Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf de iesire de 1.25k impendanta in primar

Vizitator serrie9

Postări Recomandate

Vizitator serrie9

am nevoie de o traf de iesire de 1.25k primar/ 8 sau 4 ohmi (min 20W) in secundarpentru 4 EL84 in clasa A...aveti sugestii...ce traf din comert sau preta acestei aplicatii?mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ALEKS

2

• mojnost

2

• zal

2

• MiniTehnicus

1

Top autori în acest subiect

dac'asa zici tu cu sterilu' nu pot sa te contrazic ... ASA O FI ! ... eu voiam sa zic doar ca daca te uiti intrun (am inteles ca dupa noile reguli ... daca-l mai desparti te amendeaza !) catalog de tuburi ... 6P3S/6L6 scoate cam cat 2/EL84 ... nici EL34 nu scoate ce spui tu ! ... totusi ideea cu PP eu zic c'ar mai trebui analizata !

Link spre comentariu

Cu 4 buc. EL84 in paralel?...cam dificil de imperecheat...si daca nu reusesti imperecherea bine,ai 100% sanse sa ai probleme...mai bine treci la pp daca vrei putere mai mare.SE-urile sunt pentru incinte cu spl mare...peste 96db.Daca nu ai asa ceva,mai bine uita de SE.

Link spre comentariu

Daca omul vrea musai 4xel84 in SE atunci nu pot decat sa zic ca mersul de

calcul pt un traf SE este prezentat detaliat in 1,2,3

Pe de alta parte un PP cu el84 functioneaza si in clasa A. Avantajul la PP este ca detii o putere mai mare in caz ca nu te mai satisfac 5W 10% distorsiuni in clasa A SE si treci la 17W 4% distorsiuni clasa AB. Nu vreau sa te influentez dar cred ca este mai avantajos sa faci un PP pt ca stai in clasa A la puteri mai mari decat la SE. Toate cele bune si spor la construit.

Link spre comentariu
Vizitator serrie9

mersi de sfaturi, si totusi pana la urma, unde as putea sa bobinez asa ceva?petra face trafuri dupa impendante specificate?din pacate n-am timp sa-l bobinez eu :drinkers:

Link spre comentariu
Vizitator serrie9

mmm...o sa scriu...ma gandeam ca cineva s-a mai lovit de o problema similarao alta intrebare: la ce frecvente masurati impendantele transformatoarelor de iesire????

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mi-a zis cineva care-si calculeaza singur trafurile de iesire ca atunci cand pui un tub in paralel cu altul (Ri echiv devine 1/2 din Ri a unui tub) imparti nr. de spire la 1,41, la fel ca atunci cand stii spirele pt. 8 ohmi si vrei priza la 4 ohmi. La 4 tuburi imparti de 2 ori la 1,41 pentru ca se injumatateste de 2 ori rezistenta interna echivalenta a tuburilor in paralel. Binenteles ca si sectiunea va fi mai mare, cam pe la 20cmp pentru puterea celor 4 tuburi.Iese un traf mai usor de realizat, adica mai putine spire de bobinat. Cam pe aceeasi idee ma gandeam sa fac un OTL cu 6n6p finale in paralel, puse atatea ca nr. pana la adaptarea direct cu difuzorul. teoretic merge, am vazut si pe un site ceva in ideea asta.Imperecherea pentru EL84 este relativ simpla, mai greu este pentru tuburile mai puternice unde mai este nevoie de o sursa suplimentara pentru negativare.

Link spre comentariu

Poti face incercari cu un traf de retea care scoate 9-12V, la care pui tolele cu intrefier. Cum se poate folosi un asemenea traf pentru o lampa, la fel poti incerca si pentru 4 lampi in paralel, dar traful tb. sa aiba sectiune mai mare (sect mare - sp/v mai putine - impedanta mai mica). La trafurile de retea vor scadea nr. de spire din pr. si sec. odata cu cresterea miezului, dar raportul intre ele ramane la fel (sa fie tot de 9-12V in sec).

Link spre comentariu

pina la urma ce vrei sa ai de la statie ?? ca am citit si nu am inteles inca.... vrei putere ? vrei calitate ...sau sunet deosebit??? daca vrei putere fa pp, vrei calitate fa se, sunet deosebit nu ai la el84... parerea mea. cum suna 6l6 steril ...ca nu am intels....suna mai bn deict el84 folosit ca pentoda.... ca una e 6l6 si alta e el84...2 lampi diferite suna diferit. pui 4 lampi ''identice'' si ai sa ai surprize cind asculti ,,,ca suna DIFERIT. (dc? explicatia e simpla...nu sunt identice... alt miu, alte capacitati ... etc//// daca vrei sunet deosebit foloseste cu incredere... 6c33c, 6n30p, 6n23p , suna super bn si banalul 6p3s,(echivalentul lui 6l6gc chiar am vasut pe unuel elampi rusesti facute pt usa 6l6gc iar dedesupt scria 6p3s :)) )chiar si la gu50 e deosebit... acu sa nu crezi ca sunt acid.... da cu sunetul e mai problematic ce imi place mie poate nu ii place altuia. cu stima,florin c.

Link spre comentariu

Bine punctat! Scurt si la obiect pusttiu-le. Nu trebuie sa stai si sa invelesti intr-o aura de mister lampile si componentele adiacente lor. Iei lampa, iei schema, pistolul de lipit in mana, multa rabdare si finante si te apuci de construit.

Vrei putere, ia GU-50. Ia 6C33C. Vrei calitate? Ia 6P3. Florin le-a enumerat mai bine.

Vrei un sunet de lampa? Un proiect pentru inceput ar fi un amplificator cu EL84 in SE. Intr-adevar trebuie incinte acustice de calitate sa observi capacitatile "sonore" ale lui EL84/6P14P, altfel ti-ar parea ca nu e cine stie ce.

Am mai spus eu undeva, fiecare cu gusturile lui.

Cat despre trafo. de cuplare cu difuzoarele... astea se gasesc. Eu am de 36VA pe iesire la amplificatorul meu de 6VA cu EL84. Asta am avut, asta am pus.

PS: 6N23P = excelent in audio.

ALEKS

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări