Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema Deck Electromures 2001

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• vasilenicolae52

1

• hiatus

1

• Everest

1

Top autori în acest subiect

Cauta in almanahul Tehnium pe 1990.Ce fel de problema ai?Acum vreo 15 ani am facut multe experimente pe modelul asta.I-am schimbat mecanica cu una identica,japoneza,dintr-un deck Sharp(dupa care fusese copiata de ai nostri.Mecanica japoneza a fost produsa de Tanashin,care pe atunci concura cu ALPS si Sankyo la capitolul parti mecanice in audio).I-am adaugat inca un motor,pentru rolele acceptoare si debitoare,scazand astfel foarte mult fluctuatia de viteza.Am pus Dolby B-C cu HA 12038,iar pe redare,inainte de circuitul Dolby am adaugat un egalizator parametric,pentru a inlatura incompatibilitatile Dolby fata de casetele inregistrate pe alte deck-uri.Am fost nevoit sa scot prin panou 10 potentiometri,insa a iesit foarte frumos.Daca fac rost de o camera,iti voi arata si poze.Cred ca stiu pe dinafara deck-ul asta,la cat timp din viata mi-a mancat.Acum,il tin ca referinta pentru redare,desi din original mai este doar carcasa si traf-ul.In forma actuala,bate usor multe alte deck-uri(am peste 20,sunt colectionar).Imi permit urmatoarele sfaturi:daca mecanica nu te multumeste,renunta la el fara regrete.Daca vrei sa faci modificari ,pastreaza oscilatorul de stergere si premagnetizare,este exceptional(eventual ridica-i putin frecventa).Deasemenea,amplif-ul de casti este bun,in clasa A. DNL-ul este slabut,incearca sa inlocuiesti R129 si R229,care au 6,8 k cu doua semireglabile de 10 k si vei putea regla pragul reducerii zgomotului.Tatoneaza,deasemenea C 117,118,217,218 cu cativa nf in plus sau in minus.La VU-metru,inlocuieste C402,502 (220nf) cu 100nf si vei avea o viteza de raspuns mai mare.Daca ai nevoie,iti mai pot impartasi din experienta mea cu acest deck.Succes.

Link spre comentariu

ca sa la fel de "of topic" ... Radio Progres a facut /cam in acelasi timp cand Electromures facea acel VU-metru cu LED-uri ... ceva amplificatoare care aveau VU-metre cu becuri baioneta !

Link spre comentariu

Erau niste statii ca de la Casa Pionierilor, aveau ca boxe niste coloane din PAL negre cu coltare si cu plasa de sirma in fata, cu 4 dif de 8W si unul de 3W la inalte si un bec rosu ptr. depasirea puterii (cica 35W). :smt043P.S. erau aceleasi becuri care se foloseau la bordurile de autobuze-troleibuze in perioada respectiva (DAC117UD, 115E... parca).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări