Vizitator Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 In ultimele 3 poze ai diode cu germaniu, restul cele scoase de pe placi, sint cu siliciu. Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 11, 2015 Autor Partajează Postat Martie 11, 2015 Piese noi primite astazi. Urmeaza electroliticii Nichicon TVX și rezistorii necesari refacerii celor 2 plăci lipsă. Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 Diodele cu germaniu fizic sunt mai lungi si caderea de tensiune pe ele e de cca 0,2V masurate pe multimetru Masurat pe domeniul "dioda" al unui multimetru digital, se intilnesc exemplare care au intre 0,2V si 0,35V. @paul_ral, daca nu ai gasit diode cu germaniu, lasa un mesaj si o adresa. Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 14, 2015 Autor Partajează Postat Martie 14, 2015 Multumesc pentru ajutor, voi apela la dvs. in caz că cele deja comandate nu se potrivesc. Am comandat de la userul valtek_2005 de pe ebay diode de tipul D310, D9E, D9K rusesti, impreuna cu niste condensatori cu mică. Pe o placă am descoperit lipsa unui condesator de 6800pF adăugat conform Addendum nr.2. Am înlocuit pe placi rezistorii de 1W deteriorati, în comparatie cu cei vechi sunt mai mici, mă întreb dacă chiar au 1W și dacă nu trebuia să pun unii de 2 sau 3W. Asa cum am precizat toși rezistorii din cărbune vor fi ănlocuiți cu metal film, aștept coletul. Intre timp am trimis releul si semireglabilii pentru a realiza PCB-urile de la protectie si vumetre. PCB-urile vor fi tot albastre, ca și placile etajelor finale. Link spre comentariu
zal Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 Au 1W cînd iau foc, asta e scara modernă de valori. ............. Azi am întrebat în tîrg pe omul cu casetofonul Marantz, are două impecabile dar vrea 250 lei pe bucată, nu cred că merită nici măcar ptr vu-metrele cu numele firmei pe ele. http://www.canuckaudiomart.com/details/648957738-rare__marantz_5010_stereo_cassette_deck/images/360709/ Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 14, 2015 Autor Partajează Postat Martie 14, 2015 5010 este deck-ul de la baza gamei. Ar merita cam 150lei pentru piese de schimb. In link-urile japonezului am vazut ca VU-metrele sunt de 1mA, cercetez sa vad daca cele de la 5010 au aceeasi valoare. Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 16, 2015 Autor Partajează Postat Martie 16, 2015 Cumpărături noi Comutatoare 3poli 3 pozitii noi, in cutie Diode germaniu D310 made in USSR Diode germaniu D9E made in USSR. Diode germaniu D9K Condensatori mica 6800pF rusești WIMA 0,22uF/630V Pentru diode, in locul enigmaticelor MM8005 voi merge pe D310 Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 18, 2015 Autor Partajează Postat Martie 18, 2015 (editat) Inlocuit semireglabilii, rezistorii din carbune si pe cei ceramici care pareau cam stresați. Astept electroliticii Nichicon Editat Martie 18, 2015 de paul_ral Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 24, 2015 Autor Partajează Postat Martie 24, 2015 Cu ajutorul @techno-pcb am realizat PCB-urile pentru protecție și vumetre. Am tinut ca acestea să fie albastre și să respecte, cat mai fidel posibil, aceeași dispunere a componentelor pe placi Vumetre Protecție boxe și alimentare Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 25, 2015 Autor Partajează Postat Martie 25, 2015 Vumetre. Din pacate nu stiu ce caracteristici au. Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 29, 2015 Autor Partajează Postat Martie 29, 2015 După ceva căutări am aflat ca vumetrele provin de la un mixer Panasonic Ramsa WR-8616 si au unul din cele 2 coduri AMEA0002A4 sau AMEA0003A4 Link spre comentariu
paul_ral Postat Martie 30, 2015 Autor Partajează Postat Martie 30, 2015 Se pot taia aripioarele din zona centrala ale unui radiator asfel incat sa pot monta tranzistoare capsula TO-3? Ma gandesc ca suprafata trebuie prelucrata perfect a.i. toata suprafata tranzistorului să fie lipită pe radiator Link spre comentariu
Letcon Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 Iti dai seama ca suprafata trebuie prelucrata la ceva freza,strung,etc. altfel in regim diy nu o sa faci o suprafata plana niciodata.Probabil daca ai niste radiatoare care chiar sa merite efortul si cunosti pe cineva cu scule dispus sa faca lucrarea ai putea incerca,altfel nu vad un rezultat bun Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum