Vizitator bogdan688 Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 (editat) Salut tutror. De curand m-am gandit sa incerc sa repar acest tv, care o vreme nu a mai fost folosit pe motiv ca dupa o anumita perioada (1 ora- 1 ora jumatate) aparea o pata rosie sus in coltul ecranului. Asa ca l-am desfacut am remediat cateva lipituri reci si am observat ca o rezistenta nu mai avea capsula. In locul rezistentei, pe placa scria R407, asa ca am descarcat o schema pentru CUC 1822/1852 si de acolo am aflat ca acea rezistenta ar fi de 1kO, doar ca am impresia ca acea schema nu coincide intocmai cu modelul meu. De aceea rog, cineva care are cunostinte sa imi dea un sfat sau o schema in legatura cu rezistenta specificata. Multumesc anticipat!!!!!!!!! Editat Martie 2, 2015 de bogdan688 Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 GRUNDIG CUC1822, CUC1823, CUC1852 BLAUPUNKT CHASSIS FM640.90 ... Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 In schema e data valoarea de 100ohmi si e pusa in paralel cu bobina de deflexie vertical !! Link spre comentariu
Vizitator bogdan688 Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Harhas Florin aceeasi schema am gasit-o si eu. Va multumesc pentru promtitudine. O sa cumpar acea rezistenta si o sa revin cu detalii Link spre comentariu
Florinel TV Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 (editat) Harhas Florin aceeasi schema am gasit-o si eu. Va multumesc pentru promtitudine. O sa cumpar acea rezistenta si o sa revin cu detalii dupa mine acea rezistenta nu face pata pe ecran eu zic ca ar avea conzi in bv sau ptc dus cam astea ar fi cauza defectului succes daca ai pune o poza cum apare pata ar fi mai ok sa ne dam si noi seama de la ce af proveni aceasta problema asa spunem si noi ca orbi Editat Martie 2, 2015 de Harhas Florin Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Daca e pata doar poate fi magnetizare. Link spre comentariu
Vizitator bogdan688 Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Salut. Revin cu o alta problema. De dimineata am montat acea rezistenta, daoar ca in graba am uitat sa montez acea "impamantare" (un fir cu o lamela dispus pe tub). Cand l-am ponit a facut ceva scantei pe partea interioara a TV-ului. Problema este ca acum imaginea a devenit mov, iar cand comut canalele apar ca niste "flash"-uri de culoare verde. Ce s-a intamplat de fapt? Va multumesc!!!! Link spre comentariu
ovidiuiosif Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Salut. Revin cu o alta problema. De dimineata am montat acea rezistenta, daoar ca in graba am uitat sa montez acea "impamantare" (un fir cu o lamela dispus pe tub). Cand l-am ponit a facut ceva scantei pe partea interioara a TV-ului. Problema este ca acum imaginea a devenit mov, iar cand comut canalele apar ca niste "flash"-uri de culoare verde. Ce s-a intamplat de fapt? Va multumesc!!!! Probabil ați defectat placa RGB! Link spre comentariu
Vizitator bogdan688 Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 (editat) L-am bagat din nou in priza merge perfect, dar dupa cateva minute problema revine. Dati-mi un sfat va rog, ce as putea sa fac? Editat Martie 3, 2015 de bogdan688 Link spre comentariu
ovidiuiosif Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Loviți cu mânerul șurubelniței gâtul tubului să vedeți dacă are descărcări și dacă defectul revine instantaneu! Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Care probl;ema revine cea cu pata rosie?cum arata pata aia? Link spre comentariu
Vizitator bogdan688 Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 ovidiuiosif Am gasit problema. la capatul lampii ce intra in tub era un fir dezlipit. Am lipit acel fir si televizorul functioneaza de vreo 20 de minute fara nici o problema. dan cod Dupa cum am spus TV-ul functioneaza abia de vreo 20 minute, iar pata inca nu a aparut, daca va aparea voi posta aici o imagine cu ea. VA MULTUMESC TUTUROR pentru ajutorul acordat!!!!! Link spre comentariu
Vizitator bogdan688 Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 (editat) Am revenit din nou. Se pare ca problema cu culoarea mov a revenit. Daca il opresc un timp isi revine. ovidiuiosif Am urmat sfatul tau am lovit cu manerul surubelnitei gatul tubului, am constatat ca apar niste dungi verzi, dar incepe sa isi revina. Pe langa asta TV a inceput sa functioneza o perioada dupa care se stinge si se reaprinde la un interval de vreo 10 secunde. Editat Martie 3, 2015 de bogdan688 Link spre comentariu
ovidiuiosif Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Am revenit din nou. Se pare ca problema cu culoarea mov a revenit. Daca il opresc un timp isi revine. ovidiuiosif Am urmat sfatul tau am lovit cu manerul surubelnitei gatul tubului, am constatat ca apar niste dungi verzi, dar incepe sa isi revina. Pe langa asta TV a inceput sa functioneza o perioada dupa care se stinge si se reaprinde la un interval de vreo 10 secunde. Acest test spune totul, din păcate aveți scurt între catozi, eventual puteți rezolva problema temporar cu un regenerator de ecran! Soluția definitivă e înlocuirea ecranului! Link spre comentariu
Vizitator bogdan688 Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Va multumesc pentru raspunsuri!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum