cristi7521 Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 @djlove Am facut si eu schema de la inceputul topicului si tiuie atat in gol cat si in sarcina. Nu mai retin daca am folosit acelasi numar de spire ca pe schema. Am mai facut altele de test la care am modificat compensarea si nu au mai tiuit. Prima sursa nu am mai modificat-o, este in masina de gaurit, dar o folosesc rar. Link spre comentariu
deo Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 (editat) Doar peste 50% este obligatorie slope compensation,pina la 50% nu este chiar daca lucreaza in curent mode.La forward nu poti depasi sub nici o forma 50%.La flyback se pote trece de 50% si devine obligatorie slope compensation.Pot sa spun asta din ceva experienta,nu de pe net.Trebuie pus un osciloscop chiar si pe partea de secundar si se poate vedea exact care e problema. Editat Aprilie 26, 2023 de deo Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Slope compensation nu se folosește decit la current mode și nu este obligatorie peste 50% ci doar recomandata pt ca se poate și fără slope compensation obține stabilitate. Se poate totuși folosi duty peste 50% la forward dar doar in anumite conditii/situații. Link spre comentariu
deo Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Sunt curios dle.Sesebe sa vad o schema de forward peste 50% ca eu pana acuma nu am vazut.Multumesc anticipat, Link spre comentariu
nel65 Postat Aprilie 26, 2023 Partajează Postat Aprilie 26, 2023 Asa este ,Teoria ca teoria dar practica ne omoară.Condensatorul de filtraj din pin 7 _3845 ar trebui sa se incarce la valoarea de varf ,fara o inductanta pe traseu,indiferent de umplere.Totusi ,tensiunea pe acel cond e direct proportionala cu umplerea.Rolul inductantei poate ca e suplinit in practica de trasee ,de inductante parazite ,habar n-am ,dar asa se intampla.Exista tone de invertoare care au iesire stabilizata (de tensiune) ,fara acea inductanta .Cei care puteti explica mai bine ,nu ezitati! Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 27, 2023 Partajează Postat Aprilie 27, 2023 Fac parte dintre cei care cu ani in urma credeau ca nu exista forward cu umplere mai mare de 50%, pana cand Smilex m-a lamurit ca pragul asta tine de resetarea miezului si, ca, cu cat se face pe o tensiune mai mare, cu atat timpul necesar demagnetizarii e mai mic. Deci da, exista forward si peste 50% daca-i intelegi functionarea. In cazul de fata desi compensarea de rampa ar putea ajuta, nu sunt convins ca lipsa ei este cauza. Mult mai probabil este o compesare deficitara a buclei de tensiune. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 27, 2023 Partajează Postat Aprilie 27, 2023 (editat) Acum 12 ore, deo a spus: Sunt curios dle.Sesebe sa vad o schema de forward peste 50% ca eu pana acuma nu am vazut.Multumesc anticipat, Existau proiecte de la PowerIntegration care aveau aceasta caracteristica implementata, adica desi erau surse forward erau facut in asa fel incit sa permita peste 50% duty circle avind un circuit ce identifica daca miezul s-a demagnetizat ca sa permita startul urmatorului puls si astfel puteau lucra cu peste 50% factor de umplere ca sa transfere putere mai mare. Din pacate au schimbat site-ul si inclusiv motorul de cautare printre proiectele lor. Aveau 3 categorii de proiecte: 1. ideie de proiect ce era minimal 1-2-3 pagini fara calcule, 2. proiect complet cu tot ce-ti trebuia avind 30-60 de pagini si 3. un fel de raport de test ce includea pe linga proiectul complet si masuratori si aproape toata gama de teste ce se pot face (testele electrice standard, teste termice cu camera de thermoviziune si inclusiv teste EMC). Acum nu stiu cum sa mai ajung pe motorul lor avansat de cautare (daca o mai fi disponibil publicului) ca sa iti pun link la astfel de proiecte. Asta doar asa ca exemple gata facute si testate de un mare producator de componente. @Marian fara ceva masuratori relevante cu osciloscopul noi nu putem decit sa ne dam cu presupusul. Editat Aprilie 27, 2023 de sesebe Link spre comentariu
edyedy Postat Februarie 21 Partajează Postat Februarie 21 Salutare tuturor! Am construit si eu aceasta sursa, din inceputul acestei discutii de 52 pagini, si bobina de iesire se incalzeste cam tare. Vreau sa alimentez o makita brushless 18 vdc. Link spre comentariu
djlove Postat Martie 12 Partajează Postat Martie 12 Salutare. @edyedy Si eu am construit sursa pentru Makita 18V, nu am observat incalzirea aceasta, totul statea rece. Poate ai folosit o bobina cu sarma prea subtire, poti pune niste poze cu montajul? In afara de tiutul enervant in gol nu am observat alte probleme Eu asa am realizat-o: https://postimg.cc/gallery/jfFz70G Link spre comentariu
gica70 Postat Noiembrie 3 Partajează Postat Noiembrie 3 ”bobina de iesire se incalzeste cam tare„ Daca citesti tot, scrie pe undeva ca trebuie un anumit tip de ferita (culoare). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum