Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Conexiune intre 2 amplificatoare

catasat6355

Postări Recomandate

Salutare tuturor,Va rog, daca vreti, sa ma ajutati intr-o problema de conexiune intre 2 amplificatoare:As vrea sa conectez un amplificator  nad 326bee la un alt amplificator kenwood. Nad-ul, spre deosebire de kenwood, are o functie foarte misto in sensul ca se poate folosi atat ca preamplificator (are o mufa pre-out) cat si ca amplificator de putere (are si mufa line-in). Nad-ul va fi folosit caamplificator principal (in care va intra semnalul din PC) la care vor fi conectate 2 boxe dar mai am 2 boxe pe care as vreasa le conectez la kenwood. Prin urmare as vrea sa scot semnal din pre-out-ul Nad-lui si sa-l introduc in kenwood. Aici e problema ca nu stiu unde sa-l introduc deoarece kenwood-ul are doar intrari de linie (cd, aux, tape1, tape2. phono.) As putea sa introduc acest semnal intr-o astfel de intrare, spre exemplu in aux sau cd? M-am uitat in carteatehnica la Nad si apare Output impedance -pre-out: 75 Ohmi, dar nu stiu ce impedanta au intrarile de linie (cd, aux, tape1, tape2. phono.) ale kenwood-lui.  Conteaza aceste impedante? E posibil sa afecteze vreunul din amplificatoare daca le leg asa?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• catasat6355

2

• validae

1

• George

1

• Vasilescu mirceA

1

Top autori în acest subiect

As putea sa introduc acest semnal intr-o astfel de intrare, spre exemplu in aux sau cd? 

Da, fara nicio problema.

Link spre comentariu

Dar semnalul care iese prin pre-out de la Nad nu este amplificat mai mult in comparatie cu semnalul, de ex, de la un cd-player sau iesirea unei placu audio la PC, etc? Caci daca nu e diferenta de semnal/impedanta ar insemna ca am putea introduce orice sursa (cd-player, PC, etc) direct intr-un amplificatoar de putere. Din cate stiu nu se recomanda si se foloseste ori mixer ori preamplificator. Chiar nu stiu ce s-ar intampla daca introduci de ex direct din placa audio a unui PC/DAC intr-un amplificator de putere, s-ar auzi cred  incet sau nu stiu.......Explica mai detaliat te rog, cum stau lucrurile aici. 

Editat de catasat6355
Link spre comentariu
  • 8 ani mai târziu...

Am aceeași problema și deși am întrebat 100 de Romani nu am primit un răspuns ca nu înțelege nimeni ce vrei decât dacă le desenezi, sa încerc din nou poate un cap luminat înțelege

Am doua amplificatoare și vreau sa iau semnal din mufele RCA pe care scrie ouț și sa bag în alt amplificator pentru îmbunătățirea sunetului nu pentru o amplificare mai puternica, după mintea mea din mufele RCA rosu și alb pe care scrie ouț ar trebui sa fie ceva sunet slab, incet, mic ca si wataj, sau amperaj sau cum naiba se masoara sau preamplificat și atunci nu ar fi o problema, dar nepricepandu ma nu vreau sa stric doua aparate bune de dragul curiozitatii

Link spre comentariu

Cum te aștepți să se ,,îmbunătățească,, sunetul, dacă nu va fi amplificat ?

Ce sursă de semnal folosești și ce nu-ți convine la el de vrei să-l îmbunătățești ?

Dacă explici corect cerințele vei primi răspunsuri corecte. Dă detalii despre ce ai acolo, că dacă nu cunoști termenii măcar știi ce amplificatoare ai și ce vrei să faci cu ele...

Link spre comentariu
Acum 1 oră, Vasilescu mirceA a spus:

Am aceeași problema și deși am întrebat 100 de Romani nu am primit un răspuns ca nu înțelege nimeni ce vrei decât dacă le desenezi, sa încerc din nou poate un cap luminat înțelege

Am doua amplificatoare și vreau sa iau semnal din mufele RCA pe care scrie ouț și sa bag în alt amplificator pentru îmbunătățirea sunetului nu pentru o amplificare mai puternica, după mintea mea din mufele RCA rosu și alb pe care scrie ouț ar trebui sa fie ceva sunet slab, incet, mic ca si wataj, sau amperaj sau cum naiba se masoara sau preamplificat și atunci nu ar fi o problema, dar nepricepandu ma nu vreau sa stric doua aparate bune de dragul curiozitatii

Mufele alea OUT sunt facute sa fie conectate la celelante pe care scrie INPUT, CD, AUX...etc

Dcaca peul este slab calitativ aplificatorul de dupa e nu poate creste calitatea!

Foloseste o sursa de semnal calitativa, de exemplu un DAC audio si ai sa ramai surprins :reytre

Link spre comentariu

Asa se intâmpla cand nimeni nu mai invata, nimeni nu mai citeste! E mai simplu  sa întrebi! Bun, nu-i bai, dar daca nu ai cunoștințe  minime, chiar si generale,  tot nu înțelegi nimic,  cum se  plânge colegul  Vasilescu.

In fiecare  prospect  sunt scrise  niște  lucruri: impedanta  si nivelul  maxim al tensiunii  de iesire, respectiv intrare pentru diversele  intrari/iesiri! Daca scrie ca intrea de CD, de exemplu, are 150 mV/50k (se numeste sensibilitate) si tu pui semnal  de la o ieșire  cu nivel de 2V/10k, semnalul amplificat va fi distorsionat, amplificatorul intra in limitare! Si invers, daca ieșirea  de pick-up  va fi de 4 mV/47k si tu o legi la o intrare  de AUX de 500mV/50k, semalul amplificat  va fi foare slab, amplificatorul nu  poate lucra corect  cu  un  semnal asa de mic la intrare! 

Deci, vezi  ce ai  pe ieșirile  de care  vrei sa te folosești si vezi daca se pasuiesc cu intrările  pe care le ai. Simplu  ca bună  ziua! 

Totusi, care e scopul acelei  imbârligaturi de amplificatoare ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări