yo9hrb Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 Salutare, Facand azi curat pe balcon am gasit o caciula se PMR-uri, printre care si un Yaesu Vertex 351-EG3J-1. Nu cunosc starea de functionare sau nefunctionare a lui, in schimb as vrea sa-i incarc acumulatorul (FNB-V96LI). Are 3 contacte pe spate. Le stie cineva semnificatia? Ca incarcator dedicat n-am. Multumesc. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 Măsurați cu un multimetru tensiunea rămasă în acumulator pe cele două borne interne(lamelele alungite) .Apoi puteți aplica la bornele de încărcare externe corespondente ( cele două lamele exterioare aurite de pe margini, cea din mijloc nu o folosiți) o tensiune de 12V dintr-o sursă capabilă de minim 1A dar înseriată cu un bec auto de poziții 12V/21W. Acel bec va limita curentul și vă va da și o indicație vizuală a stării procesului de încărcare.Prima dată ar trebui să aibă filamentul bine înroșit, spre final luminozitatea scade până la stingerea completă, atunci când acumulatorul atinge tensiunea finală de încărcare. Contactele exterioare sunt conectate la cele interioare (+ și - 7,4V) și puteți afla polaritatea corectă chiar dacă tensiunea rămasă e mică. Link spre comentariu
YO9IBC Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 N-as zice ca asa se incarca acumulatorii li-ion. Trebuie incarcator dedicat. Asta daca nu sunt descarcati sub pragul minim, caz in care n-ai ce sa faci decat sa-i arunci. Atentie ca li-ion explodeaza si arde destul de spectaculos si cu flacara mare Succes. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 Păi colegul a menționat clar că nu are încărcător dedicat. Varianta propusă este doar pentru ,,resuscitarea,, acumulatorului, dacă s-o mai putea. Știu cum trebuie lucrat cu Li-Ion, dar mai știu și de protecțiile integrate în cam orice acumulator Li-Ion. Alea nu te prea lasă să-l scurtcircuitezi sau să-l supraâncarci. Cine a desfăcut acumulatori dedicați Li-Ion știe despre ce vorbesc. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Februarie 28, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2015 Multumesc, stiu cum se incarca Li-Ion. Daca esti atent il poti incarca si cu becul, dar trebuie urmarit. Sunt constient de riscuri (la noi la firma "reciclez'" toti acumulatorii de laptop - cu complicitatea sefului de IT). Nu mi-a crapat niciunul, desi am acumulatori Li-Ion pana si la masina de insurubat. Voi incerca maine o incarcare, sa vad ce iese. O seara buna si multumiri. Acum stiu polaritatea . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum