Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

de unde achizitionam difuzoare de calitate?

turcu_dan

Postări Recomandate

Salutare, intrucat urmaresc de ceva vreme aceasta sectiune a forumului si ma documentez pentru realizarea unor incinte de tip bass-reflex, as vrea sa va intreb de unde se pot achizitiona difuzoare de calitate la preturi rezonabile...... Din cate am vazut lumea se fereste de Audi....Al...my, insa se pare ca sunt singurii din tara care au o oferta destul de bogata, sau poate nu cunosc eu alte magazine. Asa ca v-as ruga sa amintiti cateva din magazinele de unde se pot  face achizitii de difuzoare. Am avut mai multe tentative de constructie a incintelor, cu dif monacor spre ex, insa in urma sfaturilor colegilor cu experienta am abandonat proiectul si am incercat sa caut unul gata facut cu documentatie. Asa ca mi-am orientat atentia asupra incintelor Seas Mimir, care au urmatoarele drivere:

• 27TDFC - H1189• CA18RNX - H1215.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

6

• turcu_dan

5

• Shambala

4

• Sharky

3

Top autori în acest subiect

Daca raspunsurile pe care le cere colegul de mai sus, trebuiesc furnizate doar prin mesageria privata, va rog sa ma aveti si pe mine in vedere. Sunt si eu interesat de acest aspect.

Multumesc si in acelasi timp ii cer scuze colegului care e initiat topicul daca l-am deranjat prin interventia mea.

Link spre comentariu

Cumpara linistit de afara; Ai nevoie de un card Visa, un cont Pay Pal, si cam atat. Asta e banal, si PayPal-ul dureaza 5 minute. Sa ai pe card 10 lei, c-o sa faca o retragere mica mica, de control.

Cauta in Google; loudspeakers shop europe 

Vei gasi acolo, in primii 5, 2 site-uri cu cuvintele astea. 

Link spre comentariu

Categoric de afara. Difuzoare Seas gasesti la europe-audio. Daca ai rabdare poti sa astepti si sa prinzi in weekend un discount de 10%. Aceste discounturi se fac perioadic, in weekend - dar nu se stie exact cand - de aceea zic ca sa ai rabdare.

Seas mai sunt si in alta parte, de exemplu intertechnik, audio-hi.fi, etc...

Editat de ahegyes
Link spre comentariu

Poti sa construiesti o incinta buna chiar si cu difuzoare ne-bune!

Conteaza mult ce experienta ai ca DIY-er!

Poti sa primesti cadou tot setul de difuzoare de la Utopia, Blade sau 802 si sa nu scoti mai mult de o pereche de lazi B.R. cu difuzoare scumpe! Si cu SAL-uri poti face ceva decent, nu numai cu SEAS!

Daca examinezi SH-urile germane din perioada de glorie HI-FI, care nu erau echipate cu difuzoare de brand cu ifose (ci cu difuzoare serioase, lucrate cu simt de raspundere ) ai sa ai ocazia sa constati ca multe din ele sunt excelent imbinate intr-un intreg care azi e destul de greu de gasit.

Ca o concluzie, trebuie sa stii bine ce vrei si cata experienta ai ca sa nu dai banii pe un brand cu ifose si miros de Paniyu!

SUCCES!

Link spre comentariu

Sunt de aceeasi parere cu tine VTP, insa cand experienta este 0, instrumente cu care sa faci masuratori nu sunt ...... mai bine apuci pe calea batatorita...... un proiect documentat cap-coada. Am incercat sa gasesc proiecte cu Monacor insa nu am reusit. Total opus.... am gasit o gramada de proiecte cu Visaton, cel care m-a atras a fost ( http://www.visaton.com/en/bauvorschlaege/2_wege/bijou/index.html ) insa m-am gandit ca-s slab calitative, sau nu?

Link spre comentariu

Electronică de bază și urechi. Am văzut oameni care audiază boxe și desenează graficul de răspuns cu creionul...Cumva tot din ideile domnului VTP citez, judecătorul suprem e omul.

Link spre comentariu

wwww

Poti sa construiesti o incinta buna chiar si cu difuzoare ne-bune!

Conteaza mult ce experienta ai ca DIY-er!

Poti sa primesti cadou tot setul de difuzoare de la Utopia, Blade sau 802 si sa nu scoti mai mult de o pereche de lazi B.R. cu difuzoare scumpe! Si cu SAL-uri poti face ceva decent, nu numai cu SEAS!

Daca examinezi SH-urile germane din perioada de glorie HI-FI, care nu erau echipate cu difuzoare de brand cu ifose (ci cu difuzoare serioase, lucrate cu simt de raspundere ) ai sa ai ocazia sa constati ca multe din ele sunt excelent imbinate intr-un intreg care azi e destul de greu de gasit.

Ca o concluzie, trebuie sa stii bine ce vrei si cata experienta ai ca sa nu dai banii pe un brand cu ifose si miros de Paniyu!

SUCCES!

Da-ne si noua un exemplu de astfdel de boxe, nu de alta dar eu nu am vazut inca o boxa ca si ceea ce descrii mai sus. Deci, ceva concret, cu Brand, model, serian NR, poza...tot ce se poate da despre o boxa.

Editat de ahegyes
Link spre comentariu

Mai degraba japonezii au fost deosebit de puternici, intre anii '70-'90. Nemtii au si ei chestii speciale, dar, destul de restrans. In rest, calitate germana, pe banda. Dar, nu extraordinare, repet...

Daca mergem la japonezi, scriem 3 volume...

Link spre comentariu

Pai japonezii sunt alta poveste. Era vorba de boxe SH nemtesti. Eu ce am vazut SH nemtesti si erau decente - erau modele de varf cu pret pe masura (ma refer la Quadral Vulkan de prin anii 80-90). Da - boxa aia suna dar nu o iei cu 200euro SH.

Japoneze - da - am avut de ex Pioneer Prologue - din anii 90 - boxa decenta, dar nu am vazut-o pe piata SH. Motivul e simplu: ce e bun nu prea iese la vanzare, si daca iese se da repede. Ce se gaseste pe toate gardurile - in general boxe nemtesti - sunt praf. NU mai vorbesc ca majoritatea sunt manarite de diversi mesteri.....

Link spre comentariu

Absolute best la nemti, si ma refer la astea cunoscute publicului, sunt Elac. In rest, eu nu stiu prea multe... 

In perioada de aur a hi-fi-ului (sa spunem decadei '60, '70 si 1/2 din '80 ) au existat aproape peste tot in lume o multime de firme care au avut incinte bune. O cautare pe net si veti gasi firme despre care azi nu se mai stie nimic de marele public.

Si in Germania au fost multi producatori de difuzoare si de incinte, inca din copilaria radioului. Azi mai sunt doar cele care au rezistat in conditiile tulburi ale perioadei de dupa jumatatea anilor '80. Acest lucru s-a intamplat cam peste tot odata cu schimbarea publicului tinta, a calitatii si educatiei publicului, a intereselor marilor producatori in domeniu. Au disparut si producatori buni dar si cei cu putina priza la public, pentru ca DA, cel care audiaza un sistem ce reproduce muzica este cel ce decide daca da banii sau nu pe el!

Fata de multitudinea posibilitatilor de a a lege o componente a unui sistem acustic de la sfarsitul anilor '70, ce este acum nu reprezinta nici 10%, iar efectul marketingului isi spune cuvantul prea apasat pe "preferintele" unui public cu o educatie tehnica sa zicem ................................ nevinovata! In definitiv, de unde nu e, nici D-zeu nu cere!!!

Pe de alta parte se spune ca D-zeu a facut cerul si pamantul, restul e "made in PRC"!

Link spre comentariu

Electronică de bază și urechi. Am văzut oameni care audiază boxe și desenează graficul de răspuns cu creionul...

Cumva tot din ideile domnului VTP citez, judecătorul suprem e omul.

Asta trebuie scrisa cu majuscule ...   :d

Si ca sa raspund on-topic, eu am cumparat de multe ori de la AA si nu am avut vreo problema.

Editat de shambala
Link spre comentariu

Si ca sa raspund on-topic, eu am cumparat de multe ori de la AA si nu am avut vreo problema.

La fel si eu, ce e drept preturile sunt mai mari decat daca le iei din europa direct. Dar daca te grabesti, e ceva mai rapid daca au piesele pe stoc.

Acum e relativ usor sa iei din Europa, fie ca iei de la magazine mari cum e europe audio, ebay uk/de sau chiar forumuri de specialitate de hifi (head-fi, etc), cu plata prin paypal sau chiar direct prin card.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări