Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sa inlocuim benzina !

Gerula

Postări Recomandate

Cum am putea inlocui benzina ?1. GPL - dar e tot accizat la grau2. Exista niste diluanti care pot inlcui benzina, sunt mai scumpi decat benzna, dar neacizati ajung mai ieftin3. Hidrogenul, daca am putea colecta hidrogenul din aer cumvar am fi tari

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 284
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

27

• The Stressmaker

23

• vfp_mihai

19

• TESSLA

13

Top autori în acest subiect

pe vremea lu ceaşcă circulau nişte teorii cu hidrogen extras din apă de mare or some stuff...subit nu s-a mai auzit despre treaba asta, şi a ajuns subiect de caterincă ieftină şi de SF-uri de categoria B. sau C...

Link spre comentariu

Din ulei vegetal se obtine biodiesel. Nu il poti folosi simplu, ci in amestec cu carburant diesel deoarece are o viscozitate mare. Iar proportia in care il poti folosi e de doar 15% biodiesel. Ca si putere calorifica biodieselul este un pic mai slab comparativ cu combustibilul diesel normal.

Link spre comentariu

au incercat cei de la mith busters cu ulei de floarea soarelui, ars, l-au pus in loc de diesel, doar ulei, si a mers motorul f.bine, puterea era putin mai mica, dar oricum e ceva.. ne apucam sa cultivam floarea soarelui :partyman:

Link spre comentariu

Biodiesel se obtine prin prelucrarea chimica a uleiului de floarea soareluifolosit.Se vinde si o instalatie sub forma de kit pentru asta.Cine are prin apropiere multe fast-food-uri de la care sa colecteze uleiuluzat dupa ce au fost prajiti cartofii poate sa-si faca stocul de biodiesel. :yawinkle:In Brazilia se foloseste alcoolul (etanol) obtinut din trestie de zahar si suntmai multe masini decat pe benzina.Acum cativa ani la BMW a fost testata o masina cu motor pe benzina si apoi a fost adaptat pentru a functiona cu alcool si culmea! a crescut si puterea.

Link spre comentariu

dan dan: oooooooSile: sal maestreSile: si o sa-mi iau modul gata facut de 1*100w cu stkdan dan: Poate ma ajuti si pe mine sa-mi satisfac ideiaSile: zidan dan: aia cu inlocuitul benziniidan dan: cu ceva mai ieftindan dan: dar legalSile: cu alcool amentecat cu esteri grasi frate, la asta se lucreazaSile: nu esti chimist, dan dan: nuSile: nu ai nici o sansaSile: deci uleiuri vegetale eterate si alcolizatedan dan: cred ca merge si ulei alimentar Sile: da bre, Sile: ulei de la fast fooduriSile: +alcool rez motorina catalitica Sile: si mergeSile: terpene, uleiuri, eteri, esteri, ceruri, alcooliSile: astia se vor folosi peste 35 de ani preponderentSile: astea amestecate ard ca gazul metandan dan: si ca pretz ?Sile: pret de ulei 29 mii kgdan dan: da ?dan dan: super !Sile: +50% alcool la 90 miidan dan: 90 miil / litru ?Sile: rezulta vreo 65 mii / kg ca sa mai si aiba fortaSile: deja unele firme folosesc benzina 70 etanol 30% in aceleasi motoare in nordul europei, usa etcSile: am bagat si eu la dacie tot felul de amestecuri din astea , Sile: le stiu forta la toateSile: la 1 kil de gazolina baga 100g alcool pur de la tine de la serv si merge superdan dan: de unde iau gazolina ?Sile: orice alcool frate, etanol, butanol, propanol, etc, alcani:hexan, octan, izobutan, dizolva frate si ceruriSile: vor fi combustibilul viitoruluiSile: calci acceleratia si vezi daca rageeeeeeedan dan: auzi Sile: daca baga inseamna ca e buna, daca baga prea tare viteza , atunci prajesti motorudan dan: cat hidrgen are aerul ?Sile: nu stiu dan dan: ???dan dan: hai sa cautam pe NET Sile: intre pe wikipedia.comSile: acolo gasesti ce vreidan dan: asa si ?Sile: tot ce vreiSile: H pur e f putin in aerdan dan: Stii de la ce vine cuvantul "hidrogen" ?Sile: altfel am exploda toata planeta asta pe care parazitii 2 picioare o transf in cacatSile: nuSile: care zboaradan dan: generator de apa Sile: daSile: hai salve , plec la autobuz Sile: vorb miine dan dan: crezi ca putem aduna H din aer daca e sub 1% ?Sile: dan dan: ???????dan dan: ????Sile: e scumpSile: procesuldan dan: dar cum ar fi ?Sile: o timpeniedan dan: stiu maiSile: daca te auzea un ardelean ca vrei sa aduni H din aer iti zicea "ma, dute-n $%^ &(((*&"Sile: te salutSile: pa miinedan dan: kSile has signed out.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări