va multumesc inca o data! Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Se pare ca alcoolul izopropilic arde cu fum in aer liber si este posibil sa-ti creeze probleme in carburator, plus ca aduna toata apa pe care o "gaseste" pe traseu. Fa o proba mai intai intr-o conserva sa vezi cum arde. Aici (Eng): http://zenstoves.net/Stoves.htm am gasit aceasta informatie. Sau comparativ, ca dimensiune a exploziei, aici (Eng): http://www.aaroncake.net/spuds/boom.asp sau aici mai apropiat de intrebare (Eng): http://webspace.webring.com/people/lr/r ... cohol.html . Mai poti incerca combustibilul pe o drujba (sau ceva asemanator) sau un motor mic (scuter?) de sacrificiu, ceva care se repara usor. Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 De ce sa experimentez pe drujba sau scuter daca aici zice clar " Alcohol does not cause any problems to your engine. It actually "steam" cleans the inside of your throttle body, intake, heads, valves, and exhaust! I know some list members that have taken their engines apart after using alcohol injection for a long time. Everything is very clean and no damage to any engine parts. No problems with washing the cylinders out. The alcohol is sprayed with a fine mist into the intake stream so it is actually vapors when it goes into the engine. Alcohol injection doesn't do the same things as NOS does. None of the same dangers. It is acting as an intercooler enhancer and octane booster. It can lower the cylinder temps by 200 degrees and makes 94 octane basically look like 110 octane. It is used as a "knock quencher". I use 91% isopropyl alcohol that is available anywhere. You can also use 70-71% isopropyl.Chiar zice ca inbunatateste puterea, si ca din 100% pot folosi 70% alcol si 30% benzina, am inteles bine?Sau se referea ca sunt tipuri de alcool izopropili cu concetratie alcol 70%?Asta inseamna ca nu mai trebuie deloc adaugata benzina?Dar daca le amestec oare are ceva? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Cred ca primul procent, cel de 91% sau 70-71%, se refera la amestecul de alcool izopropilic cu altceva, de obicei apa, din produsul cumparat. Iar procentul 70/30 cred ca se refera la 30% alcool si 70% benzina (eu cam asa traduc expresia "Even on pump gas and 70/30% alcohol...") . Link spre comentariu
Cilibiu Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Acum ramane de vazut pe saptamana viitoare, voi pune in teste alcol simplu sa vad ce se intampla!Voi incerca si in combinatie, dar varianta in combinatie aduce ceva rezultate bune? ma refer la marirea puteri? Da da , atunci este convenabil, daca nu atunci renunt la idee, nu ma uit la 15-20 lei!Dar daca merge fara benzina , daor cu alcol atunci este destul de bine! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum