nonyhaha Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 bunaziua, am urmatoarea problema: cu boxele mele, hp-18w+hp-10t+st-322 intro camera de exemplu de 25 mp nu se aude subbasu ca lumea, adaug 2 poze, intro poza este camera in care nu se aude bassu ca lumea, dar se aude pe acel coridor care pleaca din camera, si inca o poza, cu pozitionarea boxelor intro vila, de revelion, unde se auzea tot cum trebuie, bass din belsugin camera a doua, sub acea "scara la etaj", era gol, adica era ca la bloc, scara simpla, nu era mascata, sau pereti ceva pe acolo, si tin sa spun ca la aceasta camera, daca deschideam usa din fata, se auzea muzica , inclusiv bass de la cateva sute metri, care e problema la la pozitionarea intr-o camera normala? Link spre comentariu
ice_shadow Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 Ai incercat sa pozitionezi si altfel boxele in camera de 25mp? Acelasi efect? Daca da, probabil camera respectiva are acustica proasta, parerea mea. Link spre comentariu
FIXVID Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 in coridor ai impresia de subbas pt ca acolo cresc intarzierile si exista posibilitatea sa ai si unde stationaregd este cel mai potrivit fenomen pt a da impresia de subbas :smt003 asa ca muta boxele in toate colturile camerei si vezi unde se aude mai pronuntat... eu as incepe cu coltu stanga sus Link spre comentariu
nonyhaha Postat Ianuarie 21, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 deci, am incercat montarea ca in poza, si am mai incercat ambele in coltul din stanga jos, indreptate cate una pe latura, si cam la fel, mentionez ca aceasta camera are un prete, cel din stanha din sticla, geamuri mari termopan, peretii din caramida, nu am incerrcat si alta configuratie, deoarece nu imi ajung firele :)o sa incerc si afara, pe terasa de sus, unde am o camera cam de 10*8 si inca o portiune de 10*10 descoperita, fara peretisi trebuie sa ma apuc de studiat acustica :| Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 Si eu zic sa incerci sa pui subul in colt iar tu sa asculti din partea opusa lui(muti si satelitii ca sa ai imagine stereo,ii departezi cat poti unul de celalt pe aceeasi linie,tu stai intre ei),aprope de perete,unde bubuie bine,si daca asculti la calculator ai putea incerca sa mai bagi lene in el din DSP-uri,sau sa-l fortezi putin pe subbas,ca asa se intampla la putere mica cu cele tari in suspensii,poate sunt cumparate de curand si nu s-au fragezit bine Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 Daca il pui intr-un colt si tu asculti din celalat colt o sa auzi o huruiala... :axe: Link spre comentariu
nonyhaha Postat Ianuarie 21, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 care sub?!?!?!? nu inteleg, e vreo aluzie??subul il fac peste vreo 4-5 luninu am sub, am 2 fullrange-uri, care, de revelion, in acea camera cu scari, si la etaj, si i toataa vila, si in afara ei, se auzea bassu prea tare Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 Nu e nici o aluzie ca habar nu am ce ai tu,dar subiectul incepea asa:bunaziua,am urmatoarea problema: cu boxele mele, hp-18w+hp-10t+st-322 intro camera de exemplu de 25 mp nu se aude subbasu ca lumea, ...Eu ce sa inteleg,zii si tu,eu sunt acum de vina.Sa inteleg ca ai satelit cu bas de 18" :smt003Ai putea incerca sa pui boxa aceea care este desenata putin de-a curmejisul pe aceeasi linie cu cealata si tu sa te pozitionezi pe peretele opus.Dar mare lucru subbas din hp10 nu cred ca o sa scoti,eu am crezut initial ca ai deja subul.Trebuie sa-l fortezi din corector ceva ca nu cred ca ai vreo sansa altfel.E posibil ca la vila aceea sa fi fost camere mari ceva cu zone unde se formau stationarele bine ,dar mai degraba cred ca era de la faptul ca erau date tare si basul venea de voie,la putere mai mica stau altfel treburile,trebuie sa il ajuti,ca de ,e mic :smt003 ,sau poate ai ramas cu vreo impresie ,o fi fost de la atmosfera,beutura :smt003 Link spre comentariu
neinvins Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 eu zic ca sunt fullrange .. asa reiese din plusurile dintre difuzoare :axe: zi mai clar ..... Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 Mda,se pare ca asa era :smt003 .Deci nu stiu ce sa-ti zic ,e ciudat rauu ce zici tu acolo,cu 2 basi de 18 sa nu ai bas.Nu stiu cum sa te ajut exact,ideea e ca trebuie sa pui boxele prin colturi,incerci tu care,si sa te plimbi prin casa,vezi unde bubuie mai bine,si incerci sa muti un fotoliu,canapea ceva acolo de unde sa asculti.Cele mari au subbas,dar nu la PUTERE MICA,mai ales acum ca am inteles ca ai de 18".Pana sa dea subbas cred ca da mai repede multe medii ,care-ti creeaza aceasta pb.Incearca faza de mai sus si un egalizor ceva ,ori sa atenuezi mediile intre 3-400hz pana la vreo6-8k cu mai mult de 3-4db ori sa dai din corector gain la joase pe o anumita frecventa,45-55hz/6-7db.Ce ai tu aici este vechea pb cu difuzoarele mari fol. in casa la putere mica si neliniaritatea urechii.Trebuie sa se rez cumva,totusi sunt 2 de 18" :smt003 Bafta cu aranjatul Link spre comentariu
ice_shadow Postat Ianuarie 21, 2007 Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 Totusi HP18W este custom-made, facut in asa fel incat sa sune bine chiar si la putere mica.Camera este destul de mare.Eu zic ca acea camera are acustica proasta, daca oriunde ai pozitiona boxele nu se aude subbasul :partyman: . Link spre comentariu
nonyhaha Postat Ianuarie 21, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2007 da, la concluzia asta amajuns si eu, nu de alta, dar leam scos be balconul de la etaj,si afara si pe etaju 2 se auzea totul numai binedeci am 2 fullrange cu hp-18w ;)si o sa fac un sub cu hp-18s , cred ca iau un singur difuzor, si fac 2 incinte, un br si un horn, in functie de unde merg, montez difu in cutie si am plecat Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 23, 2007 Partajează Postat Ianuarie 23, 2007 Ai prea mult loc in casa? Hp18w are bas destul de sanatos, nu de la el e problema, mai ales daca spui ca afara se aude bine. Incearca sa o pui in diferite locuri si totodata uite-te cum se aude basul doar cand merge doar una dintre boxe.Nu cred ca un subwoofer cu hp18s ti-ar rezolva problema. DAca tot vrei sa investesti mai bine investeste in alte difuzoare pt boxele actuale.Eu ii dau dreptate lui fixvid. In coridor ai bas din alte motive, iar basul tare ma indoiesc ca e de calitate...ai mult galagie. Link spre comentariu
Vizitator suricatu Postat Ianuarie 31, 2007 Partajează Postat Ianuarie 31, 2007 cred ca ai incinte cu volum de soub si este normal sa te invartesti prin toata casa cu ele dar uruielnita sa ramana .mai tunde-le din volumul interior si poate se comporta civilizat ca doar le-ai facut cu dif.-uri de sala palatului Link spre comentariu
neinvins Postat Ianuarie 31, 2007 Partajează Postat Ianuarie 31, 2007 suricatu ... banuiesc ca acele incinte au fost calculate pt difuzorul respectiv .. desi s-ar putae sa fie ceva eroare ..ia pune putin proiectul la cutie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum