Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restaurare radio Graetz Sinfonia 522

klauss00

Postări Recomandate

Salutare!

M-am apucat zilele acestea sa restaurez acest radio si am inceput cu carcasa. E un model care mie imi place foarte mult si la restauraea lui am decis sa folosesc destul de multe resurse. Deoarece in Romania sunt foarte putine exemplare de acest fel iar posesorii nu erau dispusi sa le vanda l-am cumparat direct din Germania. Atasez poze cu starea initiala

post-180412-0-27359500-1424887257_thumb.jpeg

post-180412-0-40920100-1424887267_thumb.jpeg

post-180412-0-16276800-1424887286_thumb.jpeg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• klauss00

19

• kripton

4

• nicolae57

3

• andreas

3

Cu diluant pentru lac am curatat vechiul lac, am slefuit furnirul cu un slefuitor electric cu miscari oscilante prima data cu smirgher cu granulatie 180 iar pentru finisare cu 240 dar oricat de atent am lucrat tot sau produs unele accidente. 

Existau mici zone cu lisa de substrat sau in care furnirul era infundat si le-am umplut cu chit pentru lemn

Am aplicat bait

in doua straturi

post-180412-0-61299200-1424890801_thumb.jpg

post-180412-0-08982900-1424890809_thumb.jpg

post-180412-0-24153000-1424891338_thumb.jpg

post-180412-0-24831400-1424891375_thumb.jpg

post-180412-0-69226700-1424891585_thumb.jpg

post-180412-0-62752400-1424891593_thumb.jpg

post-180412-0-06418400-1424891625_thumb.jpg

Editat de klauss00
Link spre comentariu

Panza de la difuzor va fi inlocuita cu  una recuperata dintr-un rr romanesc probabil Darclee: am tivit manual marginile ei ca sa nu se destrame in timpul spalarii (am patit-o cu panza de la un rr Stassfurt, in final l-am desmembrat) am imbibat-o bine in vanish apoi a stat circa 6 ore intr-un lighean cu apa iar rezultatul zici ca e noua.

Cei care au mai lipit panza pe suportul de lemn sunt rugati sa dea detalii asupra procesului, eu as avea o ideea cum sa procedez dar prefer sa nu risc

post-180412-0-38906500-1424894109_thumb.jpg

Link spre comentariu

O alta problema ar fi elementele metalice de decor: unul se afla in stare f buna unul buna iar ultimul trebuie vopsit, am cautat vopsea la spray dar nu am gasit nuanta care imi trebuie ba e prea galbena ba prea aurie etc. are cineva idee unde pot sa gasesc pentru ca nu vreau sa vopsesc toate elementele doar unul din ele

post-180412-0-33419200-1424895918_thumb.jpg

Editat de klauss00
Link spre comentariu

Zilele astea m-am ocupat si eu cu spalarea unei pinze la un Miorita T4. Desi am spalat in apa rece , tot a intrat la apa. Am calcat-o (pe dos) , cu aburi si si-a revenit. Am pensulat panoul cu un amestec de aracet+lac, folosit de hobysti in decoupage (tehnica servetelului), care dupa uscare devine transparent. Am aplicat pinza pe panou iar timpul de uscare al aracetului mi-a permis s-a aranjez si s-o intind cum vreau. Marginile tivite ale pinzei le-am pliat peste marginile panoului , tot prin pensulare cu aracet, dupa care am montat ornamentele originale . Nu sustin ca metoda asta ar fi cea mai buna dar eu sunt multumit de rezultat.

Felicitari pentru lucrare si mult succes pe mai departe.

Posted Image  Posted Image

Link spre comentariu

Am pensulat panoul cu un amestec de aracet+lac, folosit de hobysti in decoupage (tehnica servetelului), care dupa uscare devine transparent.

Daca folositi acest amestec, la urmatoarea tentativa de a spala panza, ca va fi peste 5 sau peste 50 de ani , o veti face cu tot cu schallwand.Folositi doar aracet(D1/ D2) sau clei de oase.Desi lucrarea pare in regula, sincer, eu nu va pot felicita.

Link spre comentariu

D-le Nicolae57, aveti dreptate intru-totul. Eu am folosit ce-am avut la indemana .  Si-un pic de offtopic (scuze klauss00), avand in vedere ca poate m-am exprimat eu cam ambiguu, dar nu vreau sa las loc de interpretari. Felicitarile si urarile de succes nu le cerseam pentru lucrarea mea ci erau adresate initiatorului topicului, dorind sa fie o incurajare si-un imbold de-a merge mai departe.

D-le kripton , daca doriti , puteti sterge linistit interventiile mele aici.

Link spre comentariu

As vrea sa cred ca nu va lezat in vreun fel sfatul meu.Consider ca intr-un forum ca acesta,sfaturile, fie ele bune sau rele sunt benefice in discutiile dintre forumisti.Promit solemn, pe viitor ma voi abtine de la comentarii, in fond fiecare  face ce crede si cum crede.Succes la restaurari!

Link spre comentariu

O alta problema ar fi elementele metalice de decor: unul se afla in stare f buna unul buna iar ultimul trebuie vopsit, am cautat vopsea la spray dar nu am gasit nuanta care imi trebuie ba e prea galbena ba prea aurie etc. are cineva idee unde pot sa gasesc pentru ca nu vreau sa vopsesc toate elementele doar unul din ele

O alternativa ar fi sa cumparati vopsele pentru modelism (emailuri sau acrilice...conteaza mai putin). Daca nu gasiti nuanta corecta o puteti face din combinatii, iar dupa obtinerea ei vopsiti la penson elementele sau (mult mai indicat) la aerograf. 

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Felicitari pentru achizitie klauss00 !  Sunt bucuros sa va ajut cu piesele de 522 necesare , rama originala cu panza in stare buna inclusiv sita metalica aurie de deasupra, precum si ornamentele metalice frontale. Daca aveti nevoie de alte componente dati de stire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări