albasete Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Am inteles. Sa gasesc piesele si ma apuc de lucru. Link spre comentariu
csongore Postat Martie 19, 2015 Autor Partajează Postat Martie 19, 2015 Bafta la constructie!! unele module terminate recent Link spre comentariu
albasete Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 Hmmm ! Felicitari ! Te invidiez pentru timpul liber pe care i-l ai. Eu nu am reusit sa mesteresc nimic, desi am intrat in posesia a 4 tuburi IN 12. Celelalte tuburi rotunde de care sunt ? Cred ca te voi deranja iarasi pe mp. Link spre comentariu
albasete Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Se pot pune si ceva poze cu verso-ul montajelor ? Multumesc. Link spre comentariu
csongore Postat Martie 20, 2015 Autor Partajează Postat Martie 20, 2015 Cel rotund e IN4 dar IN12 e mai bun are o durata de viata mai lunga pentru ca contine mercur. Link spre comentariu
albasete Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Am vazut videoclipul. Arata bine ceasul. Inca nu am timp sa ma apuc sa construiesc si eu inca unul, IN 12 au Hg ? Stau rau cu timpul liber... Link spre comentariu
csongore Postat Martie 21, 2015 Autor Partajează Postat Martie 21, 2015 (editat) Da la IN12 in afara de neon contine si Hg pentru a prelungi viata tubului, cel mai slab din punct de vedere de durabilitate stau IN1 sa versiunea modernizata IN4(putin mai fiabila). De asta era si mai mult folosita in echipamentele militare IN2 am si o poza dar nu gasesc aparataj facut cu IN2 pe bordul unui submarin rusesc IN12 pe un submarin rusesc www.kosbo.com/info/IN12submarine_1.mpg Editat Martie 21, 2015 de csongore Link spre comentariu
albasete Postat Mai 13, 2015 Partajează Postat Mai 13, 2015 In sfarsit, am reusit si eu sa finalizez ceasul cu tuburile IN 12. Lucrul foarte dificil: carcasa. Am o intrebare: cu ce / cum ai reusit sa practici orificiile pentru tuburile IN 12 ? Multumesc. Nu am pus poze deoarece nu am cerut inca acceptul lui Csongore. Link spre comentariu
costy2011 Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 salut, vin cu rugamintea sa-mi spuneti cs durata de viata au tuburile VFD IN-11A deoarece nu sunt hotarat daca sa cumpar sau nu.doresc totusi sa fa un ceas cu tuburi nixie sau vfd.care e mai putin complicat de facut?daca merg pe variant vfd gasesc un proiect complet si functional(schema,cablaj de preferat simplu placate si hex) multumesc. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 Depinde cat au fost utilizate inainte. Din cate citisem pe forum, cateva zeci de mii de ore. Scheme gasesti, dar nu toate proiecte complete asa cum spui. Cauta pe forum, este o schema completa, cu PCB si hex. Link spre comentariu
costy2011 Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 sunt nou-noute,cel putin asa se lauda vanzatorul.am gasit o schema la pagina 1 pentru vfd si pare simpla.problema e ca eu nu am lucrat cu tuburi(am fugit de ele) dar am vazut modul artistic cum au fost puse in valoare si am ramas placut impresionat. Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 Daca sunt noi, atunci e O.K. Nu-i de speriat lucrul cu tuburi, atentie insa la inalta tensiune care alimenteaza tuburile. Link spre comentariu
costy2011 Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 spune-mi te rog pentru schema de la pagina 1 ar fi interesant o solutie de backup in situatia in care se opreste curentul.procesorul accepta 3,6v?daca da adaug acumulatorul pe pinul de alimentare al pic-ului? Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 11, 2016 Partajează Postat Ianuarie 11, 2016 (editat) Daca te uiti atent, PIC 16f628 se alimenteaza la 5 Vcc. Acumulatorul trebuie conectat printr-o dioda, in asa fel incat acesta sa alimenteze ceasul atunci cand se opreste curentul. De asemenea, pe timpul functionarii trebuie sa se si incarce acumulatorul. Postez o schema cu acumulator. Acolo unde scrie Bat. este acumulatorul. Te poti inspira din acea schema. Editat Ianuarie 11, 2016 de albasete Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum