Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Despre monitoarele de studio

bogdanc2011

Postări Recomandate

Am făcut ce-am făcut şi am ajuns să citesc tot despre VTP-uri. Şi mi-am adus aminte de o chestie iarăşi importantă pentru monitoare. Se numeşte "transient response", în principiu înseamnă cât de bine poate difuzorul să răspundă la schimbările bruşte de amplitudine. Aici VTP-urile au un plus, printre multe altele.

Nu există şi VTP-uri nearfield? Că tot sunt aşa lăudate...

Link spre comentariu

Raspunsul tranzient tine mai mult de difuzoarele utilizate decat de tipul incintei. Incinta influenteaza la frecvente joase, in masura in care incarca spatele membranei.

Voigt-ul a fost conceput cu mult timp in urma, atunci cand se utilizau difuzoare de banda larga, cu "motoare" puternice, membrane usoare si Xmax mic. De altfel difuzoarele Lowther sunt concepute tot de Voigt ( astfel de difuzoare au raspuns tranzient f.bun, au calitati dar si limitari ).

Voigt-ul poate ajuta ca orice horn, wooferul la reproducerea frecventelor joase mai mult decat alte tipuri de incinte, si, poate fi usor pusa la punct. Este recomandata in special DIY-rilor ce doresc o incinta hi-fi.

Daca ai in vedere ca si varianta pliata este destul de mare, nu prea poate fi amplasata nearfield asa usor unde e nevoie. Firmele care produc astfel de incinte sunt putine, produc incinte de auditie si au preturi mari. In schimb se pot aborda usor de amatori cu rezultate bune. Conteaza mult calitatea traductoarelor.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Am dat peste aceste mid-woofere despre care am auzit ca sunt ok: http://www.sbacoustics.com/index.php/products/midwoofers/6-sb17nrxc35-8/

Si intamplator exista si un proiect "jkim's "Poor Man's High End Monitors".

M-ar tenta ca proiect. Din pacate n-am gasit tweeterul folosit in proiect, dar voi cauta o alternativa.

Ceea ce ma atrage cel mai mult aici este posibilitatea folosirii unor DSP-uri pe post de crossovere si pentru eventuale corectii. Pana acum, singura solutie eleganta ar fi minidsp, dar asta implica 400 lei pe bucata + amplificator cu 4 canale.

Link spre comentariu

TW folosit este un TW obisnuit de la Vifa. poti sa il inlocuiesti cu multe alte TW chiar de la SB Acoustics - daca tot iti place asa mult Midbasul 17NRXC. Pot sa confirm si eu ca e un difuzor bun, am folosit de mai multe ori difuzoare SBA si sunt difuzore bune.

Editat de ahegyes
Link spre comentariu

La TW - sunt multe de luat in calcul.

Eu as incepe cu Fs - sa fie cat mai mic. Apoi da - o  sensibilitate decenta, dar asta in general nu e o problema la TW. Apoi, distorsiunile cat mai mici, raspuns in frecventa cat mai liniar, dispersie cat mai buna.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...
Vizitator audio1

Pentru bogdanc2011 :Daca tragi cu ochiul la proiecte si eu inteleg ca vrei sa cochetezi cu DIY ... Poti sa iti construiesti in regie proprie niste boxe care sa se diferentie clar deboxele de PC si de sistemele 2.1 si 5.1 . Ca inteelg ca asta e ideea daca inteleg bine .Iei 2 difuzoare neparat cu membrana din carton si marginea din panza de 16 pana in 20 cm ,construiesti 2 incinte cam de 80 litri fiecare , adaugi 2 tweetere bune de masina ( noi )  de marca , faci cutiile cu ranforsari si in fine ... sunt cateva sute de pagini de scris aici .Dar cam la 250  lei / boxa pasiva   poti sa spui ca te-ai desprins cu siguranta de sol.Eu am facut asa ceva si daca esti interesat iti pot da amanunte .Toate cele bune Adrian / Brasov ..

Link spre comentariu

Am construit un sistem activ cu doua boxe pe 2 cai (6.5 inch, carton cu margine din panza + tweeter) si un subwoofer. Nu e de monitorizare, deocamdata am lasat-o balta cu asta, dar ca principiu as merge pe ceva mic cuplat cu un subwoofer sau un woofer de 12" intr-o incinta tip horn. Pentru nearfield nu e nevoie de SPL mare, deci poate chiar si un fullrange ar merge (am vazut ceva la Tang Band). Asta cand o sa fie timp.

Numai bine!

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări