Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplif MJL4302/4281

Postări Recomandate

Va salut! Dispun de 8 bucati MJL4302/4281 si vreau sa ii pun la treaba! Am tot frunzarit pe aici,pe forum,sunt scheme destule,dar,v-as ruga respectuos sa imi indicati  o schema care sa satisfaca cele mai exigente cerinte,doresc sa construiesc ceva de calitate,fidelitate crescuta si putere! Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schema pusa de Leco e de fapt asta de aici http://www.solaris.no/electronics/power_amp/eti300.html

Am desenat-o eu cu ceva timp in urma sa fie mai bine citita

Schema a fost mai demult postata de userul @indy666 si apoi mai tarziu a pus-o si userul @Victor la topicul cu scheme

Am vrut si eu sa o incerc dar acum m-am bagat in altele, poate mai tarziu candva

ETI 300.pdf

Editat de maxente
Link spre comentariu

Orice schema ai alege, buna, rea, simpla sau complicata, grija mare

Eu as recomanda leach-amp. Schema e stabila, performantele sunt bune, mai simplu de atata nu se poate fara o reducere drastica a peformantelor, mai complicat nu obtii mare lucru.

La 8 bucati poti incerca super leach. Finali serie, storci bine de tot ce se poate scoate din SOA finalilor, fara nici un compromis.

Link spre comentariu

Compromisul este puterea un pic mai mica la finalii serie decit paralel la aceeasi alimentare (strict cea mare)..

MJL-urile alea au un SOA mult prea bun ca sa sufere la o alimentare echivalenta pentru 2-300W (clasa AB)

Link spre comentariu

Darden, problema se abordeaza si din alt unghi - ce vrei sa obtii si cat vrei sa investesti. Tranzistorii finali [neimperechiati] rareori reprezinta mai mult de 10% din costul unui amplificator cat de cat serios. Gandeste-te la costurile implicate de partea de alimentare, de radiatoare, de carcasa...

Eu zic ca sugestia lui Sharky este foarte buna, mai ales pt un incepator.

La extrema cealalta ar putea fi un soi de SARA cu final Sziklay la care sa adaugi cat se poate din ideile presarate de Victor prin diverse subiecte. Dar o astfel de schema nu exista, trebuie conceputa personal.

Editat de shambala
Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Imi cer scuze pentru absenta raspunsurilor la postarile d-voastra,am fost plecat din tara !! Sunt nerabdator sa realizez un amplificator , o sa realizez amplificatorul sugerat de d-l leco,detin transformatoare,radiatoare,carcase...... doar timp si putina ambitie este nevoie! Am mai realizat amplificatoare,nu sunt un incepator in acest domeniu......doresc sa realizez un amplificator de calitate,pt asta am cerut un sfat,o schema ,celor avizati ,profesionistilor in acest domeniu! Va multumesc!

Editat de Darden
Link spre comentariu

Desi dispun de toate aproape componentele, as vrea sa le comand online pe toate si sa fie de calitate,in special transzistorii! Ma lovesc,ca intotdeauna,de aceesi problema,nu gasesc toate componentele pe acelasi site! S-ar considera reclama daca as solicita o mana de ajutor in acest sens? Sunt utilizatori care au la vanzare componente?(stiu ca erau,la un moment dat) !! Multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări