Kostas1 Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 Buna ziua! M-ar interesa si pe mine daca are cineva schema respectivului aparat. http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=8492 Asta deoarece era acordat pe frecventa fixa 153 kHz si trebuie sa stiu ce valoare are condensatorul de la circuitul de intrare, pentru ca, nefiind in schema un condensator variabil, acesta are o valoare fixa pentru postul de radio respectiv. Eu nu posed acest aparat, in schimb ma intereseaza ca schema de principiu pentru urmatorul proiect: Posed un radio rusesc Quart RP-309, cu game de unde medii si scurte. As vrea sa ii atasez un micro-comutator care sa comute semnalul de intrare in amplificatorul audio de pe UM/Us pe un mini-radio pentru UL 153kHz. Acesta va fi facut cu circuitul (beta)U1014N care exista in radioul MiniRic sau Ric3 si pe care il am cumparat de mai demult. Practic, va fi aparat un de radio separat, care insa va folosi amplificatorul audio din Quart. Sunt sigur ca va incapea ca si gabarit in aparatul Quart fara probleme. Acest lucru imi permite, de exemplu ca sa acordez pe UM pe postul Radio Romania Actualitati si, printr-o simpla comutare sa trec pe Antena satelor si viceversa. Oricum, pe UL alte posturi nu prezinta interes si se aud oricum slab. In plus, ca sa utilizez cond. variabil treaba se complica, deci ramane cum am spus. De asemenea, in caz ca nu are nimeni schema, cum calculez valoarea condensatorului? Va multumesc anticipat! Link spre comentariu
vasi47 Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 (editat) Incearca cu con variabil si gasesti val optima masurand cu un capacimetru.asa afli valori de capacitati fixe Editat Februarie 25, 2015 de vasi47 Link spre comentariu
validae Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 http://www.circuiteelectronice.ro/radio-circuits/radioreceptor-am-cu-zn414-zn415.html Ai la sfârșitul articolului datele antenei de ferită pentru UL și UM. Link spre comentariu
Kostas1 Postat Februarie 25, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2015 Partea proasta este ca nu am capacitmetru... Link spre comentariu
validae Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 (editat) Am dat mai sus o schemă care are datele unui circuit acordat pentru UL.Poți tatona diverse valori de condensatoare fixe dar și un condensator variabil nu cred că ar ocupa mult loc, mai ales cele miniatură. Editat Februarie 25, 2015 de validae Link spre comentariu
Kostas1 Postat Februarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2015 Ok, multumesc d-le Validae. O sa vad daca gasesc sa cumpar circuitul ZN414 (TA7642). Altfel nu pot face schema. Circuitul pe care il am (Beta)U1014N nu are la fel circuitul de intrare RF, stiu ca trebuie sa aibe la circuitul de intrare o bobina pe ferita care trebuie sa aibe priza, nu stiu daca mediana sau dupa un anumit nr de spire. Schema dvs. e mult mai simpla si ar incapea mult mai bine in aparatul rusesc, dar trebuie sa gasesc de cumparat respectivul circuit integrat. O sa revin. Pana atunci, poate cineva are schema pentru MiniRic. Ca idee, atasez o schema pentru UM cu circuitul 1014N, facuta pentru unde medii. Link spre comentariu
modoran Postat Februarie 26, 2015 Partajează Postat Februarie 26, 2015 http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&pid=178535 Link spre comentariu
Kostas1 Postat Februarie 26, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2015 Multumesc, d-le modoran. Nu stiam ca in Romania se gaseste circuitul asta. Ok, ma apuc de treaba si va tin la current! O zi buna! Link spre comentariu
Vizitator yo8tjj Postat Iulie 25, 2017 Partajează Postat Iulie 25, 2017 Ati gasit cumva schema de la MiniRIC pana la urma? Sau ati gasit sa cumparati circuitele U1014N? Ma intereseaza si pe mine aceste informatii. Multumesc! A. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Iulie 26, 2017 Partajează Postat Iulie 26, 2017 https://www.google.ro/search?client=opera&hs=yVg&biw=1280&bih=658&tbm=isch&sa=1&q=RIC+3&oq=RIC+3&gs_l=psy-ab.3..0i19k1l2j0i8i30i19k1l2.9439.11844.0.12243.4.3.1.0.0.0.146.378.0j3.3.0....0...1.1.64.psy-ab..0.4.380...0j0i30k1j0i8i30k1.6KPT3wgoLE8 Link spre comentariu
Vizitator WME Postat Iulie 27, 2017 Partajează Postat Iulie 27, 2017 Condensatoare ceramice de ordinul pF comutate in RF, nu ajusteaza decat o banda larga. Practic, nu puteti comuta doi/unu/suprapune/diviza condesatorii ca sa obtineti doua frecvente de rezonanta cu o bobina/ferita ca la RIC, pentru a comuta intre doua "posturi" de radio. Exista derivatie termica si mecanica acolo. (chiar si la 200KHz, sa fim seriosi) Link spre comentariu
Kostas1 Postat August 31, 2017 Autor Partajează Postat August 31, 2017 (editat) D-le WME, nu ati inteles ce vreau sa fac. Nu are legatura cu ce spuneti. Eu vreau voiam doar sa construiesc un receptor separat pentru Antena Satelor, adica cu frecventa fixa, inclusiv bara de ferita si bobinaj separate. Comutatorul pe care il inserez la intrarea AAF va comuta semnalul audio de la receptorul propriu al aparatului (UM sau US) pe acest receptor pentru unde lungi. Singurul dezavantaj ramane consumul mai mare al aparatului, datorita functionarii in gol a partii radio proprii aparatului (OSC+AFI, etc) la comutarea pe receptorul care este facut pentru 153 kHz. Editat August 31, 2017 de Kostas1 Link spre comentariu
Radiotelegrafist Postat August 31, 2017 Partajează Postat August 31, 2017 Sa tot discutat pe tema aceasta cu varf si indesat.https://www.elforum.info/topic/119516-ric/?hl=%2Bschema+%2Bradio+%2Bric&do=findComment&comment=1435122 Link spre comentariu
puriu Postat Septembrie 1, 2017 Partajează Postat Septembrie 1, 2017 Se poate folosi amplificatorul de FI existent. Se comuta numai blocul oscilator-mixer, mult mai simplu de facut dupa orice schema. Oscilatorul se acorda pe 153+455 kHz, iar circuitul antenei pe volum maxim. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum