Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru pasiv boxa

Laur r

Postări Recomandate

Salutare, am si un difuzor P-audio E12-300S / E12-250N cu un driver PA DE34S si Filtru pasiv NEX-6K. Problema e cu filtrul, ca driverul se aude mult mai incet decat se auzea inainte, aproape 25% . Ce filtru imi recomandati sa pun? As prefera sa il gasesc undeva sa il cumpar, nu am experienta necesare in a face unul dupa o schema.

Multumesc frumos.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laur r

4

• Shambala

2

Nu se intelege din mesajul tau ce s-a intamplat.

"driverul se aude mult mai incet decat se auzea inainte, aproape 25%" - adica inainte de ce ?

Pune o poza cu filtrul, poate te ajut sa rezolvi problema schimband 2 rezistente.

Link spre comentariu

Filtrul din poza are un atenuator pe iesirea spre driver, format dintr-o R serie (spre driver) si o R in paralel cu driverul.

Daca vrei sa dai driverul mai tare pune un strap (o sarma) peste capetele R de 20W (cea mare, singura).

Link spre comentariu

Nu m-ar ajuta sa il fac mai tare si sa se aude prost, poate sa-l fac cumva, dar nu imi dau seama cum sa pot verifica o astfel de componenta, prima data am crezut ca e condensator, dar cand am pus multimetrul pe continuitate, si am pus tatorii pe terminale, beep-uia...., nu imi par sanatoase filtrele astea, cel putin circuitul lasa de dorit, nu-mi place. M-ar interesa sa gasesc o schema mai buna si gandita mai bine, cu care sa fac eu filtrul sau sa comand unul bun de undeva.Multumesc.

Link spre comentariu

Inlocuieste filtrele intre ele, in incinte. Daca problema se "muta" odata cu filtrul, este in filtru, pe driver. Daca se aude mai incet, probabil ca taie in alt punct. Tot ce trebuie sa faci, e sa asterni pe hartie schema filtrului, si sa o postezi daca nu te descurci cu extragerea problemei. Daca reusesti sa separi in schema driverul plus hpf-ul corespunzator, vei gasi acolo niste componente... RLC, care or mai fi. Scoate pe rand, din filtrul bun, cu grija mare, cate una, si inlocuieste, pana in punctul in care, luat prin eliminare, depistezi care componenta provoaca problema. Inlocuiesti acea componenta la ambele filtre...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări