ahegyes Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 (editat) VTP - ti-am cerut un exemplu concret. Tu vii cu filozofie. Multam Fain. Legat de AA, eu NU am mai luat de ani buni nimic de la el, dar chiar saptamana asta m-a contactat o persoana sa imi ceara ceva sfaturi legat de constructia unor incinte si se plangea ca a luat niste lucruri de la AA, si una a comandat si alta a primit. Evident ca nu a putut rezolva conflictul amiabil, in cele din urma a apelat la ajutorul celor de la Jantzen Audio - in Danemarca si asa si-a rezolvat problema. Presupun ca era ceva legat de piese pentru filtru. Oricum era dezamagit ca a pierdut timp si nervi. E trist ca exista un singur comerciant pe acest segment de piata - si si ala e neserios (ca sa fiu elegant). Eu am avut un incident cu Europe-Audio, au uitat sa imi puna in colet 1 bucata condensator. Sincer, nu am crezut ca o sa rezolv problema, le-am scris ca lipseste 1 cond din pachet. Era cuvantul meu VS cuvantul lor. Spre surprinderea mea - mi-au trimis condensatorul cu un curier rapid pe cheltuiala lor. Alta data - tot cu ei - a trebuit sa astept mai mult pt ca nu aveau pe stoc ceva piese. Ca sa compenseze asteptarea mi-ai trimis un mic cadou (e drept - simbolic). E, acest gen de relatie vanzator-cumparator nu prea l-am intalnit in RO, iar la AA daca ai o problema....curierul e de vina pt. orice. Editat Martie 4, 2015 de ahegyes Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Acest tip de relatie o intalnesti la magazinele mari care isi permit sa faca asta. Ne-am mai civilizat, iar orice afacere serioasa pune pret pe imaginea in fata clientului. Legat de magazinele online de la noi din tara, nu am avut probleme cu returnarea unor produse fie pentru ca nu imi placeau, nu se incadrau in cerintele mele sau faceau figuri. Plus ca avand un rulaj mare au alte contracte cu curieratul, asa ca transporturile sunt gratuite de la o suma (modica) in sus. Curierul rareori distruge ceva care e bine ambalat. Acest fapt o poate confirma oricine. In general doar firmele de apartament arunca vina pe tine la orice necaz ai. Dar am patit cu un magazin mare de electrocasnice sa fac o comanda si sa imi ajunga cu 100 lei mai scump, iar oamenii sa imi spuna ca probabil a fost o greseala pe site. ASta este, i-am trimis inapoi, mai mult din principiu. Sau curieri smecheri care nu au vrut sa imi iau aparatul vechi decat contra cost. Pana nu le-am facut poze si le-am luat numarul de la masina tot abureau ca nu scrie nu stiu ce pe document si ca eventual contra cost imi pot face o favoare. Oamenii mici practica ciupeala, si aici si in alte tari. Legat de difuzoare de calitate, pana la urma ce inseamna asta? Depinde ce vrei. Iar asta afli doar experimentand mult, fie pe sculele tale, fie ale prietenilor. Pana nu stii ce iti place degeaba te iei dupa pret, firma sau aspect. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 (editat) Sharky - tu ai fost la AA. Intrebare: e o firma mare serioasa - asa cum pare daca te uiti la site, sau e o firma de apartament? Editat Martie 4, 2015 de ahegyes Link spre comentariu
Dominicue Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Curierul rareori distruge ceva care e bine ambalat. Ei aici tin sa va contrazic putin , firmele de curierat in general nu au grija de cea ce transporta oricat de bine ar fi ambalat produsul si chiar daca scrie pe el ATENTIE FRAGIL , spun asta din proprie experianta . Singura metoda eficienta prin care se poate prevenii o situatie neplacuta , este trimiterea coletului cu garantia de livrare . Cel putin eu numai asa cumpar de pe magazinele online , iar unde nu s-a putut trimite cu garantia de livrare pur si simplu am anulat comanda .. Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Eu nu am avut tranzactii cu AA. Am luat doar niste tuburi pt un cunoscut. Legat de site, am vazut firme serioase cu un site de zici ca firma era fake. Ca e multa poezie pe acel site, ca si pe orice site audiofil, asa e, dar asta cere un anumit segment de piata. Dominicue, am scris : bine ambalat! Daca tu pui pahare intr-o cutie fara nici un fel de protectie, rezultatul e previzibil. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 (editat) Sharky - eu te intreb daca "e bortoasa" si tu spui ca "nu face trotuaru". Intrebarea nu era daca ai facut tranzatii ori ba. Intrebarea era daca E o firma de apartament ori NU e o firma de apartament. Da - ori - Ba? De ce intreb asta? Multi au impresia ca e ditamai firma multinationala - la modul serios spun. Acest lucru se datoreaza in mare parte si textelor (aburelilor) ce sunt publicate. Nu inteleg de ce vrea sa para asa.... ditamai firma? Acest aspect spune multe despre caracterul - conducerii sa zic asa, adica din start sa creezi o imagine falsa. Nu inteleg ce e asa nasol sa spui ca esti o firma mica - dar cu suflet mare. Editat Martie 4, 2015 de ahegyes Link spre comentariu
Sharky Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Nu vad de ce trebuie sa dau explicatii pe forum cu privirie la ce cred eu despre firma unui om. Eu doar am subliniat anumite aspecte ale comertului din Romania, care a ajuns sa fie civilizat. Evident aspectele acestea au fost trase din relatiile cu magazine/distribuitori mari si seriosi. Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 (editat) Adi, stim cu totii "coltii" tai impotriva AA,. Ti-a venit mingea la fileu, ai sutat, ai inscris, ok, s-a inteles punctul tau de vedere. Nu stiu cat este "de apartament" firma, nu am fost acolo, nu l-am intalnit vreodata pe patron, dar asa cum am zis, am cumparat de multe ori de acolo, in ultimii 10 ani. In total de multe mii de euro, si nu am avut probleme. Sau na, cand a fost odata o greseala la ceva piese, s-a rezolvat imediat si s-au cerut scuze ! Nici vorba de tepe sau de intentie spre asa ceva. Acum trebuie sa tinem seama ca si clientii pot fi dificili, ca sa ma exprim elegant. Unii nu stiu ce sa comande, altii nu inteleg bine ce li se explica. Si astfel de situatii pot genera discutii ulterioare; nu toti sunt cumparatori avizati, si fiecare intelege in felul - si la nivelul sau de cunostinte reclamele de pe site. Vb lui Sharky, in domeniul audiofil poezia se impleteste cu muzica Editat Martie 4, 2015 de shambala Link spre comentariu
[i_unit] Postat Martie 8, 2015 Partajează Postat Martie 8, 2015 Legat de AA, eu NU am mai luat de ani buni nimic de la el, dar chiar saptamana asta m-a contactat o persoana sa imi ceara ceva sfaturi legat de constructia unor incinte si se plangea ca a luat niste lucruri de la AA, si una a comandat si alta a primit. Evident ca nu a putut rezolva conflictul amiabil, in cele din urma a apelat la ajutorul celor de la Jantzen Audio - in Danemarca si asa si-a rezolvat problema. Presupun ca era ceva legat de piese pentru filtru. Oricum era dezamagit ca a pierdut timp si nervi. E trist ca exista un singur comerciant pe acest segment de piata - si si ala e neserios (ca sa fiu elegant). De la firma aflata in discutie obisnuiesc sa achizitionez componente pentru filtre si niciodata nu am avut probleme, chiar o situatie care parea de genul celei de mai sus a fost rezolvata amiabil si pe cheltuiala expeditorului, cu toate ca am gasit pana la urma in pungi si condensatorul buclucas, asta dupa ce deja sosise celalalt. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 9, 2015 Autor Partajează Postat Martie 9, 2015 (editat) Nu stiu cat costa transportul de la Europe audio pana in tara . Diferente de preturi sunt, spre ex driverele pt proiectul Seas Mimir sunt cu 10 eruro/fiecare bucata mai ieftine. Deci din start scutesti 40 euro, acum mai depinde si de transport.............. Editat Martie 9, 2015 de turcu_dan Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 O diferenta de 40 euro sau mai mult sunt - sau pot fi, un motiv de a cumpara din alta parte. Transportul de la EA era mai demult vreo 20-25 euro pt 6 difuri. Totusi este bine sa intrebati si la AA - si eventual sa le spuneti ca la EA e mai iefitn, poate ofera si ei discount pt a deveni competitivi. Altfel, banul vorbeste .. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 10, 2015 Autor Partajează Postat Martie 10, 2015 Se pare ca si componentele pentru filtre sunt mai ieftine, iar oferta mult mai bogata. As avea o intrebare .... daca in schema crossover-ului bobina e trecuta de 1mH, R0.3ohm si achizitionez o bobina 1mH cu o rezistenta mai mica sa zicem 0.1ohm vor exista probleme? O alta nelamurire, de cati W trebuie sa fie rezistentele din filtre? Atasez pdf-ul: mimir_plans.pdf Link spre comentariu
Shambala Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Cerinta la Rdc a bobinelor este intotdeauna inspre minim, deci nu este nici o problema. In schema data, 3,3ohm min 5W, 4,7ohm minim 10W (preferabil 15-20W, depinde de pozitionare si cat de tare asculti); 8,2ohm 6-7W Link spre comentariu
turcu_dan Postat Martie 10, 2015 Autor Partajează Postat Martie 10, 2015 Multumesc @shambala oricum inainte sa fac achizitia o sa va cer o parere in legatura cu piesele alese. Link spre comentariu
silcos Postat Octombrie 23, 2015 Partajează Postat Octombrie 23, 2015 Ma bag si eu in discutie. Evitati Audioconstructor ori Solisstateaudio. E teapa ordinara, iau banii si nu livreaza. Si eu prost ca am acceptat transfer bancar si nu paypal. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum