a_sorien Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 Salutare ! Intentionez sa cumpar un compilator C pt PIC si ma gandesc la CCS C . Pretul e de 600 $ , oricum mai ieftin decat cel al lui Microchip . Vreau sa stiu daca este careva amator sa-l cumparam sa zic in 6 oameni sa ne putem permite . Totul se face in transparenta totala , de aceea caut oameni seriosi care stiu ce e ala fair play . Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 Eu nu sunt interesat de cumparat, dar sunt curios care ar fi motivul pentru care varianta free de la uChip nu-ti e suficienta.PS Stiu ca sunt off-topic, dar intrebarea e serioasa (adica chiar ma intereseaza). Daca te deranjeaza mersajul asta, roaga un moderator sa-l stearga. Link spre comentariu
a_sorien Postat Februarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2015 Salutare ! Nu e nici o suparare , mai ales ca trebuie sa ma hotarasc la o varianta de compilator . Cochetez cu CCS C pentru ca deja sint oarecum familiarizat cu el si e oarecum mai intuitiv , comparand cu XC ul care pare mai greoi . Apoi , vreau o sintaxa clara sa nu ma ametesc in tot felul de variante sa am ce corecta . Am tot sapat pe net inainte de a intreba si am luat in considerare si varianta XC v133. Orice argument primit de la voi poate ma ajuta si pe mine sa ma hotarasc .Multam Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 Pe vremea cand xc8 se numea inca picc si era produs de htsoft, htsoft se lauda ca e "compatibil ANSI C".Mie in continuare mi se pare destul de compatibil (in masura in care sunt eu in stare sa ma prind de asta).Pe de alta parte, mie mikroc, de exemplu, mi se pare plin de extensii proprii, care n-au treaba cu standardul, dar si de data asta e mai mult senzatie si mai putin "dovedit".Dar atunci cand am intrebat ma gandeam mai mult la "performanta" (optimizeaza mai bine, genereaza asm mai clar...) si ma gandeam sa ne zici si noua ce are in plus/in minus CCS fata de XC (repet dpdv al performantei). Link spre comentariu
one Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 As adauga si ca MikroC are mai multe bug-uri si depanarea unui program cu mediul de dezvoltare de la Microchip si intrumentele originale este mult mai comoda decat cu MikroC. Link spre comentariu
Vezi Muti Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 Salutare ! Nu e nici o suparare , mai ales ca trebuie sa ma hotarasc la o varianta de compilator . Cochetez cu CCS C pentru ca deja sint oarecum familiarizat cu el si e oarecum mai intuitiv , comparand cu XC ul care pare mai greoi . Apoi , vreau o sintaxa clara sa nu ma ametesc in tot felul de variante sa am ce corecta . Am tot sapat pe net inainte de a intreba si am luat in considerare si varianta XC v133. Orice argument primit de la voi poate ma ajuta si pe mine sa ma hotarasc .Multam Nu stiu ce intelegi tu prin "Cochetez cu" un compilator. Dupa parerea mea trebuie sa intelegi si sa te descurci cu un limbaj de programare. Este adevarat ca sunt tot felul de ciudati, chiar firme, care au deviat de la standarde. Microchip pare o oferta buna. ps: chiar ai nevoie de variatele optimizate de compilatoare? poti produce si vinde legal folosindu-te si de variatele free. Link spre comentariu
a_sorien Postat Februarie 27, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2015 Salutare ! Vreau sa intelegeti ...sint incepator in ale programarii . Stiu ceva mai mult asm decat C , insa uneori cascand gura pe net incerc sa inteleg programe in c. Cand incerc sa compilez astfel de programe sa vad cu ce se mananca versiunile free de pe net imi dau numai erori . De sintaxa in general si apoi altele . Si cand ma uit pe user manual sa zicem la XC imi cam prind urechile . De aici nevoia unui compilator easy /friendly a carui sintaxa sa o inteleg si care sa nu se schimbe de la o varianta de compilator la alta . Multumesc pentru lamuriri ...! Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 In cazul asta, asa cum zicea si VeziMuti, investitia intr-un compilator (al carui principal avantaj ar fi optimizarea codului - viteza si/sau lungime cod) chiar nu merita. Investitia merita cand faci productie de serie si orice cent in plus la pretul controllerului conteaza. Atunci da, esti interesat sa storci si ultima picatura dintr-un controller. Pentru hobby e mai ieftin sa iei un controller mai puternic.Descarca si instaleaza-ti mplabx si xc8 de la uChip de pe site si joaca-te cu ele. Varianta free este neoptimizata, dar nu are limitari la lungimea codului *) sau perioada de functionare.Compilatorul vine cu manualul de utilizare, asa ca ar trebui sa dai de cap oricarei probleme. Daca nu reusesti, poti intreba si aici, si pe forumul uChip. *) De fapt lungimea e limitata prin lipsa optimizarilor (codul iese mai mare), dar asta se rezolva folosind un controller mai mare. Parerea mea ©, desigur. Link spre comentariu
sofian Postat Februarie 27, 2015 Partajează Postat Februarie 27, 2015 nu merita sa cumperi compilatorul decit daca esti firma, asa de hobby nu merita eu am vrut sa cumpar compilatorul de la PIC32 si am ajuns la concluzia ca nu merita, cel free face la fel optimizarile, plus ca optimizarile le faci tu din soft adica faci codul cit mai simplu si eficient, daca dai copy paste de pe net sau folosesti librarii stufoase poate ar merita optimizarile cum a zis si Liviu pentru hobby folosesti PIC mai mare si mai puternic daca faci productie de serie merita dar nu fiecare cent cum a zis Liviu fiecare cent merita cind faci de la 10000 buc. dar si atunci depinde de electronica in care este PICul, atunci faci economie la componente exterioare si nu la PIC Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum