Vizitator Neagu Alexandru Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Buna ziua, va scriu in legatura cu o problema legata de potentiometrul castilor mele Tesoro Kuven 7.1. Mai exact atunci cand volumul potentiometrului este aproape de minim am semnal audio in ambele casti, daca maresc volumul nu se mai aude difuzorul stang. Nu am experienta in materie insa problema pare sa fie din potentiometru, mentionez ca am incercat mai multe surse de sunet iar comportamentul se confirma. Nu am experienta in reparatii insa daca sunt indrumat pot sa invat. Intrebarile mele ar fi: 1. Mai pot fi si alte cauze ce pot duce la acest comportament? 2. Daca este din potentiometru, care ar putea fi cauzele si cum ar putea fi remediate. Note: - Castile sunt noi insa nu am garantie - cablul este stereo, 7.1 este emulat de o placa de sunet. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Potentiometrul uzat. Ar trebui desfacute si inlocuit (sau chiar puse legaturile direct pentru o proba). Link spre comentariu
Vizitator Neagu Alexandru Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Am inteles, castile fiind noi nu m-am gandit la uzura potentiometrului. Link spre comentariu
bmwh548 Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Posibil defect de fabricatie. Daca puneti firele "pe direct" (sau suntati potentiometrul) si difuzorul se aude normal inseamna ca e potentiometrul cu probleme. Link spre comentariu
Vizitator Neagu Alexandru Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Am atasat cateva fotografii cu PCB-ul controller-ului de volum. Este posibil sa inlocuiesc potentiometrul din imagine? Gases o asemenea piesa in comert? Am cautat online la cateva magazine cu piese electronice si nu am gasit ceva similar. Din imagini pare ceva in neregula cu cablajul? Din pacate abia in weekend o sa incerc sa leg direct cablurile probabil cu o punte lipita intre contactele corespondente. Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 Cu placa nu este nimic in neregula.Strapezi albastru cu albastru si roșu cu roșu si vezi daca merge la maxim. Link spre comentariu
Vizitator Neagu Alexandru Postat Martie 7, 2015 Partajează Postat Martie 7, 2015 (editat) Am reparat castile, multumesc foarte mult pentru ajutor. Intr-adevar era potentiometrul defect, am suntat firele rosu si albastru si functioneaza perfect pe direct fara potentiometru. Editat Martie 7, 2015 de Neagu Alexandru Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum