csongore Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 Cateva ceasuri facute de mine cu tuburi NIXIE Schemele si cablajele maine IN12A,ZM570 si un VDF(IV22) 1- Ceas NIXIE cu IN12A cu luminare RGB, stil Art-Deco 2- Ceas NIXIE cu ZM570 cu luminare albastra, stil Pirogravat 3- Ceas+termometru+data cu IV22, stil Steam Punkt 1 Link spre comentariu
albasete Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 (editat) Ca de obicei, frumoase realizari. Felicitari ! Cum ai facut retroiluminarea la ceasul cu ZM 570 ? Din pacate la ceasul meu nu am prevazut orificii in cablaj, sub tub, pentru leduri. Se poate o schema la ceasul cu ZM 570 ? Multumesc. Editat Martie 2, 2015 de albasete Link spre comentariu
csongore Postat Martie 2, 2015 Autor Partajează Postat Martie 2, 2015 Multumesc eu am gaurit cablajul pentru zm570 Atasezi schema ceas nixie varianre cu sau fara SN47141 si cablaje pentru ZM 570 si IN4 pentru IN12 nu gasesc :P hexurile pun seara cand ajung acasa nixie.pdf cablaj sus.pdf cablaje.pdf Link spre comentariu
albasete Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Multumesc pentru scheme. Sa inteleg ca acel montaj cu leduri reprezinta retroiluminarea tuburilor. SN 74141 mai am, tuburi nu mai am. Sa finalizez si eu ceasul, sa-i fac o carcasa si poate ma mai apuc de unul. Link spre comentariu
csongore Postat Martie 2, 2015 Autor Partajează Postat Martie 2, 2015 La ceasul cu ZM570 sunt niste leduri simple albastre alimentat printr-un ranzistor si la ceasul cu IN12 sunt cu leduri RGB+PIC12F629 cu multiple programe de culori reglabile. Link spre comentariu
csongore Postat Martie 2, 2015 Autor Partajează Postat Martie 2, 2015 pe baza ceasului VDF e de aici numai ca am mai adaugat un dreiver pentru tuburile functiile sunt acelasi http://www.qsl.net/yo6pir/picclock.html Pentru ceaul VDF se foloseste hexul Catod comun. Atasez si hexul ceasului nixie. schema ceas VDF.pdf nixie.rar Link spre comentariu
albasete Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 O.K. Am inteles. Multumesc frumos. Ieri am terminat si eu ceasul cu PIC 16F84 si Z 5730 M. In functie de ce tuburi mai gasesc, o sa mai fac unul. Daca nu te supara, o sa te deranjez pe privat. Link spre comentariu
albasete Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 (editat) Sa inteleg ca la schema de aici, http://www.elforum.info/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_id=96588 cablajul este ultimul (placa tuburi si placa comanda) de aici: http://www.elforum.info/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_id=96591 Cablajele sunt pentru transfer toner ? Multumesc. Editat Martie 3, 2015 de albasete Link spre comentariu
csongore Postat Martie 5, 2015 Autor Partajează Postat Martie 5, 2015 da e gata facut pentru toner transfer Link spre comentariu
albasete Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 O.K. Multumesc frumos. Mai am o nelamurire: pe cablaj sunt cei 10 conectori pentru catozi, 4 conectori pentru anozi, dar nu am identificat unde vin cei 5 conectori din partea de jos a cablajului. Mentionez ca voi folosi tuburi IN 12. Link spre comentariu
albasete Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 Am confruntat cablajul cu schema si am gasit o neconcordanta: in schema butoanele pentru setarea ceasului vin conectate in pinul 14 al PIC-ului, dar nu se regaseste conexiunea pe cablaj. Am dedus ca vin conectate direct la plus ? in masura timpului disponibil, continui verificare. Doresc sa realizez si acest ceas si nu vreau sa am probleme de la inceput. Am identificat si cei 5 conectori: 3 la butoane setare ceas si 2 la alimentare back din acumulator. Link spre comentariu
csongore Postat Martie 5, 2015 Autor Partajează Postat Martie 5, 2015 (editat) cablajul contine numai ceasul are numai 2 butoane Conectorul de 5pin -bateria backupp(+) -buton1 -buton2 -+5V -masa la pinul14 vine conectat +5V printr-o dioda gen BTA42 cintrolerul RGB + secunda cu 555 Am ceasul pe mai multe cablaje ca e mai usor de ingesuit cintroler+secunda.pdf Editat Martie 5, 2015 de csongore Link spre comentariu
albasete Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Am inteles ca este numai ceasul. Butoanele de setare vin direct la plus ? In schema apar la pinul 14 la PIC. Link spre comentariu
csongore Postat Martie 6, 2015 Autor Partajează Postat Martie 6, 2015 Da butoanele vin la + pinul 14 e plusul numai ca e pus si o dioda e acelasi lucru inainte sau dupa nu conteaza. De asta e si la conector scos un plus. Oricum cand nu e alimentat si merge de pe o baterie nu e alimentat numai MCU ul nu vezi nimic pe display nu pot sa reglez nimic. Link spre comentariu
albasete Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Asta stiu, bateria mentine ceasul cat este curentul oprit. Daca alimenta si tuburile, se consuma rapid bateria. In functie de timpul liber, ma apuc si de acest ceas. LE. Ceasul pe care i-l am acum este foarte precis. Acestea merg bine ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum