Vizitator RaQ Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 Cine ma poate ajuta cu o schema electrica la un deck electromures EM 2001? Link spre comentariu
Vizitator RaQ Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 hay ma nu stie nimeni???????????? Link spre comentariu
hiatus Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 Cauta in almanahul Tehnium pe 1990.Ce fel de problema ai?Acum vreo 15 ani am facut multe experimente pe modelul asta.I-am schimbat mecanica cu una identica,japoneza,dintr-un deck Sharp(dupa care fusese copiata de ai nostri.Mecanica japoneza a fost produsa de Tanashin,care pe atunci concura cu ALPS si Sankyo la capitolul parti mecanice in audio).I-am adaugat inca un motor,pentru rolele acceptoare si debitoare,scazand astfel foarte mult fluctuatia de viteza.Am pus Dolby B-C cu HA 12038,iar pe redare,inainte de circuitul Dolby am adaugat un egalizator parametric,pentru a inlatura incompatibilitatile Dolby fata de casetele inregistrate pe alte deck-uri.Am fost nevoit sa scot prin panou 10 potentiometri,insa a iesit foarte frumos.Daca fac rost de o camera,iti voi arata si poze.Cred ca stiu pe dinafara deck-ul asta,la cat timp din viata mi-a mancat.Acum,il tin ca referinta pentru redare,desi din original mai este doar carcasa si traf-ul.In forma actuala,bate usor multe alte deck-uri(am peste 20,sunt colectionar).Imi permit urmatoarele sfaturi:daca mecanica nu te multumeste,renunta la el fara regrete.Daca vrei sa faci modificari ,pastreaza oscilatorul de stergere si premagnetizare,este exceptional(eventual ridica-i putin frecventa).Deasemenea,amplif-ul de casti este bun,in clasa A. DNL-ul este slabut,incearca sa inlocuiesti R129 si R229,care au 6,8 k cu doua semireglabile de 10 k si vei putea regla pragul reducerii zgomotului.Tatoneaza,deasemenea C 117,118,217,218 cu cativa nf in plus sau in minus.La VU-metru,inlocuieste C402,502 (220nf) cu 100nf si vei avea o viteza de raspuns mai mare.Daca ai nevoie,iti mai pot impartasi din experienta mea cu acest deck.Succes. Link spre comentariu
Everest Postat Ianuarie 24, 2007 Partajează Postat Ianuarie 24, 2007 Cine ma poate ajuta cu o schema electrica la un deck electromures EM 2001?Scrie-mi pe [email protected] si o sa o ai in rezolutie mare. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 25, 2007 Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 Le-a fost lene la cei de la Electromures sa conceapa un Vu-metru mai bun. Au folosit asta si la statiile de 15W si 40W. :rolleyes: Link spre comentariu
vasilenicolae52 Postat Ianuarie 25, 2007 Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 ca sa la fel de "of topic" ... Radio Progres a facut /cam in acelasi timp cand Electromures facea acel VU-metru cu LED-uri ... ceva amplificatoare care aveau VU-metre cu becuri baioneta ! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 25, 2007 Partajează Postat Ianuarie 25, 2007 Erau niste statii ca de la Casa Pionierilor, aveau ca boxe niste coloane din PAL negre cu coltare si cu plasa de sirma in fata, cu 4 dif de 8W si unul de 3W la inalte si un bec rosu ptr. depasirea puterii (cica 35W). :smt043P.S. erau aceleasi becuri care se foloseau la bordurile de autobuze-troleibuze in perioada respectiva (DAC117UD, 115E... parca). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum