Adrian Luben Postat Ianuarie 31, 2007 Partajează Postat Ianuarie 31, 2007 @ neinvins, ai facut orga? Cum merge? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 31, 2007 Partajează Postat Ianuarie 31, 2007 @ neinvins, ai facut orga? Cum merge? Lasa-l saracu` , ca o luat tzeapa cu niste boxe, nu-i mai arde lui de orgi de lumini. :yawinkle: :smt006 Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Ianuarie 31, 2007 Partajează Postat Ianuarie 31, 2007 am vazut, ce trist pt. el.... Ar trebui sa platim o "echipa" de recuperat tzepe, io zic sa angajam niste gangsteri din mafie ca sa ii sperie pe tzeparisti sa nu le mai arda de astfel de chestii.. Daca se ofera cineva? ..... Punem toti mana de la mana si ii iese ceva cash calumea... :supz: Link spre comentariu
neinvins Postat Ianuarie 31, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 31, 2007 hehehehe .. eu ma bag la miscarea asta cu mafia .. suna bine si ilegal :smt003 .. nu deaia nu am facut orga inca ... am avut probleme cu connex electronic ..nu am primit triacele si nici 3 rezistori ......da cica cand apar pe stoc mi le trimit GRATIS si isi cer scuze pt problemele create.dar asta in urma unui mail destul de acid din partea mea .... Link spre comentariu
zal Postat Februarie 1, 2007 Partajează Postat Februarie 1, 2007 Ca fapt divers, e de preferat sa folosesti triace care conduc in ambele sensuri (sint practlc 2 tiristori in antiparalel) decit tiristoarele care conduc numai intr-un sens si au nevoie de redresarea fara filtraj a tensiunii de lucru (in cazul tau a retelei de 220Vca). Am avut cind eram pusti una cu tiristori de 1A/400-600V (nu se gaseau usor) fara radiatoare si o punte din 4xF407, cu becuri de 25W montate in faruri de stop (din cele mari din intersectii) si pot sa spun ca luminau suficient intr-o camera normala.De asemenea trebuie sa faci un filtru de retea ca sa nu te omoare pocniturile.Eu as merge mai departe cu protectia si as pune un traf izolator pe intrarea de semnal audio. Cutia si butoanele putometrelor sper ca sint din plastic.Personal as opta pentru o orga de lumini cu leduri mari. Puse in forma de far, un numar suficient cit sa-mi lumineze camera. In pauza se pot aprinde unele albe. As pune in schema originala in loc de BDuri niste Darlingtoane mai babane si un traf solid pe alimentare. In felul asta scap de lupta cu 220Vca. :smt003 Bafta! Link spre comentariu
Adrian Luben Postat Februarie 1, 2007 Partajează Postat Februarie 1, 2007 @ zal O sa le punctez: 1.Triacul folosit (ca si celelalte enuntate) conduce in ambele sensuri(contine 2 tiristori) deci nu trebuie redresat nimic 2.Nu trebuie nici filtru de retea fiindca optocuplorul contine un ZCD(Zero Cross Detector) care detecteaza cand tensiunea are valoare 0 si astfel deschide triacul la momentul oportun, deci nu va fi nici o pocnitura. 3 Nu trebuie protectie cu traf izolator, pt. ca are protectie prin optocuplor, si e cea mai buna protectie, astfel comanda partii de putere(220v) se face NUMAI optic, deci are o protectie de neegalat 4.In prinvinta "luptei cu 220v" ai dreptate ca este foarte periculoasa si trebuie luata in serios, dar utilizand o sursa puternica(traf+tranzistori putere) ca sa alimentezi becuri de 12 v, proiectul devine foarte costisitor si nu se merita. Schema am facut-o in urma cu cativa ani in mai mult de 10 exemplare(am facut si la prieteni) si au mers toate perfect, si astazi functioneaza fara nici o problema. Sper sa nu te superi, nu te-am criticat ! :rock: Link spre comentariu
zal Postat Februarie 1, 2007 Partajează Postat Februarie 1, 2007 Bine-nteles ca nu ma supar, totusi am specificat (e adevarat ca am vazut mai tirziu subiectul) ca tiristorii au nevoie de redresarea tensiunii. Observasem ca nu a amintit nimeni asta si a fost o complectare doar ptr. stiinta lui neinvins ca sa inteleaga de ce sint mai avantajoase triacele.P.S. desi efectul e frumos, ar mai trebui luat in calcul si consumul, de aceea am propus varianta cu grupuri de leduri. Link spre comentariu
EPSICOM Postat Februarie 20, 2007 Partajează Postat Februarie 20, 2007 O schema faina , cu izolare, este postata pe http://www.epsicom.lx.ro/docdown/ep0244.pdf Ideea cu led-uri este excelenta. Sa incercam o adaptare pe iesire pentru ultrabright-uri. Link spre comentariu
Kytan666 Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 sau asa ceva si gata cu izolarea partii de putere Link spre comentariu
Kytan666 Postat Februarie 26, 2007 Partajează Postat Februarie 26, 2007 eu personal m-am lasat de jucarii d-astea cu semnal audio.. tot ce fac acu e "wireless" :weedman: orgile de lumini au fost printre primele montaje mai complexe facut de mine ..tot ce e joc de lumini ma pasioneaza ... am facut orgi de lumini zeci de bucati dupa o schema banala cu un tranzistor si filtre rc din un almanah tehnium...fiecare modificata dupa cerinte ... am avut probleme cu separarea galvanica prin transformator, poti distruge sursa de semnal .. daca ajunge tensiune alternativa in el pana se distruge infasurarea secuntadara este timp sa genereze camp magnetic cat la bornele primarului sa existe tensiune.. si cum multe trafuri de genu erau cu raport 1:1 => 220V : ~= 150V .... am patit si am facut teste 2 sapt sa-mi dau seama cum a scapat tensiune in amplificare...optocuploarele sunt sfante... explodeaza capsula si tot n-are cum sa ajunga tensiune in partea cealalta.. bine in limita a 5000V cat sunt date astea mici.. iar de cand cu optotriaci(gen MOC) care nu au nevoie de alimentare separata si tranzistor de atac ... super Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum