Adamath_2006 Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 (editat) Desi e mai neconventional si poate parea ciudat, placutele noastre de toate zile, cupruite, pot avea inca o gaselnita in utilizare. Ideea este preluata de pe un site similar care prezinta exact ce se poate face cu o astfel de idee. Placutele din proiect sunt dublu placate, o idee de fludor ceva rabdare si incet incet proiectul prinde forma. Sunt curios daca dupa finalizare ii trage si o stanare prin imersie in solutie )) Pozele proiectului : Taierea placutelor Slefuirea muchiilor Partile componente, taiate si slefuite Parti din procesele de lipire a componentelor Carcasa incepe sa prinda forma La cativa pasi de final Ultimele detalii Finalul Cine doreste poate urmari intregul proiect aici : http://qrpbuilder.com/downloads/pcb_chassis_a.pdf Editat Februarie 27, 2015 de Adamath_2006 Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 Pentru carcase de dimensiuni mai reduse, ideea expusa chiar poate fi o solutie, mai mult decat atat, inscriptionarea fetei e chiar simpla, dar ce te faci daca vrei o carcasa mai mare... Link spre comentariu
Adamath_2006 Postat Februarie 27, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2015 (editat) Pentru carcase de dimensiuni mai reduse, ideea expusa chiar poate fi o solutie, mai mult decat atat, inscriptionarea fetei e chiar simpla, dar ce te faci daca vrei o carcasa mai mare... E dureroasa problema financiar vorbind la achizitia de atata "dublu-placat". Cred ca iesi mai ieftin daca o achizitionezi direct din aluminiu. Eventual costurile acopera si prelucrarea carcasei din aluminiu la laser sau la cnc pentru a o aduce la forma dorita. Editat Februarie 27, 2015 de Adamath_2006 Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 Tabla de aluminiu este cea mai ieftina solutie. Se poate taia usor, se poate indoi la fel de usor cu un upkant improvizat. Prelucrarile mecanice sunt floare la ureche. Pentru gauri mari se pot folosi conuri sau carote. Decupajele cu muchii drepte pot fi facute fara probleme cu un cutter mai bunicel. Se poate inscriptiona prin metoda press and peel. Radiatoarele pot fi peretii laterali si impusti doi iepuri dintr-un foc. Economie de material si o mai buna racire a radiatorului. Spor, Mircea. Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 (editat) Asa fac si eu cutiile, pun radiatoarele in parti, jos o baza solida (PVC mai gros sau cate doua straturi de plexic suprapuse ), iar partile din fata - spate le fac din ceva usor prelucrabil cum ar fi plexicul, capacul de sus la fel din ceva plexic Le matuiesc cu smirgel foarte fin si apoi le dau cu spray negru mat Editat Februarie 27, 2015 de maxente Link spre comentariu
Laur r Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 Foarte frumoase carcasele, Mircea Crisan si maxente! Oare dupa vreo 2-3 ore de folosire la blana, cand pui mana pe radiatoarele alea te arzi sau te incalzesti? Ontopic: Mi se pare urata cutiuta facuta din dublu placat si cu risc de scurt. Link spre comentariu
Adamath_2006 Postat Februarie 27, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2015 (editat) Eu unul credeam ca romanul e inventiv si scoate din **** bici dar proiectul este al unui American Sunt destul de multe riscuri asumate la o astfel de carcasa, mie unul mi se pare extrem de firava cu sudura lui in puncte, am mai vazut chestii similare dar lipirea era facuta in linie pe toate suprafetele in contact, si da... riscul de scurt e si el una din numeroasele probleme. @Mircea Crisan Proiectul prezentat de tine are numeroase avantaje fata de tentativa de carcasa prezentata. Cred ca domeniul de utilizare al unei carcase artizanale din placaj e foarte limitat. @Maxente Frumoasa tare cutiuta si radiatoarele ! Stiu ca am mai zis asta dar nu strica sa o mai spun inca o data Editat Februarie 27, 2015 de Adamath_2006 Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 Foarte frumoase carcasele, Mircea Crisan si maxente! Oare dupa vreo 2-3 ore de folosire la blana, cand pui mana pe radiatoarele alea te arzi sau te incalzesti? Asta este cireasa de pe tort. Cand pui mana pe amplif si il simti fierbinte .... hmmm ... Greu de descris fara o nuanta sexoasa. Si inca ceva! Aluminiul se poate lacui usor fara sa impiedice racirea prea tare. Ampliful rosu l-am facut pentru un bun prieten care mai asculta si muzica mai blamata. Are cateva petreceri monstruoase la activ si lacul este intact. Si eu am fost surprins. Spor, Mircea. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 @Mircea,maxente... in unele din pozele expuse apar si radiatoare negre. As vrea sa stiu daca sunt din fabrica asa sau le-ati vopsit voi. Cred ca ar merge si cu o vopsea de seminee, rezistenta la caldura. @Alex ai putea sa pui si schema lui A40 cu modificarile facute, pentru o documentatie completa? Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 La mine radiatoarele erau deja eloxate din fabrica, provin de la nu stiu ce aparat industrial facut de romani Aratau destul de nasol in sensul ca erau zgariate in multe locuri, m-a ajutat mult ca a fost eloxat, eu am dat cateva pufuri de la distanta cu spray-ul negru mat si au iesit cum se vede in poza Nu e multa vopsea deci nu ii impiedica prea mult schimbul de temperatura cu mediul si oricum sunt destul de mari Cutia a fost exclusiv proiecata dupa radiatoare si facuta numai din ce am avut eu prin fiarele mele si prelucrate de mine Mie asa imi palce sa fac cutiile si asta numesc eu un diy adevarat ! Link spre comentariu
Eugen Chirila Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 @Mircea Crisan, de unde ai luat acele VUmetre? Arata bestial de bine si as vrea si eu sa cumpar asa ceva. Link spre comentariu
leo 17 Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 eu unul mi am facut cateva carcase din tabla subtire pentru redresoare de dimensiuni mici ,lucru greu a fost pana sa le faci colturile drepte,dar sau facut pana la urma .am prins tabla intre doua profile corner in menghina si le am indoit prin lovituri usoare cu un ciocan din cauciuc .''lipirea''am facut o prin sudura in puncte cu un transformator modificat pentru sudura in puncte .apoi totul sa terminat cu o vopsea pt carcase ..din pacate nu am foto pt dovedire ..redresoarele sau dat la vanzare ..pt data viitoare voi reveni cu foto Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 @Mircea Crisan, de unde ai luat acele VUmetre? Arata bestial de bine si as vrea si eu sa cumpar asa ceva. De pe eBay. Sunt cele mai ieftine vumetre mari. http://www.ebay.com/itm/1pc-SD-317-Panel-2-VU-Meter-500uA-650-156x52-5mm-no-lamp-SD-FlashStar-/130420567835?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e5dabef1b Spor, Mircea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum