Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scurgere chiuveta bucatarie infundata

one

Postări Recomandate

Pai ia toarna niste apa rece si o sa vezi ce se intimpla.SInt de acord ca la chiuveta merge ,dar la coloana de scurgere unde vecinii mai dau drumul si la apa rece,acolo sigur se formeaza sapun.O spun din proprie experienta.

Link spre comentariu

Pai ia toarna niste apa rece si o sa vezi ce se intimpla.SInt de acord ca la chiuveta merge ,dar la coloana de scurgere unde vecinii mai dau drumul si la apa rece,acolo sigur se formeaza sapun.O spun din proprie experienta.

Am cautat modul in care se prepara sapunul acasa, cu ajutorul sodei caustice. Trebuie respectate cu rigurozitate cantitatile pentru cele trei componente de baza: apa, soda caustica si grasime. Am inteles ca nerespectarea lor poate duce la ratarea "sarjei" de sapun. Eu nu sunt chimist ca sa te pot contrazice. Am facut (mai demult) experimentul cu untura de porc si soda caustica (fulgi) dizolvata in apa. A rezultat un lichid. Imi este greu sa cred ca se poate nimeri cantitatea de soda caustica turnata intr-o teava in fundata si sa se formeze sapun solid. Am intalnit (in anii '90), o teava de 50 mm diametru si cu lungimea de peste 1 metru, la o scurgere, de bucatarie, infundata total pe intreaga lungime. Ciudat a fost cand am demontat teava si am vazut cat de grea era!!!! Depunerea avea o constitenta ca de margarina sau ceara. Cauza a fost clara: grasime multa turnata in chiuveta. Probabil ca un pic de detergent cu apa calda (macar la spalatul veselei) ar fi intretinut teava. In astfel de situatii (care tin si de educatie si de modul de viata) nici soda caustica nu mai este un leac.

Link spre comentariu

Banuiesc ca asta a fost exact cauza problemei mele.

Scurgerea mergea greu si am pus soda caustica. Dupa aceasta experienta, nu a mai mers deloc.

Abia dupa 3 litri de acid s-a desfundat.

Am spus mai devreme ca s-a format ca o pasta de consistenta margarinei.

La baie, cand am pus ventuza aceea de desfundat, au iesit niste solzi ca de sapun, dupa ce am administrat soda.

Exista intr-adevar preparate pe baza de soda (Mr.Muscolo cred ca are soda), dar probabil mai au si alte ingrediente care impedica solidificarea (gen emulsionanti).

Eu pusesem soda pura, de laborator.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Ce incearca sa spuna colegii (si eu alaturi de ei) e ca soda caustica e buna pentru INTRETINEREA tevilor,

in sensul ca ATACA grasimile, produsul fiind LICHID, spalabil cu apa, spre deosebire de grasimile (gen

untura), care se sleiesc pe conducte, in prezenta apei reci.

Odata infundata teava, soda caustica NU va rezolva problema, interventia mecanica fiind singura eficienta.

Oare de ce e asa de greu pentru unii (cei de fata sunt exclusi!) sa inteleaga ca exista anumite restrictii 

legat de ce se poate arunca pe canalizare si ce trebuie NEAPARAT sa merga la tomberonul pentru gunoi?

Deh... Sanatate maxima!

Link spre comentariu

Anumite lucruri ajung pe teava chiar daca in mod normal se arunca la gunoi

Cand speli un vas in care a fost faina, de exemplu, reusesti sa aduni o mare parte si sa arunci la gunoi, dar inevitabil o mica parte ajunge pe teava.

Eu ma mutasem de cateva luni in apartament si probabil ramasese de la cel care a locuit inainte. Acum nu mai am probleme, am desfundat toate tevile cu acid si nu s-a mai intamplat, vecinul meu a avut o problema asemanatoare si a chemat o firma care a bagat un fel de dus cu presiune pe tevi si le-a curatat. Eu nu am vrut sa cheltui, pentru ca locuiesc cu chirie si nu tin sa fac investitii pe termen lung.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări