Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Corespondent trafo inverter lcd

electronunervos

Postări Recomandate

Buna seara. Se da un tv Fischer de 22", care a mai avut in trecut trafo-urile de lampi schimbate. La o masuratoare primarul  celor doua transformatoare se afla in scurt!

Pe trafo scrie IEFD2003 HD

R 13/10/08 1398

Rezistenta infasurarii secundare este de 1.38 kOhmi. Iar ca dimensiuni exterioare 2.4x2x0.7cm

Intrebarea este de unde pot gasi 2 transformatoare la fel ca cele de aici?

Posted Image

Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electronunervos

6

• SASSU

2

• validae

2

• stefank

1

Top autori în acest subiect

inca nu am vazut primar de traf invertor in scurt in scurta mea activitate in acest domeniu , primarul trafului respectiv are spire de ordinul zecilor cu grosimea posibil de 0,5 mm iar la masuratoare cu aparatul nu are cum sa dea mai mult de 1 ohm , si da - sint de acord cu dl. Sassu ca mai bine schimbati modulul cu unul nou

Link spre comentariu

Dupa aceea mi-am dat seama ca are putine spire si groase. Lcd-ul functioneaza numai ca backlight-ul nu functioneaza, l-am iluminat cu o lanterna si am vazut ceva.Se vede ca au mai fost schimbate transformatoarele si probabil ca nu au fost 100% compatibile daca dupa 2 ani si-au dat duhu... Sau e ceva mai complex din invertor si nu ma complic.Am dat comanda de 2 modele 2H4L-200ASF-04S4026Tv-ul are 22" si 4 lampi. Care ar fi cel mai pretabil dintre cele 2?Va multumesc!Si tensiunea de alimentare a converturului este de 12V si ca fire de comanda are scris pe placa BLO si BRI.Probabil BRI vine de la bright si celalt ar trebui sa fie start on/off. Gresesc?

Editat de electronunervos
Link spre comentariu

Am rezolvat problema! Am schimbat tot convertorul si am luat o clona chinezeasca de15 lei care se pare ca isi face treaba. Sa vedem pentru cat timp :)

Am mai descoperit un magazin pe drumul sarii, nu dau nume.

Seara frumoasa.

Link spre comentariu

Ar fi fost bine să testați și lămpile, poate vreuna descarcă la masă, am mai întâlnit asta.Se poate constata vizual, la capetele lămpilor izolatorii de silicon se carbonizează din cauza străpungerii către masă.

Link spre comentariu

Prea tarziu din pacate. l-am dus deja posesorului. Daca face descarcari probabil va crapa invertorul iarasi. cu toate ca e curios ce nu mai merge la asta vechi, pt ca trafo-urile sunt bune. Poate daca descarca la masa, poate ma furnica la maini, ca am umblat pe sasiul pane-ului cu el in functiune.

Link spre comentariu

Prea tarziu din pacate. l-am dus deja posesorului. Daca face descarcari probabil va crapa invertorul iarasi. cu toate ca e curios ce nu mai merge la asta vechi, pt ca trafo-urile sunt bune. Poate daca descarca la masa, poate ma furnica la maini, ca am umblat pe sasiul pane-ului cu el in functiune.

pai daca are scapari pe lampi la masa direct la display nu are cum sa te furnice pe sasiu :rade:

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

From a local electronics shop from Bucharest. It was cheap-20 lei aprox 5 Euro. The shop doesn'r offer international shipping. I bought the whole new inverter. i don't know if it's the same transformer. You could search on ebay or allibaba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări