mihaighe Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Nu sunt cam mici? Eu o sa incerc cu niste creioane pline de la librarie pentru inceput. Uite aici si e din Bucuresti. http://olx.ro/oferta/baghete-grafit-ID217PX.html#0fb3f8a39a Link spre comentariu
lrai Postat Martie 4, 2015 Autor Partajează Postat Martie 4, 2015 nu dati banii pe prostii, luati creioane la copii ... Link spre comentariu
Swat Cat Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 belea. orice librarie? Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Nu cumva sant acoperite cu ceva lac ca sa nu murdareasca mana? si asta o sa inpedice electroliza. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 De cind s`a inventat smirghelul poate fi si vopsit! Grig Link spre comentariu
lrai Postat Martie 6, 2015 Autor Partajează Postat Martie 6, 2015 Varianta finala : Montare anod - montare elastica usor de inlocuit. In actiune: Merge foarte bine, fara mizerie, sunt f. multumit. Electrozii se pot schimba rapid (si chiar trebuie rotiti deoarece cei din mijloc se consuma mai repede). Creioane de carbon se gasesc si sunt ieftine, lacul protector se curata usor cu lama. Dupa elecroliza, pe obiectul curatat ramane atasat un strat foarte subtire de magnetit. Se poate lasa asa si stratul ala fiind poros absoarbe uleiul mai bine si ajuta la protectia lui viitoare sau daca se doreste se poate curata mecanic destul de usor. O alta varianta in special pentru piese restaurate cu detalii foarte fine la care nu se poate curata mecanic (magnetitul este fixat in detalii) este solutia Renaissance Metal De-corroder despre care am auzit numai lucruri bune si e folosita si de restauratori profesionisti. 1 Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Pentru lucruri uzuale eu am folosit Evipass, ceva solutie ungureasca intr`un bidon de plastic galben. Am lasat in ea piesa ruginita si am scos`o dupa citeva ore . A curatat frumos. Grig Link spre comentariu
lrai Postat Martie 6, 2015 Autor Partajează Postat Martie 6, 2015 Evipass, Deruginol si restul substantelor cu acid fosforic ataca suprafata si o fosfateaza. Daca vopsesti piesa e ideal. Daca nu, suprafata ramane poroasa si de culoare gri mat. Exemplu de suprafata tratata cu deruginol: Pentru restaurari se folosesc substante cu acid citric sau acid tanic care ataca mai putin si lasa o suprafata cat mai apropiata de metalul original. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Da, gri ramine. Fiind vorba la mine de ceva scule le`am dat apoi cu ulei si vad ca se pastreaza ff bine. Grig Link spre comentariu
Fulgerik Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Eu pentru restaurare folosesc Acid Fosfonocarboxilic. Reacţia este lentă dar rezultatele sunt excelente. Link spre comentariu
loleksibolek Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Nu merg electrozii de grafit folositi la craituire?fara stratul de cupru bineinteles,preturile de pe olx sunt destul de mari.ma refer la asa ceva jjjj Link spre comentariu
lrai Postat Martie 9, 2015 Autor Partajează Postat Martie 9, 2015 nu prea vad cum scoti cuprul de pe ei. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Clorura ferica, acid azotic, .... cam in tot ce se corodeaza imprimatele. Grig Link spre comentariu
lrai Postat Martie 9, 2015 Autor Partajează Postat Martie 9, 2015 nu cred ca e o solutie ... pana in 15cm nimic nu bate creioanele de grafit, peste 15cm ori dai banu' si cumperi baghete de 45 RON ori cauti deseuri de grafit (desi si alea sunt scumpe). Link spre comentariu
patric Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 De ceva timp (in limta unui foarte redus timp liber) m-am apucat sa fac o instalatie de nichelare, ceva mic, in special pentru carcase de ceas. Orice informatie legata de sursa de alimentare mi-ar fi de real folos. Atunci cand voi finaliza proiectul meu, cu placere o sa-l impartasesc si cu voi. Stima Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum