Vizitator SOK Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 Salut, in primul rand doresc sa va felicit pentru sfaturile si ajutorul pe care il dati atunci cand cineva il cauta , imi place foarte mult ce se scrie in acest forum al electronistilor , si promit ca voi fi si eu alaturi de d.v in cazul in care pot ajuta cu ceva.Doresc sa construiesc un convertor 12-220 v cu o putere de minim 250w pentru a putea alimenta un tv sport si eventual un bec pentru cort, problema e ca nu pera gasesc scheme mai usoare din punct de vedere al pieselor [ intregrate si transformator ] ,Apelez la d.v in speranta ca poate aveti o schema mai simpla dar care sa poata prezenta si ceva garantie ca functioneaza. Eventual si ceva indicati despre adaptare/modificari pentru o putere mai mare.Detin un transformator care are in primar sarma 1 , iar in secundar bara de 8, transformatorul e 220v-2x12v [ are 14 kg], oare credeti ca acest tr poate fi folosit in schema unui convertor ? nu ma deranjaza gabaritul montajului , problema e sa mearga.In diverse montaje se folosesc 2n3055 , voi ce tranzistori credeti ca ar fi mai buni pentru o putere si stabilitate mai mare/buna?Astept sfaturi si propuneri si daca e posibil si documentatie de specialitate din partea celor care doresc sa dea o mana de ajutor,Va multumesc foarte mult si sa auzim de bine Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 TV-urile sport nu au transformatoare in ele care coboara tensiunea de la 220 la 12V cumva? Poti sa alimentezi de la bateria de masina direct in interiorul tv-ului, dupa redresare.Din cate stiu pe principiul asta erau ele facute...si d-asta au fost numite sport Link spre comentariu
pavcostel Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 Seriile mai noi aveau chiar mufa si adaptor de la bricheta...Din fabricatie.Costel Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 Ce intelegi prin tv sport? Sigur nu tv-ul ala facut de romani. Probabil un TV color cu diagonala mica. Nu ar merge un ups? In loc de acumulatorul lui pui bateria masinii. Link spre comentariu
Vizitator SOK Postat Ianuarie 22, 2007 Partajează Postat Ianuarie 22, 2007 Multumesc pentru raspunsurile voastre,,TV. care vreau sal alimentez de la masina nu merge la 12 v, are o diagonala de 37cm si e la 220v, ideea e sa pot gasi o schema care sa functioneze dar totusi....sa mai raman si cu bani din salariul pe care al iau, asfel nu mai mananc mancare calda, adica sant casatorit, incelegeti voi...Inafara de tv. vreau sa mai am si o rezerva pentru a putea in cazul in care doresc sa mai folosesc si un bec sau un alt consumator ce poate fi util atunci cand esti la munte cu cortul, sa fie o rezerva de putere oricum.TV, consuma 100w , nu e mult dar pentru el singur ca consumator se cere cam 200w din invertor ,nu?Ideea cu ups-ul cred ca e buna , nu am incercat , dar stiu ca sant cam scumpe si nu cred ca imi permit.Daca aveti scheme sant bine venite, astept orice idee ,multumesc Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 22, 2007 Partajează Postat Ianuarie 22, 2007 Incearca cu un UPS (de imprumut, nu are ce-i strica). Daca merge (si nu cred ca ar avea vreun motiv sa nu mearga) iti cauti unul defect (de regula moare acumulatorul) si inlocuiesti acumulatorul lui cu cel de pe masina. Am vazut de vanzare si pe forum, vindea cineva din Ploiesti, am impresia ca era cam 50 lei. Asta ca sa-ti faci idee de pret. Despre partea cu consoarta... te inteleg. Si mie mi se intampla :axe: . Link spre comentariu
MishuL Postat Ianuarie 22, 2007 Partajează Postat Ianuarie 22, 2007 Despre partea cu consoarta... te inteleg. Si mie mi se intampla :axe: . :goodman: Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 22, 2007 Partajează Postat Ianuarie 22, 2007 Despre partea cu consoarta... te inteleg. Si mie mi se intampla :axe: . :goodman:i'm a damn fucked lucky pe chestia asta!!! :snakeman: deşi mi-e teamă că nu mai zic aşa dacă zboară banii dintr-o anumită cutie... :prayer: Link spre comentariu
Vizitator SOK Postat Ianuarie 22, 2007 Partajează Postat Ianuarie 22, 2007 OK, incerc sa caut un ups , poate am norocul sal gasesc chiar pe forum, pentru inceput voi vedea de ce e in stare fara modificari , dupa care incerc partea cu macelul....eventuale modificari pentru un plus de stabilitate si performanta , teoretic se poate totul in electronica.Promit ca va tin la curent cu rezultatul pe care sper sal obtin.Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum