Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telwin Tecnica 164

Vizitator sergiu13

Postări Recomandate

Vizitator sergiu13

Salut, am o problema ciudata cu un Tecnica 164, intr-o zi au pocnit IGBT-urile, diodele de langa (MUR860) si rezistenta de preincarcare de 47ohm, aparatul a fost reparat de cineva care a inlocuit doar aceste piese... a mers putin si au pocnit aceleasi piese, in driver nici un defect vizibil. Invertorul a ajuns la mine, am inlocuit IGBT-urile cu HGTG30N60A4, diodele cu MUR1560G, rezistorul de 47 ohmi /8w, si am intrat putin si in driver, am inlocuit Q6, Q7, C26, C31 (cu dielectric X7R), D26, D27, D23, D19, D16, D17, D29, D30, rezistentele din driver sunt ok. Acum problema, invertorul functioneaza ok, dar se incing foarte tare (nu pot sa tin mana pe ele) R63 si R46, l-am lasat cu carcasa desfacuta sa mearca in gol 2 ore, totul e ok, IGBT-uri reci, tensiune 65V, totul e ok. Daca il bag in carcasa, merge 20-30 minute, dupa care se aude in tiuit intermitent, pauza, tiuit lung si l-am oprit. Am desfacut carcasa si radiatoarele IGBT-urilor erau fierbinti. Racirea pare a fi corecta, 12V pe ventilator, debit de aer pare sa aiba, grilele de aer din carcasa sunt libere... Nu stiu ce sa fac, unde ar putea fi problema?

post-235075-0-00325900-1424981467_thumb.jpg

post-235075-0-96830100-1424981473_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pare a fi o oscilatie parazita sau poate o modificare a factorului de umplere limita. Puteti verifica cat e factorul de umplere in gol? Cateva oscilograme ar fi de mare folos: semnalele de comanda, tensiunea GE si CE de la tranz de forta. Cand incepe sa tiuie se aprinde led-ul galben?

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salut, am o problema ciudata cu un Tecnica 164, intr-o zi au pocnit IGBT-urile, diodele de langa (MUR860) si rezistenta de preincarcare de 47ohm, aparatul a fost reparat de cineva care a inlocuit doar aceste piese... a mers putin si au pocnit aceleasi piese, in driver nici un defect vizibil. Invertorul a ajuns la mine, am inlocuit IGBT-urile cu HGTG30N60A4, diodele cu MUR1560G, rezistorul de 47 ohmi /8w, si am intrat putin si in driver, am inlocuit Q6, Q7, C26, C31 (cu dielectric X7R), D26, D27, D23, D19, D16, D17, D29, D30, rezistentele din driver sunt ok. Acum problema, invertorul functioneaza ok, dar se incing foarte tare (nu pot sa tin mana pe ele) R63 si R46, l-am lasat cu carcasa desfacuta sa mearca in gol 2 ore, totul e ok, IGBT-uri reci, tensiune 65V, totul e ok. Daca il bag in carcasa, merge 20-30 minute, dupa care se aude in tiuit intermitent, pauza, tiuit lung si l-am oprit. Am desfacut carcasa si radiatoarele IGBT-urilor erau fierbinti. Racirea pare a fi corecta, 12V pe ventilator, debit de aer pare sa aiba, grilele de aer din carcasa sunt libere... Nu stiu ce sa fac, unde ar putea fi problema?

salut....cum ai rezolvat problema rezistentelor?..ms

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări