gica70 Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 "Exista de exemplu sateliti artificiali care orbiteaza in jurul Terrei...da nu stiu cum ai putea exploata respectiva miscare".Asta ne-ar mai lipsi, sa se poata exploata in scopuri uzuale, terestre! aceasta forta; de fapt ea este folosita la efectuarea accelerarilor satelititilor spre alte sisteme stelare (v. Pioneer). Chiar nu va dati seama, daca aceasta energie din Bing Bang va fi folosita pe scara mare aceasta lume a noastra va dispare pt. ca se strica echilibrul si planetele vor iesi de pe orbita actuala; si-asa cu atatea gunoaie in cosmos (cred ca ati auzit de statia orbitala) si cu atatia sateliti lansati traiectoria Terrei va fi indreptata, f. probabil, spre un asteroid, Doamne fereste. Nimic nu-i gratuit, orice actiune (fara cap) are si reactiune.. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Misto ar fi daca am putea crea un motor care sa foloseasca atractia gravitationala ( gravitatia ). Atunci da free energy.Banala turbină hidraulică oare nu tocmai asta face ? Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Pai de aceea am si pus intrebarea la acest mod.Asadar este o tehnologie necunoscuta noua care de multe ori SFIDEAZA legile Fizicii Fapt recunoscut de multi oameni .Probabil eram sceptic la cele postate pe net dar nu mai esti sceptic cand vezi cu ochii tai si ai si martori. Ai halucinatii tu , ziua in amiaza mare dar cum poate avea halucinatii si fratele tau ? si vecinii ? .....Lucrand in service de calculatoare imi vin pe mana multe sisteme cu recuperari de date . La un moment dat imi atrage atentia pe desktop-ul unei doamne din localitatea Techirghiol , un folder - OZN filmat de noi .Intru si ma uit . Initial vad un punct alb care tremura haotic pe ecran . Stang a, dreapt a, sus , jos ... sfidand legile fizicii . Ma gandeam la cameraman " bai ce prost filmeaza , a vrut sa filmeze luna si uit ece ii tremura mana pe zoom maxim - fara trepied asa ii trebuie .."La un moment dat apar in cadru niste focuri de artificii chiar foarte stabile . Moment in care am realizat ca obiectul era in miscare nu mana operatorului. La un moment dat a tasnit extrem de repede si dus a fost.Vine femeia sa isi ia sistemul . ii spun " iata , aveti datele la locul lor sunt verificat si intacte ! inclusiv folderul OZN filmat de noi !" La care doamna vizibil fastacita imi spune " v-ati uitat ? ati vazust si dvs ? " . Inclin din cap in semn afirmativ si continua repede " nu am zis nimanui sa nu ne creada nebuni ..."Este imposibil sa nu te intrebi , ce doamne iarta-ma de propulsie au acele obiecte ?Iar cand intrebam de motoare gravitationale ma refeream la un motor care sa utilizeze acceleratia gravitationala a planetei si sa o amplifice generand lucru mecanic .Consider ca ar fi cea mai ieftina forma de energie .Vantul solar din cate stiu este valabil in spatiu si nu pe pamant , acesta fiind deviat de campul magnetic terestru.Vorba unui coleg de munca " materia este numai o anumita stare a energiei . peste tot in jurul nostru este energie dar nu avem acces la ea sau nu stim cum sa o valorificam , INCA "Sa nu uitam ca destabilizarea planeti poat e sa survina si din cauza faptului ca luna este intr-o constanta indepartare de planeta iar fara luna suntem dusi pe copca . Suntem ceea ce suntem acum si datorita Lunii. Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Bing Bang, scrie gica70; e Big Bang., Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Misto ar fi daca am putea crea un motor care sa foloseasca atractia gravitationala ( gravitatia ). Atunci da free energy.Banala turbină hidraulică oare nu tocmai asta face ?Corect dar turbina este actionata de un mediu , in speta apa . Apa curge datorita gravitatiei si actioneaza la randul ei turbina.Ma gandeam la un motor care sa preia acceleratia gravitationala a planetei ( fara medii de propagare ) , sa o amplifice si sa o transforme in lucru mecanic sau electric , whatever!Ca esti in deser , ca esti pe munte , ca esti pe mare ca esti oriunde sa functioneze . Link spre comentariu
rasputin Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Banala turbină hidraulică oare nu tocmai asta face ?Depinde, poţi spune da, dar tot la fel de bine poţi spune şi nu. Depinde cît de mult simplifici problema. Faptul că-i spune turbină hidraulică, chiar nu prezintă nici o importanţă? Chiar nu prezintă importanţă cum ajunge apa în lacul de acumulare, ce energii sînt folosite în acest proces?Putem vorbi despre energie gratuită (gratis), nimic nu este rău în asta, ideea e că e bine a preciza în ce mod e definită această gratuitate. O analiză a costurilor necesare realizării şi exploatării unei instalaţii de captare a energiei, pusă în balanţă cu preţul ce ar trebui plătit dacă am fi cumpărat aceeaşi cantitate de energie (luată în ambele cazuri ca bază de calcul), este singura care decide dacă vorbim de energie gratis sau nu. Latura cealaltă, spre care tot alunecă discuţiile despre energie gratis, nu aduce nimic bun, este total distructivă. A vorbi despre sisteme, maşini, instalaţii sau procese care nu se supun legilor de conservare a energiei, denotă doar superficialitate şi lipsă de cunoaştere. Confuzia, mai mult sau mai puţin voită, între randament şi coeficientul de performanţă energetică, nu-s argumente cum că legile de consevare a energiei sînt depăşite. Cei ce susţin existenţa unor energii necunoscute, energii ce ar sta la baza unor sisteme asemănătoare, ca idee, pompelor de căldură, au obligaţia a demonstra existenţa acestor energii. Simpla presupunere, vehemenţa, referirea la faptul că unele "chestii" din ştiinţă au suferit modificări, nu sînt, şi nu pot fi, acceptate drept argumente în favoarea existenţei acestor energii. Or fi existînd şi astfel de energii, dar azi noi nu avem temei să credem în existenţa lor. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 M-am referit la energia potenţială, care ar fi nulă în lipsa gravitaţiei.Turbina hidraulică exact asta face, transformă energia potenţialăîn energie mecanică. Însuşi circuitul apei în natură este imposibilfără această forţă, cea a gravitaţiei. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Deja simt maracinii de pe marginea soselei in acest topic (asta pentru cine vrea sa inteleaga). Eu de fel sunt sceptic cand vine vorba de asa ceva -puncte zburatoare- si caut o explicatie fizica. Uite una (Eng): http://io9.com/5640510/a-chilean-satell ... -milky-way . Pentru cine nu stie, acel telescop foloseste ca referinta o sursa de lumina formata cu laser la zeci de km inaltime (90km) si care excita atomii de sodiu de acolo. Acea pata de lumina rezultanta ajuta la compensarea imaginii telescopului, eliminand turbulentele atmosferice. Mai pe scurt, cum poti demonstra ca ceea ce ai vazut nu a fost decat o filmare a unei stele prin atmosfera turbulenta de deasupra? Pentru un astronom, pe langa nori si ploaie, o atmosfera turbulenta este printre cele mai mari probleme in realizarea unei imagini de calitate. Pana la urma este demonstrat si rasdemonstrat faptul ca in momentul in care creierul nu dispune de suficienta informatie, incepe sa "completeze" locurile goale intregind imaginea. Acest lucru sta la baza tuturor iluziilor optice. Concluzia este ca daca vei crede in ceva, creierul "completeaza" restul. Cat despre folosirea gravitatiei pentru generare de lucru "mecanic" (mai exact marirea vitezei prin efectul "gravitational slingshot") s-a folosit in trecut cu succes la misiunile Voyager 1 si 2 si altele, detalii aici (Eng): http://en.wikipedia.org/wiki/Gravity_assist . Luna se indeparteaza de Pamant cu 38 mm pe an. (Eng): http://en.wikipedia.org/wiki/Moon. La peste 384 de mii de kilometri, cat este distanta pana la Luna, nu ne facem griji de asta pentru inca vre-o cateva milenii de acum incolo. Nu este mai bine sa revenim ontopic si sa iesim din maracini, pentru a putea discuta de solutii REALE de inlocuire a benzinei? Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Imi pare rau ca nu am tras filmarea respectiva sa o dau pe net . Dar nu obisniesc sa "umbu" in fiserele omului cum nici mie nu mi-ar conveni sa imi umble cineva.Oi fi dumneata sceptic , aidoma mie , dar cand vezi impreuna cu inca vreo 7 persoane o sfera metalica - argintie , de culoarea mercurului ca se ascunde de dupa nori ( intra si iese din coltul unui nor si apoi dispare fulgerator ) , atunci parca nu prea mai esi sceptic si incepi sa iei in calcul ORICE posibilitate. Se intampla intr-o zi de vara si impreuna cu frate-miu ne intorceam din oras in plina zi . Undeva de orele 11. Daca dumneata vi si imi spui mie ca am visat apai sa me Ierte D-zeu!Doar ma intrebam ce mijloc de propulsie ar folosi respectivele obiecte . Acum , este o diferenta intre negarea unui lucru sau acceptarea realitatii. Aidoma mie , daca au visat si pilori , si oameni cu experienta , atunci sa ma ierte D-zeu. Un vecin este pilot de vanatatoare si nu ai vrea sa stai de vb cu el . De asemenea , am avut tangente cu cineva de la aeroportul Kogalniceanu . Am activat in cadrul unei unitati de rachete antiaeriene. Stiti ca in viat amilitara orice asemenea fenomen semnalat este consemnat ca strict secret?Se intocmeste raport si ajunge pe undeava pe la "centru"!Este firec ca fiint aumana sa ma intreb " ce naiba este ceea ce am vazut si cum naiba se pot delasa in halul ast asfidand LEGILE FIZICII pamantene ?"Dar ai dreptate , am luat -o in maracini . Dar nu cred ca am fost offtopic . Este vb de mijloace de propulsie si combustibilii aferenti acestora. Orice motor preia o forma de energie si o transforma in lucru mecanic necesar locomotiei . Gresesc ?In ceea ce priveste steau aceea . Nu imi spuneti va rog ca est evreo stea mai sralucitoare pe cer decat Venus. Si nu cred ca orice obiect poate sa dispara fulgerator sub o traiectorie rectilinie. Din cate stiu , o raza laser de la un observator poate fi stinsa si redirectionata ..Dar iarasi devenim offtopic. Link spre comentariu
TESSLA Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Si pe langa faptul ca devenim off topic mai spunem si prostioare ...Venus nu e stea domle! E o planeta...cam fierbinte, dar totusi planeta. Cea mai stralucitoare stea pe care o vedem noi, este steaua Sirius...aflata la doar 8 milioane si ceva de ani lumina! Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Si pe langa faptul ca devenim off topic mai spunem si prostioare ...Venus nu e stea domle! E o planeta...cam fierbinte, dar totusi planeta. Cea mai stralucitoare stea pe care o vedem noi, este steaua Sirius...aflata la doar 8 milioane si ceva de ani lumina!Poate spun eu prostioare dar ia sa vedem ( aveti dreptate insa , nu am formulat corect , nu e stea este corp ceresc , scuze ) :http://ro.wikipedia.org/wiki/SiriusCitez :"Cu o magnitudine aparentă de -1,46, Sirius este cea mai strălucitoare stea de pe cerul de noapte, aproape de două ori luminozitatea a două stele strălucitoare, Canopus. Cu toate acestea, nu este la fel de stralucitoare ca Luna, Venus sau Jupiter. Mercur si Marte sunt, de asemenea, mai luminoase decât Sirius."http://ro.wikipedia.org/wiki/Magnitudine_aparent%C4%83Cel mai recent quasar descoperit este APM 08279+5255. Acesta este cel mai strălucitor corp ceresc descoperit de om, are o emisie continuă, iar luminozitatea lui este mai mare decît 100 de miliarde de sori ca al nostru.Ontopic:O aeronava solara aici: Solar Impulse http://www.solarimpulse.com/ Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Nu cumva sfera aceea era ca si aceasta (Eng): http://www.uapreporting.org/?page_id=417 ? Descrierea comportamentului este asemanator cu cel descris de dv.. Un cadru mai apropiat este aici http://www.viestikallio.fi/ilmari/ilmar ... hp?LANG=en . Cat despre aeronava aceea scriu primele cuvinte care mi-au trecut prin minte, cand am vazut-o decoland : "panou solar cu elice". Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Deja simt maracinii de pe marginea soselei in acest topic (asta pentru cine vrea sa inteleaga).Nu este mai bine sa revenim ontopic si sa iesim din maracini, pentru a putea discuta de solutii REALE de inlocuire a benzinei? Ontopic:(Chiar aşa ?!!) O aeronava solara aici: Solar Impulse http://www.solarimpulse.com/ Dar iarasi devenim offtopic. Stimaţi colegi, eu aş zice să vă hotărâţi. Link spre comentariu
TESSLA Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Ei...navele alea nu speculeaza altceva decat efectul foto-electric...eu ma refeream la nave care sa exploateze vantul solar...cu toate particulele lui componente. In fine...de inlocuit benzina, putem sa o inlocuim...insa nu cred ca vom face o economie, ci din contra, va fi o risipa de bani! Si oricum, pana nu va disparea si ultima picatura de combustibil fosil sau sintetic de pe planeta, nu vom putea vorbi cu adevarat de alte surse de energie. Adica ele poate vor fi cunoscute, sau se cunosc deja (ma refer la ceva eficient si pretabil la productia de serie)...dar acuma nu-i momentul! Link spre comentariu
aygun Postat Iulie 10, 2011 Partajează Postat Iulie 10, 2011 Nu cumva sfera aceea era ca si aceasta (Eng): http://www.uapreporting.org/?page_id=417 ? Descrierea comportamentului este asemanator cu cel descris de dv.. Un cadru mai apropiat este aici http://www.viestikallio.fi/ilmari/ilmar ... hp?LANG=en .Cat despre aeronava aceea scriu primele cuvinte care mi-au trecut prin minte, cand am vazut-o decoland : "panou solar cu elice".Super aia cu "panou solar cu elice !" Nu , nu arat asa si stiu ce am vazut . Ce pot spune este ca era o zi de vara in 1998 , in Medgidia , undeva la intersectia strazilor Grivitei cu Anton Pann . Un balon meteo nu se deplaseaza fulgerator in plina zi . Poate fix in momentul al s-a spart si .... In fine . Sunt unii care cred si altii nu. Pina la momentul ala era Toma necredinciosul . Credeam ca toate sunt fake-uri , ca sunt menit esa redirectioneze atentia insa cand am vazut personal smecheria deja incepusem sa ma indoiesc . In fine , am luat-o rau in aratura . Eu as intreba asa , sunteti ateu sau credincios ? Stiti unde vreau sa ajung cu intrebarea insa as prefera sa discutam la bodega acest subiect .viewtopic.php?f=40&t=89310Am deschis aici un topic nou .Respect si scuze de gratiosul offtopic . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum