Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Voltmetru cu memorie


amudsen

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • amudsen

    4

  • djvas

    2

  • d2134

    1

  • puriu

    1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ar trebui mai multe detalii cum ar fi : clasa de precizie dorita , gama de tensiune , memoria pe ce interval de timp ? cate citiri pe secunda ? cum se doreste afisarea datelor memorate ?

Link spre comentariu

Pentru inceput sa spunem ca gama de tensiune sa fie 0 - 1v, clasa de precizie  1 (mediu), memoria sa fie timp de 10 sec. (sau sa fie cu un buton reset), 1 citire pe secunda, iar afisarea sa se faca pe un display led cu 3 - 4 digiti (poate pe viitor cineva doreste sa se extinda domeniul de masura).  Este posibil ca acest montaj sa fie un inceput pentru un clamp ampermetru. 

Link spre comentariu

Am inteles ideea! Se vrea ceva simplu fara pretentii. La orice proiect de voltmetru cu microcontroller se poate adauga memorie. Vezi in sectiunea PIC ca sunt mai multe proiecte si sunt convins ca o sa gasesti un coleg sa te ajute.

Link spre comentariu

Se poate construi (la nivel diy) un voltmetru cu memorie? O idee ar fi cam aici.

http://www.best-microcontroller-projects.com/lcd-volt-meter.html

Ala nu e voltmetru cu memorie; e voltmetru digital pur si simplu.

Un voltmetru cu memorie arata cam asa:

http://www.helmut-singer.de/pdf/gaymta.pdf

 

O varianta simpla a aparut in tehnium nr. 9/1982

http://blog.copcea.ro/files/tehnium/revista/8209.pdf

Link spre comentariu

  Desigur, se poate face. Despre ce memorie e vorba? Daca trebuie memorata numai ultima masuratoare (HOLD) e simplu. Se "ingheata" pur si simplu numaratorul sau afisorul. Daca trebuie memorat un sir lung de masuratori e nevoie de o memorie externa sau de un calculator oarecare, precum si posibilitatea de a examina sirul de masuratori. Sunt mai multe feluri de a masura si memora: la interval fix, la interval reglabil sau in momente alese de operator. In ultimul caz trebuie memorat si timpul. Daca memoria este limitata se poate face si memorarea in bucla a ultimelor N masuratori.

  Cel mai simplu este sa se foloseasca un calculator, laptop, tableta, care se ocupa de afisare, memorare, examinare, etc. Cutiuta cu microcontrolerul face doar achizitia de date si comunicatia cu calculatorul. Se poate folosi cel mai mic MC cu ADC, PIC12F675 alimentat din interfata PC. Cu acesta am facut achizitie continua pe trei canale cu rezolutie pana la 14 biti si comunicatie seriala cu un PC. Mai trebuie scris driverul si programul de aplicatie din PC, iar programul se poate modifica oricand pentru noi aplicatii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări