cristianvalentin Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Salutare stimati colegi ! De curand am intrat in posesia unei multifunctionale Brother MFC 9880 , aceasta nu a fost folosita de ceva timp din cauza ca proprietarul credea ca nu mai are toner. Am constatat ca aceasta are tonner in schimb scoate pagina neagra .Din ce am mai citit eu pe internet ar fii vorba de unitatea laser, dar tind ca cred ca cilindru fotosensibil este de vina ! Astept parerile dumneavoastra. Multumesc! Si o poza : http://s1382.photobucket.com/user/Cristian-Valentin_Draghici/media/SAM_0002_zps1vqgwf9y.jpg.html Link spre comentariu
ilzul Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 Faceti o poza cilindrului... Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Martie 22, 2015 Autor Partajează Postat Martie 22, 2015 (editat) Nu stiu daca se vede bine din poze dar cilindru ramane murdar de toner .A fost curatat de doua ori dar tot la fel se face . Editat Martie 22, 2015 de cristianvalentin Link spre comentariu
Vittorino Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 Cilindrul ramane murdar din 2 cauze: 1. Rezervorul recuperatorului de toner este plin; 2. Nu mai aveti inalta tensiune pe tamburul recuperatorului de toner. Ati verificat? BAFTA! Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Martie 22, 2015 Autor Partajează Postat Martie 22, 2015 Rezervorul recuperator este format din acea perie+ lamela de cauciuc ? Link spre comentariu
Vittorino Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 Rezervorul recuperator este format din acea perie+ lamela de cauciuc ? Acea perie si lamela de cauciuc inchid o mare cavitate care se umple cu toner recuperat. Cand acesta cavitate este plina, tonerul de pe cilindru numai poate fi recuperat si trece mai departe pe foaie. La imprimantele moderne aceasta "toner waste box" are un chip care se incrementeaza la fiecare pagina si cand ajunge pe la 15000 ... 25000 de pagini imprimanta da eroare de "replace". Eu am o Kyocera la care dupa inlocuirea a 4-5 tonere trebuie sa-i golesc recuperatorul de toner. Daca nu ii fac aceasta golire, scoate paginile ca in pozele dvs. Oricum ar fi, in pozele dvs. apare drum-kit-ul imprimantei care este format din cilindru si cutia recuperatoare de toner. Acceasta cutie pare a fi plina de toner recuperat pana la refuz. Cartusul de toner este o cutie mai mica care intra peste cilindru. Nu apare in poze. Sunt curios de ce imprimanta nu a dat deja eroare cu "replace drum kit". BAFTA! Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Martie 22, 2015 Autor Partajează Postat Martie 22, 2015 Imprimanta nu da nici o eroare .La acest tip de drum unit DR6000 reuperatorul este alcatuit dintr-o folie transparenta de plastic acoperita cu pasla sau un material textil, o perie la mijloc si jos o lamela de cauciuc. In acest link spune cum sa cureti drum unit-ul http://www.quickfillonline.com/media/upload/file/Remanufacturing%20instructions%20Brother%20DR400.pdf Acea perie am curatat-o de doua ori , dar degeaba .. Am vorbit si cu fostul proprietar si mi-a spus ca a mers pana la un moment dat in care a inceput sa scoata paginile asa cum apar in poza , el credea ca nu mai are toner si din acest motiv aratau asa. Cum pot verifica daca am tensiune inalta pe drum-unit? PS: Imprimanta este un model mai vechi de MFC9880 Link spre comentariu
Depanatoru Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 (editat) Mai acesibila este sursa care trebuie verificata sa scoata tensiunile inalte cu ajutorul unei scheme daca se gaseste... apoi se cauta eventualele probleme de continuitate , contact spre cartus . Ca sa nu cumperi un cartus nou degeaba . Tensiuni ajung pe alte role din cartus , nu numai pe cilindrul fotosensibil E cam ciudat sa spui ca nu mai are toner cand scoate toata foaia plina de toner ... posibil sa stie mai mult proprietarul decat vrea sa admita Editat Martie 22, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Martie 22, 2015 Autor Partajează Postat Martie 22, 2015 (editat) Am descarcat service manual si am gasit schema electrica a sursei de inalta tensiune .Tensiunea de la sursa de HV se transfera de la pcb la restul contactelor prin intermediul unor arcuri.Am vazut acest lucru cand am desfacut si curatat tonerul acululat pe pcb , iar la o inspectie vizuala nimic nu parea ars . O sa mai verific inca o data cu multimetru PS:Persoana de la care a luat imprimanta nu prea se pricepe , deci o cred pe cuvant Editat Martie 22, 2015 de cristianvalentin Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Martie 27, 2015 Autor Partajează Postat Martie 27, 2015 Revin cu noi informatii . Am desfacut din nou imprimanta si am verificat pcb-ul sursei de inalta tensiune , totul este ok. Am verificat si daca am continuitate de la sursa de inalta tensiune pana la lamelele de contact ale drum unit-ului si din nou totul a fost ok. Insa am constatat ceva care se vede mai bine din poza. Este vorba de acel arc care asa cum se vede nu face contact cu nimic altceva . Eu presupun ca acolo mai exista ceva dar nu imi dau seama ce. Spun acest lucru deoarece lamela cu care vine in contact acel arc pleaca din pcb-ul sursei de HV.Celalalt contact este de la corona wire . Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Martie 27, 2015 Autor Partajează Postat Martie 27, 2015 Revin cu cateva informatii utile. Este vorba de contactele drum unit-ului. Se pare ca acel arc este defapt contactul pentru charger ( corona wire asa cum se poate vedea in imaginea 2)iar celalalt contact despre care eu am presupus ca este defapt corona wire este grid (asa cum se poate vedea in prima poza).. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 (editat) Daca charge roller nu are tensiune asa scoate foaia neagra ... nu stiu cum ar trebui sa arate contactele la cartusul tau si daca lipseste ceva Probabil merita sa cumperi un cartus nou , asa o sa ai sigur calitate maxima la printat , odata ce restul ai verificat si pare bun Editat Aprilie 4, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 4, 2015 Partajează Postat Aprilie 4, 2015 Poate un cartuș compatibil o să-ți convină , unul original e aproape jumătate din prețul întregii imprimante http://www.compari.ro/cartuse-si-tonere-c3138/compatibil-brother/tn6600-p49768017/ .http://www.toner-shop.ro/imprimanta-Brother_MFC_9880.htm Link spre comentariu
cristianvalentin Postat Aprilie 5, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2015 Va multumesc de raspunsuri. Cred ca cel mai bine vand imprimanta si imi cumpar alta mai mica. Eu vroiam sa printez cablaje acasa, sa nu mai fiu nevoit sa ma duc la xerox mereu. Am desfacut si cartusul si se pare ca lamela care uniformizeaza stratul de toner pe Developer Roller este uzata. Va multumesc inca o data de raspunsuri ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum