Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Samsung U32F5500AY , tcon defect ?

misu_imv75

Postări Recomandate

Buna ziua , am un tv led Samsung care are sunet dar nu are nici un fel de rastru, backlite-ul led se aprinde si la schimbarea posturilor se observa o usoara intunecare a displayului, in rest negru perfect.Tensiunile din sursa sunt corecte, 13v si 5 v. Pe tcon am 13v siguranta buna dar celalalte tensiuni notate pe placa 3,3 v, 1,2v nu sunt prezente. Eu suspectez tcon defect, daca puteti sa-mi confirmati m-ati ajuta mult, am gasit nou la 150 lei si cred ca merita avand in vedere ca tv are 4 luni vechime.

Multumesc anticipat

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• misu_imv75

5

• dan cod

3

• qazaq

2

• sin

2

Top autori în acest subiect

Nu as vrea sa incerc repararea tcon , as vrea numai o confirmare ferma ca defectul descris si lipsa tensiunilor respective au legatura si ca defectul acesta nu poate fi generat de mainboard, nu am vreo schema la dispdispozitie sa vad cum comanda mainboard tcon-ul. Tv ul este nou , are 4 luni vechime dar este adus din Italia si nu am garantie. Daca as fi sigur ca este defect tcon il cumoar nou si scap de problema.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

de unde l-ati luat, ca am si eu nevoiu de unul, la mine are jumatate imaginea, numai pe partea st...si asta dupa ce sct panglica din dreapta, altfel ecranul ramane alb mat

Daca ai imagine doar pe jumate de ecran cel mai probabil defectul e de la panel nu de la T-con

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări