Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare Marantz 250

paul_ral

Postări Recomandate

Diodele cu germaniu fizic sunt mai lungi si caderea de tensiune pe ele e de cca 0,2V masurate pe multimetru

Masurat pe domeniul "dioda" al unui multimetru digital, se intilnesc exemplare care au intre 0,2V si 0,35V.

@paul_ral, daca nu ai gasit diode cu germaniu, lasa un mesaj si o adresa.

Link spre comentariu

Multumesc pentru ajutor, voi apela la dvs. in caz că cele deja comandate nu se potrivesc.

Am comandat de la userul valtek_2005 de pe ebay diode de tipul D310, D9E, D9K rusesti, impreuna cu niste condensatori cu mică. Pe o placă am descoperit lipsa unui condesator de 6800pF adăugat conform Addendum nr.2. Am înlocuit pe placi rezistorii de 1W deteriorati, în comparatie cu cei vechi sunt mai mici, mă întreb dacă chiar au 1W și dacă nu trebuia să pun unii de 2 sau 3W. Asa cum am precizat toși rezistorii din cărbune vor fi ănlocuiți cu metal film, aștept coletul.

Intre timp am trimis releul si semireglabilii pentru a realiza PCB-urile de la protectie si vumetre. PCB-urile vor fi tot albastre, ca și placile etajelor finale.

Posted Image

Link spre comentariu

5010 este deck-ul de la baza gamei. Ar merita cam 150lei pentru piese de schimb. In link-urile japonezului am vazut ca VU-metrele sunt de 1mA, cercetez sa vad daca cele de la 5010 au aceeasi valoare.

Link spre comentariu

Cumpărături noi

Comutatoare 3poli 3 pozitii noi, in cutie

Posted Image

Diode germaniu D310 made in USSR 

Posted Image

Diode germaniu D9E made in USSR. 

Posted Image

Diode germaniu D9K 

Posted Image

Condensatori mica 6800pF rusești

Posted Image

WIMA 0,22uF/630V

Posted Image

Pentru diode, in locul enigmaticelor MM8005 voi merge pe D310

Link spre comentariu

Inlocuit semireglabilii, rezistorii din carbune si pe cei ceramici care pareau cam stresați. Astept electroliticii Nichicon

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Editat de paul_ral
Link spre comentariu

Cu ajutorul @techno-pcb am realizat PCB-urile pentru protecție și vumetre. Am tinut ca acestea să fie albastre și să respecte, cat mai fidel posibil, aceeași dispunere a componentelor pe placi

Vumetre

Posted Image 

Posted Image

Protecție boxe și alimentare

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Se pot taia aripioarele din zona centrala ale unui radiator asfel incat sa pot monta tranzistoare capsula TO-3? Ma gandesc ca suprafata trebuie prelucrata perfect a.i. toata suprafata tranzistorului să fie lipită pe radiator

Link spre comentariu

Iti dai seama ca suprafata trebuie prelucrata la ceva freza,strung,etc. altfel in regim diy nu o sa faci o suprafata plana niciodata.Probabil daca ai niste radiatoare care chiar sa merite efortul si cunosti pe cineva cu scule dispus sa faca lucrarea ai putea incerca,altfel nu vad un rezultat bun :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări