snipson Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 (editat) Salutare! As vrea sa sa folosesc chestia din poza de mai jos pentru frezare in metal, la turatii mici (<5000rpm). Azi am desfacuto si am observat ca nu are nici un rulment, in schimb are niste canale in zonele de contact, si o gaura cu surub la fiecare canal, pe unde probabil se pune ulei sau ceva lubrifiant. Nu am stiut ca se fac fac si fara rulmenti. Din pacate nu stiu ce con as putea prinde pe axul respectiv. Ar fi bun pentru ce doresc sa fac? Ca motor de antrenare voi folosi un servo de 11kw/ 3000 rpm. Transmisia se poate face folosind curele si fulii normale sau trebuiesc profilate? Mai am o problema. Cand am incercat sa il montez la loc am intampinat greutati la introducerea axului pe simeringul din capat. Pana la urma l-am rupt, dar voi lua altul. Stiti cum se procedeaza corect? M-am gandit sa folosesc un tub cu diametrul exterior cat axul in zona respectiva si sa il introduc in simering, iar cand voi impinge axul sa treaca usor de pe tub pe ax. Spatiul este foarte mic , in jur de 2 mm. Numai bine! Editat Martie 2, 2015 de snipson Link spre comentariu
Swat Cat Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 din ce vad eu pare sa fie un lagar pneumatic sau hidraulic. fara nimic sigur se face praf. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Ala este un lagar hidrostatic.Probabil l-ai demontat de pe o masina de rectificat.Fara un agregat hidraulic care sa-ti alimenteze lagarul,in calezi in 2-3 secunde.Plus ca nu este proiectat pt. sarcini mari. Link spre comentariu
snipson Postat Martie 3, 2015 Autor Partajează Postat Martie 3, 2015 Multumesc pentru informatii! As putea face un agregat hidraulic pentru el? Cine are cunostinte despre asa ceva il rog sa dea mai multe detalii. In cel mai rau caz as putea strunji pentru rulmentii sa il fac spinde sau nu merita? Un cap de rectificat as putea face pentru cnc-ul meu. Ar merita? Nu as vrea sa il arunc. Link spre comentariu
snipson Postat Martie 4, 2015 Autor Partajează Postat Martie 4, 2015 M-am documentat aseara. Este destul de complicata treaba cu agregatul hidraulic. O sa incerc oricum foarte simplist cu o pompa hidraulica la diferite presiuni. In final probabil o sa montez rulmenti. Multumesc inca o data pentru ajutor! Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Este destul de complicata treaba cu agregatul hidraulic. In final probabil o sa montez rulmenti. Aaa cred ca trebuie facut din prima ca sa scapi de munca inutila si bani pierduti. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Pe langaagregatul hidraulic,iti trebuie si o carcasa in care sa montezi lagarul.......... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum