Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Scurgere chiuveta bucatarie infundata

one

Postări Recomandate

@pauly -------In baie, macar, trebuie sa existe o gura de vizitare, robineti de siguranta. 

Despre ce robineti de siguranta vorbim aici? Ai vazut vreodata robineti montati pe teava de scurgere de la o baie sau bucatarie? 

Te rog sa vii cu detalii despre acesti robineti.

Ca sa fiu cat se poate de SINCER si de ce nu si DIRECT,   ESTI  TARE de CAP.   Robinetii de siguranta sant pentru apa calda si rece, dar se gasesc de obicei in acelasi loc cu tevile de scurgere.

Dar pana la urma urmei, de ce trebuie sa ne batem capul si sa ne si certam pentru un om care nu vrea sa faca o schita, sa arate schematic macar cum vin asezate cele doua incaperi, bucatarie si baie, unde se duce teava de scurgere din bucatarie (ca doar nu este ascunsa in perete si nu se vede). 

post-187817-0-09844200-1425542940_thumb.png

Link spre comentariu

Nu am exprimat destul de clar in postul nr.7.

Deci chiuveta de la bucatarie si lavoarul din baie au o scurgere si aceasta este infundata.

Dusul, WC-ul si bideul alta. Acestea functioneaza normal.

Am coborat la subsol dar tevile se unesc prin pereti, iar la subsol este doar conducta mare si nu exista nici un capac de vizitare in perete, nici in apartament, nici in exterior.

Atasez o schita cum cred eu ca sunt tevile.

Aseara am mai turnat 2 litri de acid si nu s-a desfundat.

Cred ca ori incerc sa gasesc un sarpe mai lung, ori chem instalatorul. Ceea ce m-a facut sa incerc eu este ca in trecum am chemat instalatorul, a venit dupa 2 zile si a rezolvat in 5 min (alte probleme care nu erau grave). Alta data au venit unii si mi-au spart peretii aiurea si nu as fi vrut sa se repete.

In seara aceasta o sa bag sarpele pe la baie sa vad ce se intampla.

post-175050-0-81883500-1425544141_thumb.jpg

Editat de one
Link spre comentariu

Dar pana la urma urmei, de ce trebuie sa ne batem capul si sa ne si certam pentru un om care nu vrea sa faca o schita, sa arate schematic macar cum vin asezate cele doua incaperi, bucatarie si baie, unde se duce teava de scurgere din bucatarie (ca doar nu este ascunsa in perete si nu se vede). 

Din pacate nu se vad tevile, as fi avut idee macar daca sarpele este suficient de lung.

Schita pe care am facut-o este o presupunere.

Peretele de la bucatarie/baie este dublu spre exterior, intre pereti sunt tevile de apa, gaz, si canalul pentru distributia energiei electrice.

Toate contoarele de apa sunt la subsol, fiecare apartament are teava lui.

Toate contoarele de gaz sunt in curte, de la contoare vine teava separata pentru fiecare apartament.

Toate contoarele electrice sunt de cealalta parte a peretelui dublu de la bucatarie, unde se afla "casa scarii", si de la contoare pleaca un cablu catre fiecare apartament.

In afara de panoul cu contoare electrice, pe cealalta parte a peretelui nu se afla nici o gura de vizitare, panou demontabil. La subsol "iese" doar teava groasa, comuna.

Link spre comentariu

Vazind schita facuta de @one ma intreb daca nu cumva pe scurgerea de la chiuvetele din baie si bucatarie sa fie un sifon dupa racordarea chiuvetei de la baie.Ma gindesc ,ca si scurgerea din pardoseala (din baie) este racordata tot la scurgerea de la chiuvete.Daca nu ar fi sifon,atunci in baie ar ajunge mirosul din coloana principala de 110mm. Ma gindesc daca nu acolo s-a "impotmolit"sarpele.Zic si eu ,nu dau cu paru'.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Daca am inteles bine ai pereti dublii spre exterior printre care trece apa,gazul,canalizarea si curentul?Daca se sparge o teava cum se schimba?Sau am inteles aiurea?

Link spre comentariu

Stimati colegi, am reusit sa rezolv problema in stilul "merge dar nu stiu de ce".

Va multumesc pentru implicare si sfaturi.

Apa curge foarte bine acum, dupa ce am bagat sarpele si la bucatarie si la baie complet, si am turnat 3 litri de acid sulfuric in mod alternativ la baie si bucatarie.

Cu sarpele introdus complet nu am reusit nici sa ajung la un punct de blocare (cred ca prima data s-a blocat in ceva), ceea ce mi se pare ciudat mai ales la baie.

Dupa ce am lasat acidul sa isi faca treaba, am dat drumul la apa si am vazut ca se duce foarte incet. La un moment dat, si in baie si in bucatarie s-a dus brusc toata.

Apoi am turnat apa clocotita de mai multe ori si intr-o parte si in alta.

Acum se duce de parca o aspira inauntru  :101 .

Cu sarpele nu am reusit sa scot decat foarte putin. Cauza se pare ca era grasimea acumulata pe tevi (recunosc ca prepar destul de multa carne si tavile raman murdare de grasime, in plus fac painea in casa si la fel, castronul cu resturile de aluat trebuie spalat). Aceasta grasime, combinata cu eroarea mea de a "administra" soda caustica pentru eliberarea scurgerii a dus la formarea unui fel de sapun (la consistenta era ca margarina) pe tevi si acestea s-au blocat. Introducerea "sarpelui" nu folosea la nimic, facea o gaura care apoi se bloca din nou dupa ce trecea un pic de apa.

@Geo53

Nu am reusit sa imi dau seama. Fiecare scurgere are propriul sifon. Nu stiu la dus cum e. Nu am scurgere in pardoseala.

Un pic de miros urat am simtit dar probabil de la tevi si asta dupa ce am pus acidul.

Daca tevile sunt infundate nu vine nici mirosul  :rade:

Daca am inteles bine ai pereti dublii spre exterior printre care trece apa,gazul,canalizarea si curentul?Daca se sparge o teava cum se schimba?Sau am inteles aiurea?

Asta nu inteleg nici eu. Se pare ca unii arhitecti sunt chiar de pus la zid. Ori nu sunt eu in stare sa ii inteleg pe ei. Mai sunt si alte ciudatenii cu care nu sunt de acord.

Editat de one
Link spre comentariu

Dupa cate inteleg (ca ai simtit mirosul urat), asta inseamna ca nu ai sifoane la chiuvete ceea ce este foarte rau. Acum, in locul sifoanelor se poarta acel racord flexibil grofat, care nu trebuie sa fie strans si sa intre direct in scurgere.  Acel racord se intinde si se face o bucla tocmai caacolo sa steaapa si sa nu mai poata patrunde mirosul.  Nu in ultimul rand, tot acolo se vor depune resturile mai grele, grasimea. Poate fi scos , spalat, curatat si pus la loc.

post-187817-0-89646400-1425643593_thumb.png

Link spre comentariu
Vizitator Desfundare Canalizare Vidanjare Desfundare

Buna seara.

Sfatul meu este sa apelati la o firma specializata pentru a va face o inspectie video a tubulaturii si a vedea astfel exact problema.Puteti face 1000 de presupuneri dar numai un procedeu de felul acesta va poate fi intr-adevar de folos.Astfel baietii va si rezolva problema pe loc.

O seara buna!

Editat de Desfundare Canalizare Vidanjare Desfundare
Link spre comentariu

D-le Desfundare Canalizare,  Cel mai bine ar fi sa se sparga peretele pentru a vedea traseul tevilor. In felul acesta, exista posibilitatea de a le scoate din perete si de a nu mai mai exista pericolul infundarii.

Aveti in dotare camere video tip sarpe care spune cumva si in ce directie merge conducta? Adica; In sus, in jos, in stanga sau dreapta?

Editat de pauly
Link spre comentariu

Stimati colegi, am reusit sa rezolv problema in stilul "merge dar nu stiu de ce".

Va multumesc pentru implicare si sfaturi.

Apa curge foarte bine acum, dupa ce am bagat sarpele si la bucatarie si la baie complet, si am turnat 3 litri de acid sulfuric in mod alternativ la baie si bucatarie.

Cu sarpele introdus complet nu am reusit nici sa ajung la un punct de blocare (cred ca prima data s-a blocat in ceva), ceea ce mi se pare ciudat mai ales la baie.

Dupa ce am lasat acidul sa isi faca treaba, am dat drumul la apa si am vazut ca se duce foarte incet. La un moment dat, si in baie si in bucatarie s-a dus brusc toata.

Apoi am turnat apa clocotita de mai multe ori si intr-o parte si in alta.

Acum se duce de parca o aspira inauntru  :101 .

Cu sarpele nu am reusit sa scot decat foarte putin. Cauza se pare ca era grasimea acumulata pe tevi (recunosc ca prepar destul de multa carne si tavile raman murdare de grasime, in plus fac painea in casa si la fel, castronul cu resturile de aluat trebuie spalat). Aceasta grasime, combinata cu eroarea mea de a "administra" soda caustica pentru eliberarea scurgerii a dus la formarea unui fel de sapun (la consistenta era ca margarina) pe tevi si acestea s-au blocat. Introducerea "sarpelui" nu folosea la nimic, facea o gaura care apoi se bloca din nou dupa ce trecea un pic de apa.

@Geo53

Nu am reusit sa imi dau seama. Fiecare scurgere are propriul sifon. Nu stiu la dus cum e. Nu am scurgere in pardoseala.

Un pic de miros urat am simtit dar probabil de la tevi si asta dupa ce am pus acidul.

Daca tevile sunt infundate nu vine nici mirosul  :rade:

Asta nu inteleg nici eu. Se pare ca unii arhitecti sunt chiar de pus la zid. Ori nu sunt eu in stare sa ii inteleg pe ei. Mai sunt si alte ciudatenii cu care nu sunt de acord.

Ma bucur ca ai rezolvat (nici nu se putea altfel)! Probabil la tine a fost un dop de genul celor de la punctul 2. Adica acidul l-a dizolvat partial si in momentul in care nu s-a mai putut mentine pe pozitie a fost luat si evacuat.

Dopurile pe instalatiile de evacuare se pot crea in urmatoarele situatii:

1. Origine organica: grasimi, par, pasta de ras+ parul de la ras. 

Rezolvare: soda caustica. Cred ca cea mai ieftina este prepararea din fulgi de soda caustica. Intr-un vas din material plastic, se pune o cantitate de apa. Se introduc fulgii de soda, treptat si se amesteca pana la dizolvare. Reactia fiind exoterma (cu degajare de caldura) niciodata nu se toarna apa peste fulgii de soda!

2. Origine anorganica: ciment intarit, gleturi, adezivi de tot felul etc.

Rezolvare: acid puternic. Primul pe lista ar fi acidul clorhidric. 

Aici, primii vizati sunt faiantarii, zugravii. Cand se apuca de lucru ar trebui sa protejeze obiectele sanitare. Spalarea uneltelor trebuie facuta intr-o galeata si dupa decantare lichidul limpede se poate arunca in vasul de WC iar partea solida la capitolul moloz.

3. Diverse obiecte scapate sau introduse (din ignoranta sau rea vointa) in vasul de WC, chiuveta sau cada.

Exemple: 

- In vasul de WC: bec de 220 V, buchet de crizanteme, ghem de plasa de rabitz, material textil...

- In chiuveta: penseta, nasturi, brose, lantisoare, cercei.... sau ace de seringa. 

- Cada se pare ca e cea mai "sigura".

- Sa nu uitam omniprezentul material plastic.

Calea usoara este folosirea "sarpelui" singur sau in combinatie cu una din cele doua metode de mai sus.

Interventia suprema este inlocuirea zonei infundate sau a intregului traseu.

Link spre comentariu

Am posibilitatea sa cumpar o astfel de camera video la un pret destul de mic dar acum ca am rezolvat nu ma intereseaza, poate data viitoare.

Cunosc firmele care desfunda tevile dar nu doresc nici sa cheltui prea mult, nici sa distrug casa pentru o scurgere infundata.

Ultima oara cand au fost niste instalatori acasa la mine (locuiam in alta parte) mi-au spart aiurea peretii pe la baie, cand aveam o infiltratie provocata de un racord flexibil care era accesibil demontand capacul rezervorului din perete. Am muncit atunci sa repar peretii.

Link spre comentariu

................................................................................................................

.............................................................................................................................

Rezolvare: soda caustica. Cred ca cea mai ieftina este prepararea din fulgi de soda caustica. Intr-un vas din material plastic, se pune o cantitate de apa. Se introduc fulgii de soda, treptat si se amesteca pana la dizolvare. Reactia fiind exoterma (cu degajare de caldura) niciodata nu se toarna apa peste fulgii de soda!

..................................................................................................................................................................

...........................................................................................................................................

La inlaturarea grasimilor,numai soda caustica lipseste.Faci un dop din sapun de toata frumusetea,pe care apoi nu stii cum sa-l inlaturi.Probabil nu stii ca la prepararea sapunului se folosesc grasimi si soda caustica.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

La inlaturarea grasimilor,numai soda caustica lipseste.Faci un dop din sapun de toata frumusetea,pe care apoi nu stii cum sa-l inlaturi.Probabil nu stii ca la prepararea sapunului se folosesc grasimi si soda caustica.

Poti incerca: Intr-o cutie de plastic pune niste untura si toarna soda caustica. Rezulta un lichid care nu stiu daca poate fi numit sapun. Oricum daca este sapun lichid se duce pe scurgere. Eu nu m-as spala pe maini cu asa ceva .... Dar mai bine sa se pronunte un chimist.

Editat de area51
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări