Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce inseamna choke?

Vizitator Axel-B

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• pusttiu

1

• Ovidanie

1

Top autori în acest subiect

Bobina aia unde era montata? In anodul tubului sau pe partea de alimentare intre doi condensatori?Eu cred ca ai vazut o schema de amplificator avind ca sarcina o bobina de soc.Etajul de amplificare cu bobina de soc se deosebeste de cel cu rezistenta prin faptul ca in locul rezistentei de sarcina exista o bobina de joasa frecventa cu miez de fier.Functionarea etajului amplificator cu bobina de soc este, in principiu, aceeasi ca si a etajului cu rezistenta.Amplificarea etajului cu bobina de soc in gama frecventelor audio depinde de frecventa si este mult mai neuniforma decit la amplificatorul cu rezistenta.Un alt dezavantaj este ca introduce distorsiuni mai mari datorate in principal saturatiei magnetice a miezului.Datorita dezavantajelor amplificatoarele cu bobina de soc se utilizeaza numai in montajele in care banda frecventelor de lucru este ingusta deci nu este utilizabil in audio.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Sorin.Iassy

Pentru mine, cel mai ingenios mod de a rezolva deodata doua treburi l-am constatat la un radioreceptor pe lampi Blaupunkt vechi: difuzorul, in loc de magnet permanent, era dotat cu o bobina cu multe spire, cu miez din fier moale, parcursa de curentul redresat de o dubla dioda cu vid, curentul ce alimenta circuitele. Bobina era electromagnet pentru difuzor, dar si parte din filtrul de dupa redresor, alaturi de doi condensatori electrolitici. Trebuie sa mai adaug ca difuzorul suna foarte nemtesc si nu parea a fi in dezavantaj fata de un difuzorul electrodinamic de aceeasi putere din acele vremuri...Tot astfel, mi-a placut solutia dintr-un magnetofon Tesla: pe statorul motorului erau bobinate mai multe infasurari: pentru motor si pentru alimentarea circuitelor, incat, la o prima privire, se parea ca cineva a sustras transformatorul de retea.Cele bune tuturor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări