paul_ral Postat Mai 7, 2015 Autor Partajează Postat Mai 7, 2015 Pentrureleul de pe placa protectiei m-am ghidat după un tip care a folosit in circuit, in locul originalului, un releu OMRON MY2-02 DC24, cu o rezistență a bobinei de 636 ohm. Eu am gasit un OMRON MY2IN DC24 ce are o rezistenta de 40 ohm. Cineva mi-a spus că acest lucru ar afecta stabilitatea releului. Cer o părere avizată, pentru care vă mulțumesc anticipat. Pentrureleul de pe placa protectiei m-am ghidat după un tip care a folosit in circuit, in locul originalului, un releu OMRON MY2-02 DC24, cu o rezistență a bobinei de 636 ohm. Eu am gasit un OMRON MY2IN DC24 ce are o rezistenta de 40 ohm. Cineva mi-a spus că acest lucru ar afecta stabilitatea releului. Cer o părere avizată, pentru care vă mulțumesc anticipat. Am reverificat informatiile despre releul meu, este tot de 636 ohm, amicul meu a gresit linkul si eu nu am verificat inainte de a posta Link spre comentariu
zal Postat Mai 7, 2015 Partajează Postat Mai 7, 2015 (editat) Probabil a vrut să zică că are un curent consumat de 40mA aproximativ. Ar trebui comandat cu un trz în capsulă TO126 (BDxxx). Editat Mai 7, 2015 de zal Link spre comentariu
paul_ral Postat Mai 7, 2015 Autor Partajează Postat Mai 7, 2015 Este comandat de MJE182, nu am mai facut poze, deoarece mai am de montat 2 condensatori pe care îi aștept. In poze am pus un tranzistor doar de formă. Originalul este SS47 capsula TO-5. Link spre comentariu
zal Postat Mai 7, 2015 Partajează Postat Mai 7, 2015 Rămîn la părerea că protecţia e minimalistă şi e depăşită azi. Înţeleg că se vrea neapărat o clonare a amplifului, cu bune şi rele. Link spre comentariu
paul_ral Postat Mai 7, 2015 Autor Partajează Postat Mai 7, 2015 (editat) Corect, ambele afirmații. Editat Mai 7, 2015 de paul_ral Link spre comentariu
paul_ral Postat Mai 22, 2015 Autor Partajează Postat Mai 22, 2015 Update. Plăcile sunt gata, am făcut rost de radiatoare pentru testare, mai am de găsit transformatorul. Radiatoarele sunt de la Electronica A350, dimensiunile sunt destul de generoase, daca esau un pic mai inalte erau perfecte. Placile etaj final Canal stanga Canal dreapta. Condensatorul de 6800pF cu mica de tip rusesc a fost inlocuit cu unul identic cu cel de pe canalul stanga, marca fiind Sangamo Condensatori cu mica de la Sangamo si Cornell Dubilier. Vor ajunge si pentru recappingul Marantz-ului 1040 Vumeter board Protectie 1 Link spre comentariu
paul_ral Postat Iunie 29, 2015 Autor Partajează Postat Iunie 29, 2015 Am intentia de a cumpara un Denon PMA-550 (140W+140W in 4 ohm si 100W+100W pe 8ohm), traful scoate 2x56V si 2x15V și este toroidal. Credeti ca merge pus pe 250? Link spre comentariu
zal Postat Iulie 1, 2015 Partajează Postat Iulie 1, 2015 De fapt trafo scoate 2x40Vca şi circa 2x19Vca. Link spre comentariu
paul_ral Postat Iulie 1, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 1, 2015 Da, corect, m-am referit la tesiunile după redresare si filtrare, mea culpa. Pe schema de la 250 alimentarea etajelor finale este data la 58V (dacă văd eu bine, datele fiind un pic neclare). Cei 2V ar afecta cumva buna funcționare? Menționez ca nu am intentia sa-l aduc în clipping, nu am nici boxele adecvate, ma intereseaza doar sa funcționeze corect pentru o sufragerie. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 2, 2015 Partajează Postat Iulie 2, 2015 Nu, şi reţeaua poate avea abateri de 5% în contract şi peste 10% în realitate. Dubiile mele se leagă de puterea reală a trafo. Link spre comentariu
marius75 Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Trafo original era un monstru efectiv...trebuie sa va ganditi bine ce trafo alegeti. Link spre comentariu
paul_ral Postat Iulie 3, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2015 Din păcate nu-ul găsesc, am văzut ca exista anunțuri pe un site italian, l-am rugat pe un amic să se intereseze dar nu a primit răspuns. Link spre comentariu
marius75 Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Poate aveti noroc si gasiti vreun amplif acelasi model busit de-a binelea, dar cu trafo in regula...Initial ma intrebam daca aceasta restaurare este rentabila (financiar) vis-a-vis de achizitia unuia amplif in stare buna, dar cand am vazut preturile pe E---y...Clar ca se merita aceasta restaurare. Link spre comentariu
zal Postat Iulie 3, 2015 Partajează Postat Iulie 3, 2015 Nu întotdeauna preţul sculelor vechi e şi corect faţă de tehnica încorporată, de cele mai multe ori e dictat de o modă. Aşa cum au revenit brusc pick-up-urile şi au sărit preţurile. Legat de trafo din Denon, pare să fie identic la miez cu cel din PMA-777 pe care-l ţin în pod. La tensiunea de +/-56V redresată corespunde una de 2x41,2V în secundar. În primar are o sig de 4A, căci toroidalele ''sug'' un curent mai mare la conectare. Acum vine partea interesantă, faţă de PMA-550, la 777 sînt montate siguranţe de 6,3A pe ramurile de alimentare ale celor două etaje finale. Sigur că e o valoare absolută a curentului de scc ptr fiecare canal, dar poate face posibilă estimarea puterii trafo. Link spre comentariu
paul_ral Postat Iulie 4, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2015 Cam greu de găsit la noi un astfel de amplificator, poate adus de cei care se ocupă cu comercializarea de audio aduse de pe afară (majoritatea cu defecte ascunse sau decalibrate, după părerea mea). Asa cum am găsit plăcile, posibil să apară pe undeva și restul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum